Tortosa donarà a conèixer els transplantaments de ronyó amb donants vius, amb una jornada oberta a la ciutadania

Escrit per el 16 de juny de 2022

Les Terres de l’Ebre és la regió sanitària de Catalunya amb més incidència i prevalença d’insuficiència renal crònica. Quan els ronyons no poden dur a terme la seua funció, el transplantament renal de donant viu és, amb diferència, la millor opció, segons assenyala la comunitat mèdica. I, encara més, si es pot dur a terme sense passar per diàlisi. 

Amb l’objectiu de donar a conèixer este tipus d’intervencions, Tortosa acull avui  una jornada de difusió. Està organitzada per l’Hospital Bellvitge amb el suport de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, centre de referència en el tractament de patologies renals a les Terres de l’Ebre. Es desenvoluparà a partir de les 17 h, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa. Es tracta d’una activitat que vol aprofundir sobre les donancions d’òrgans per part de persones vives. Una opció que és segura, segons expliquen des de l’àmbit mèdic, tant per a la persona donant com per a la que rep el ronyó. 

La jornada comptarà amb la participació de professionals de la salut, així com també de donants i de pacients que explicaran les diferents visions sobre el transplantament renal. L’accés a la jornada és obert a tota la ciutadania, de manera lliure i gratuïta. Des del 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, equipament públic de titularitat municipal de l’Ajuntament de Tortosa, és el centre de referència de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Des del 2018 compta amb una Unitat d’Assistència Nefrològica que és una de les més destacades del país perquè disposa d’una tecnologia puntera en el tractament de l’hemodiàlisi. A més, ofereix atenció nefrològica urgent durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les Terres de l’Ebre és la regió sanitària de Catalunya amb més incidència i prevalença d’insuficiència renal crònica. Quan els ronyons no poden dur a terme la seua funció, el transplantament renal de donant viu és, amb diferència, la millor opció, segons assenyala la comunitat mèdica. I, encara més, si es pot dur a terme sense passar per diàlisi. 

Amb l’objectiu de donar a conèixer este tipus d’intervencions, Tortosa acull avui  una jornada de difusió. Està organitzada per l’Hospital Bellvitge amb el suport de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, centre de referència en el tractament de patologies renals a les Terres de l’Ebre. Es desenvoluparà a partir de les 17 h, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa. Es tracta d’una activitat que vol aprofundir sobre les donancions d’òrgans per part de persones vives. Una opció que és segura, segons expliquen des de l’àmbit mèdic, tant per a la persona donant com per a la que rep el ronyó. 

La jornada comptarà amb la participació de professionals de la salut, així com també de donants i de pacients que explicaran les diferents visions sobre el transplantament renal. L’accés a la jornada és obert a tota la ciutadania, de manera lliure i gratuïta. Des del 1980, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, equipament públic de titularitat municipal de l’Ajuntament de Tortosa, és el centre de referència de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre on es presten serveis de prevenció, diagnòstic, prescripció de tractament substitutiu i tractament de les malalties renals. Des del 2018 compta amb una Unitat d’Assistència Nefrològica que és una de les més destacades del país perquè disposa d’una tecnologia puntera en el tractament de l’hemodiàlisi. A més, ofereix atenció nefrològica urgent durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana al conjunt de les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Notícia següent

Fem 1 tast 15/06/2022


Thumbnail
Notícia anterior

Llengua.cat 14/06/2022


Thumbnail

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST