Un centenar de treballadors de l’Hospital de Jesús es manifesten a Tortosa per reclamar cobrar els complements per objectius

Escrit per el 14 de juny de 2022

Un centenar de treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’han manifestat aquest dilluns a la tarda pel centre de Tortosa per reclamar els complements per objectius, DPO,  de l’any passat. Uns complements que no cobraran perquè Salut argumenta que no s’han assolit les quotes assistencials a partir de les quals finança l’hospital municipal. La marxa l’encapçalavauna pancarta amb el lema *’No jugueu ni ens enganyeu’*. Després de les mobilitzacions de les darreres setmanes, els treballadors han iniciat aquesta marxa pel centre de la ciutat per reclamar de nou el pagament dels complements variables que tenen pendents de 2021, les anomenades DPO. Exigeixen el cobrament del 100% d’aquests incentius després de que el departament de Salut els comuniqués que només rebrien un 28% del que inicialment es va acordar. Ara els treballadors preparen una reclamació col·lectiva perque es cobre tot el complement. Carme Martí és la presidenta del Comité d’Empresa dels treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

 La manifestació va acabar a les portes del consistori on s’hi celebrava el plenari ordinari del mes de juny que va aprovar per unanimitat una moció de presidència, signada per tots els grups municipals, que dona suport a la reivindicació dels treballadors i reclama al Departament de Salut la millora del finançament de GESAT, l’empresa municipal que gestiona el centre sociosanitari. Segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Al 2019, Salut va retallar l’aportació del programa d’integracció assistencial, la PIA, però  es va compensar amb aportacions extraordinàries, situació que va continuar de la mateixa manera al 2021. Enguany però Salut no ha fet l’aportació extraordinària  i Gesat no pot assumir més del 28% de les DPO. Meritxell Roigé ha advertit que si Salut no millora el finançament de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, perilla la viabilitat del centre…

Tots els grups polítics han coincidit a reclamar el mateix tracte per als professionals de l’Hospital de Jesús que per als de la resta de centres hospitalaris. Escoltem Dolors Bel del PSC, Xavier Faura d’ERC i Jordi Jordan de MovemEl Ple de Tortosa també va aprovar la moció de Movem Tortosa per negociar una nova ubicació per al Centre de Formació d’Adults, que el Departament d’Educació vol traslladar a l’edifici Betània. Una proposta que rebutja l’alumnat del centre per la dificil accessibilitat i per la manca de transport públic per arribar-hi.  Jordi Jordan és el portaveu de Movem

Tots els grups municipals van donar suport a la moció excepte ERC que s’hi va abstenir. La regidora d’Esquerra, Pili Caballé, va argumentar que el centre de formació d’adults s’ha d’ubicar en un edifici propietat del departament d’educació i per això s’ha escollit el Betània a l’hora que ha assegurat que sí que s’hi pot accedir amb la línea d’autobús que arriba a l’hospital Verge de la Cinta…

Una trentena d’alumnes de l’escola d’adults van seguir el debat d’aquesta moció i han valorat positivament que l’Ajuntament de Tortosa doni suport a les seves demandes.  Ramon Martínez és el portaveu de l’alumnat del centre de formació d’adults…

L’alumnat està pendent de reunir-se amb la directora dels serveis territorials d’eduació Montse perelló per intentar arribar a un acord. 

I el ple del consistori tortosí també va aprovar, per unanimitat, la moció signada per tots els grups en suport al manifest de Trens Dignes i Diàspora Ebrenca que reclama que es recuperi l’aturada dels trens ràpids Avant a l’estació de l’Aldea. 

Cal dir que el ple celebrat ahir va donar llum verd també a la resta de mocions que s’hi van presentar. Entre elles la del PSC reclamant a Salut que iniciï la redacció del projecte constructiu del futur nou hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Un centenar de treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’han manifestat aquest dilluns a la tarda pel centre de Tortosa per reclamar els complements per objectius, DPO,  de l’any passat. Uns complements que no cobraran perquè Salut argumenta que no s’han assolit les quotes assistencials a partir de les quals finança l’hospital municipal. La marxa l’encapçalavauna pancarta amb el lema *’No jugueu ni ens enganyeu’*. Després de les mobilitzacions de les darreres setmanes, els treballadors han iniciat aquesta marxa pel centre de la ciutat per reclamar de nou el pagament dels complements variables que tenen pendents de 2021, les anomenades DPO. Exigeixen el cobrament del 100% d’aquests incentius després de que el departament de Salut els comuniqués que només rebrien un 28% del que inicialment es va acordar. Ara els treballadors preparen una reclamació col·lectiva perque es cobre tot el complement. Carme Martí és la presidenta del Comité d’Empresa dels treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

 La manifestació va acabar a les portes del consistori on s’hi celebrava el plenari ordinari del mes de juny que va aprovar per unanimitat una moció de presidència, signada per tots els grups municipals, que dona suport a la reivindicació dels treballadors i reclama al Departament de Salut la millora del finançament de GESAT, l’empresa municipal que gestiona el centre sociosanitari. Segons ha explicat l’Alcaldessa de Tortosa, Al 2019, Salut va retallar l’aportació del programa d’integracció assistencial, la PIA, però  es va compensar amb aportacions extraordinàries, situació que va continuar de la mateixa manera al 2021. Enguany però Salut no ha fet l’aportació extraordinària  i Gesat no pot assumir més del 28% de les DPO. Meritxell Roigé ha advertit que si Salut no millora el finançament de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, perilla la viabilitat del centre…

Tots els grups polítics han coincidit a reclamar el mateix tracte per als professionals de l’Hospital de Jesús que per als de la resta de centres hospitalaris. Escoltem Dolors Bel del PSC, Xavier Faura d’ERC i Jordi Jordan de MovemEl Ple de Tortosa també va aprovar la moció de Movem Tortosa per negociar una nova ubicació per al Centre de Formació d’Adults, que el Departament d’Educació vol traslladar a l’edifici Betània. Una proposta que rebutja l’alumnat del centre per la dificil accessibilitat i per la manca de transport públic per arribar-hi.  Jordi Jordan és el portaveu de Movem

Tots els grups municipals van donar suport a la moció excepte ERC que s’hi va abstenir. La regidora d’Esquerra, Pili Caballé, va argumentar que el centre de formació d’adults s’ha d’ubicar en un edifici propietat del departament d’educació i per això s’ha escollit el Betània a l’hora que ha assegurat que sí que s’hi pot accedir amb la línea d’autobús que arriba a l’hospital Verge de la Cinta…

Una trentena d’alumnes de l’escola d’adults van seguir el debat d’aquesta moció i han valorat positivament que l’Ajuntament de Tortosa doni suport a les seves demandes.  Ramon Martínez és el portaveu de l’alumnat del centre de formació d’adults…

L’alumnat està pendent de reunir-se amb la directora dels serveis territorials d’eduació Montse perelló per intentar arribar a un acord. 

I el ple del consistori tortosí també va aprovar, per unanimitat, la moció signada per tots els grups en suport al manifest de Trens Dignes i Diàspora Ebrenca que reclama que es recuperi l’aturada dels trens ràpids Avant a l’estació de l’Aldea. 

Cal dir que el ple celebrat ahir va donar llum verd també a la resta de mocions que s’hi van presentar. Entre elles la del PSC reclamant a Salut que iniciï la redacció del projecte constructiu del futur nou hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST