Quatre centres educatius de Tortosa guanyen els XV Premis Federico Mayor Zaragoza

Escrit per el 23 de maig de 2022

L’Associació Amigues i Amics de la Unesco va lliurar dissabte els XV Premis Federico Mayor Zaragoza aquest dissabte, en un acte celebrat al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La igualtat de gènere ha estat enguany la temàtica en què s’han hagut de centrar els vídeos presentats. En total, 81 curtmetratges han participat en el certamen, dels quals se n’han premiat 21, en diferents categories. L’alumnat de l’Institut Escola El Temple de Tortosa s’han endut el primer premi en la categoria Primària i primer cicle d’ESO amb el vídeo ‘Per un món menys D-generat’; al segon cicle d’ESO, el guanyador ha estat el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, amb ‘La Veu del Silenci’ . El primer premi de Batxillerat l’ha rebut l’alumnat de l’Institut Dertosa amb ‘Matemàtiques, també cosa de dones!’. En la categoria de Cicles Formatius, el primer premi ha estat per  l’Institut de l’Ebre de Tortosa amb ‘Sigues Fortalesa’. A la categoria d’Universitats el primer premi l’han rebut alumnes de la URV de Tortosa amb ‘Dones i homes en igualtat’. Finalment,en la categoria d’Entitats, institucions i altres, el guanyador ha estat la Federación Down Galicia de Santiago de Compostela, amb ‘Sen medo/ Sense por’. La presidenta de l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, Consol Sagrera, ha destacat l’alt nivell de tots els vídeos presentats en aquesta edició…

Per motius de salut L’exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, no va poder assistir de forma presencial al lliurament de premis que porten el seu nom, però va intervenir a través d’un vídeo. Mayor Zaragoza va mostrar la seva preocupació per la guerra d’Ucraïna i va llençar un missatge d’esperança reclamant la democratització de la governança mundial…

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha convertit la plaça dels Dolors, en espai Unesco, amb la instal.lació una placa commemorativa a mode de reconeixement de la ciutat a l’organització internacional que, des de la seua constitució, l’any 1946, té com a objectiu promoure la col·laboració en educació, ciència, cultura i comunicació arreu del planeta. A més a més, l’homenatge vol subratllar la tasca desenvolupada en esta línia per qui va ser director general de la Unesco entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, tasca que segueix mantenint a l’actualitat des de diferents vessants, entre els quals, com a president de la fundació Cultura de Pau. En un acte celebrat divendres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que aquest reconeixement també és en memòria de Montse Esteve, qui fou presidenta d’Amigues i Amics de la Unesco i que va morir ara fa dos anys….

L’Ajuntament i l’Associació Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa van començar a treballar en la instal·lació esta placa al 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de la covid-19. Es volia fer coincidir l’homenatge amb el 75è aniversari de l’organització. Les mesures preventives per a frenar l’expansió de la malaltia, però, havien impedit que l’acte pogués tindre lloc.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Associació Amigues i Amics de la Unesco va lliurar dissabte els XV Premis Federico Mayor Zaragoza aquest dissabte, en un acte celebrat al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La igualtat de gènere ha estat enguany la temàtica en què s’han hagut de centrar els vídeos presentats. En total, 81 curtmetratges han participat en el certamen, dels quals se n’han premiat 21, en diferents categories. L’alumnat de l’Institut Escola El Temple de Tortosa s’han endut el primer premi en la categoria Primària i primer cicle d’ESO amb el vídeo ‘Per un món menys D-generat’; al segon cicle d’ESO, el guanyador ha estat el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, amb ‘La Veu del Silenci’ . El primer premi de Batxillerat l’ha rebut l’alumnat de l’Institut Dertosa amb ‘Matemàtiques, també cosa de dones!’. En la categoria de Cicles Formatius, el primer premi ha estat per  l’Institut de l’Ebre de Tortosa amb ‘Sigues Fortalesa’. A la categoria d’Universitats el primer premi l’han rebut alumnes de la URV de Tortosa amb ‘Dones i homes en igualtat’. Finalment,en la categoria d’Entitats, institucions i altres, el guanyador ha estat la Federación Down Galicia de Santiago de Compostela, amb ‘Sen medo/ Sense por’. La presidenta de l’Associació d’Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, Consol Sagrera, ha destacat l’alt nivell de tots els vídeos presentats en aquesta edició…

Per motius de salut L’exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, no va poder assistir de forma presencial al lliurament de premis que porten el seu nom, però va intervenir a través d’un vídeo. Mayor Zaragoza va mostrar la seva preocupació per la guerra d’Ucraïna i va llençar un missatge d’esperança reclamant la democratització de la governança mundial…

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha convertit la plaça dels Dolors, en espai Unesco, amb la instal.lació una placa commemorativa a mode de reconeixement de la ciutat a l’organització internacional que, des de la seua constitució, l’any 1946, té com a objectiu promoure la col·laboració en educació, ciència, cultura i comunicació arreu del planeta. A més a més, l’homenatge vol subratllar la tasca desenvolupada en esta línia per qui va ser director general de la Unesco entre 1987 i 1999, Federico Mayor Zaragoza, tasca que segueix mantenint a l’actualitat des de diferents vessants, entre els quals, com a president de la fundació Cultura de Pau. En un acte celebrat divendres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que aquest reconeixement també és en memòria de Montse Esteve, qui fou presidenta d’Amigues i Amics de la Unesco i que va morir ara fa dos anys….

L’Ajuntament i l’Associació Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa van començar a treballar en la instal·lació esta placa al 2020, abans de l’esclat de la pandèmia de la covid-19. Es volia fer coincidir l’homenatge amb el 75è aniversari de l’organització. Les mesures preventives per a frenar l’expansió de la malaltia, però, havien impedit que l’acte pogués tindre lloc.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST