El Museu de Tortosa exposa les obres seleccionades del premi de Pintura Francesc Gimeno

Escrit per el 9 de juny de 2022

La sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull a partir de dissabte, l’exposició de les obres seleccionades de la 16a edició del premi Francesc Gimeno de Pintura. L’obra guanyadora ha estat ‘Disturbios en la segunda sede del FMI’ de l’artista menorquí, Cristòfol Pons.  El jurat n’ha valorat la factura clàssica però d’estètica contemporània, propera al muralisme reivindicatiu, a la il·lustració i a l’underground. Es tracta d’una pintura realista de ressons pop-art i un llenguatge que es mou entre el còmic i el muralisme reivindicatiu. És una obra que representa una manifestació violenta davant de l’edifici en flames del Fons Monetari Internacional. L’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció de pintura del Museu de Tortosa.

El jurat del certamen ha fet mencions especials a les obres de Lídia Porcar, i de Glòria Giménez. Completen l’exposició les obres de Francesc Ruiz , Gorka Pinyol, Àlvar Calvet, Noé Peiró, Juan Gil, Claudia Pastomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore, Sara Bonache, Irene Marzo, Carmen Hurtado i Víctor Solanas. 

L’exposició s’inaugura dissabte a les 12h i es podrà visitar fins el 31 de juliol al Museu de Tortosa

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull a partir de dissabte, l’exposició de les obres seleccionades de la 16a edició del premi Francesc Gimeno de Pintura. L’obra guanyadora ha estat ‘Disturbios en la segunda sede del FMI’ de l’artista menorquí, Cristòfol Pons.  El jurat n’ha valorat la factura clàssica però d’estètica contemporània, propera al muralisme reivindicatiu, a la il·lustració i a l’underground. Es tracta d’una pintura realista de ressons pop-art i un llenguatge que es mou entre el còmic i el muralisme reivindicatiu. És una obra que representa una manifestació violenta davant de l’edifici en flames del Fons Monetari Internacional. L’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció de pintura del Museu de Tortosa.

El jurat del certamen ha fet mencions especials a les obres de Lídia Porcar, i de Glòria Giménez. Completen l’exposició les obres de Francesc Ruiz , Gorka Pinyol, Àlvar Calvet, Noé Peiró, Juan Gil, Claudia Pastomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore, Sara Bonache, Irene Marzo, Carmen Hurtado i Víctor Solanas. 

L’exposició s’inaugura dissabte a les 12h i es podrà visitar fins el 31 de juliol al Museu de Tortosa

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST