Igualtat i Feminismes desplega a les Terres de l’Ebre l’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació

Escrit per el 25 de maig de 2022

El Departament d’Igualtat i Feminismes desplega l’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació a les Terres de l’Ebre. Aquest dimarts s’ha presentat aquest ens davant de representants d’institucions i entitats del territori. 

L’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació lidera  el desplegament de la llei  19/2020, del mateix nom. L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del govern a les Terres de l’Ebre compta amb personal format per assessorar i atendre denúncies relacionades amb qualsevol tipus de discriminació. L’Ebre és el primer territori on es desplega l’organisme fora de Barcelona. La llei, aprovada per acord de govern el passat 24 de març, protegeix les persones davant de situacions de desigualtat per qualsevol motiu i tant en l’àmbit privat com públic.Mireia Mata Solsona és la secretària d’Igualtats..

Com ha explicat la secretària d’Igualtats, es posarà l’accent en “la representació plural” de les administracions del país i en les discriminacions institucionals….

A l’estiu, la llei tindrà el seu propi règim de sancions econòmiques, però  també té una vocació preventiva de manera que també es treballarà amb processos de mediació perquè “els fets no es tornin a repetir tal i com  ha remarcat la directora de l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació, Manuela Fernández Ruiz…

La  coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, ha explicat que també s’ha iniciat la formació d’administracions, entitats i òrgans privats perquè puguin acompanyar les persones que pateixen situacions de discriminació o que en siguin coneixedores. …

L’ens no pretén “només canalitzar denúncies” i sancionar situacions de discriminació sinó que liderarà l’acompanyament a la resta d’administracions del Govern i els ens locals “perquè adaptin la llei” a tots els àmbits, amb “polítiques concretes en positiu” per la igualtat de tracte.

Fins ara a nivell de tot Catalunya L’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació ha rebut  30 denúncies però encara no s’ha tramitat cap denúncia.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Departament d’Igualtat i Feminismes desplega l’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació a les Terres de l’Ebre. Aquest dimarts s’ha presentat aquest ens davant de representants d’institucions i entitats del territori. 

L’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació lidera  el desplegament de la llei  19/2020, del mateix nom. L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania del govern a les Terres de l’Ebre compta amb personal format per assessorar i atendre denúncies relacionades amb qualsevol tipus de discriminació. L’Ebre és el primer territori on es desplega l’organisme fora de Barcelona. La llei, aprovada per acord de govern el passat 24 de març, protegeix les persones davant de situacions de desigualtat per qualsevol motiu i tant en l’àmbit privat com públic.Mireia Mata Solsona és la secretària d’Igualtats..

Com ha explicat la secretària d’Igualtats, es posarà l’accent en “la representació plural” de les administracions del país i en les discriminacions institucionals….

A l’estiu, la llei tindrà el seu propi règim de sancions econòmiques, però  també té una vocació preventiva de manera que també es treballarà amb processos de mediació perquè “els fets no es tornin a repetir tal i com  ha remarcat la directora de l’organisme de protecció i promoció de la Igualtat de Tracte i la No-Discriminació, Manuela Fernández Ruiz…

La  coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, ha explicat que també s’ha iniciat la formació d’administracions, entitats i òrgans privats perquè puguin acompanyar les persones que pateixen situacions de discriminació o que en siguin coneixedores. …

L’ens no pretén “només canalitzar denúncies” i sancionar situacions de discriminació sinó que liderarà l’acompanyament a la resta d’administracions del Govern i els ens locals “perquè adaptin la llei” a tots els àmbits, amb “polítiques concretes en positiu” per la igualtat de tracte.

Fins ara a nivell de tot Catalunya L’Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació ha rebut  30 denúncies però encara no s’ha tramitat cap denúncia.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST