Jesús inaugura ‘L’Espai-Museu’ del ceramista Joan Panisello amb una cinquantena d’obres

Escrit per el 11 de juliol de 2022

El ceramista jesusenc Joan Panisello compta amb un espai exclusiu per exposar part de la seua obra artística. L’Espai-Museu està situat a la segona planta de l’Edifici de la Immaculada de l’EMD de Jesús i consta de 50 obres de les diferents etapes creatives de l’artista.

Durant la inauguració, que va tindre lloc el passat 9 de juliol, Panisello va remarcar que l’exposició es divideix en “sis etapes de la meua vida”. A la mostra s’hi poden trobar ceràmiques en volum, ceràmiques murals i escultures, així com les col·leccions ‘Binomi arbre-home’, ‘Raku’ i ‘Ovnis en família’. També s’explica de manera didàctica el procés de creació de les obres amb els instruments i tècniques utilitzades. A més, hi ha exposat part de l’arxiu documental de la col·lecció personal de Panisello com llibres, revistes, catàlegs, cartells, material audiovisual, fotografies i publicacions del camp de l’art. Per a completar l’oferta cultural, hi ha un audiovisual que mostra el recorregut artístic del ceramista.

L’alcalde de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, va destacar que “és una satisfacció” comptar amb aquest Espai-Museu a Jesús després d’anys de treballar en aquest projecte que es va iniciar el 2015. “A vegades no acabem de valorar la gent de casa nostra. Era un reconeixment poder-li oferir aquest espai a Joan Panisello, més encara després que ell manifestés la voluntat de fer aquesta cessió per al poble” va agefir Ferrando.

Amb aquest espai, Jesús amplia el patrimoni cultural a l’edifici de la Immaculada, sumant una sala d’exposicions permanent a l’espai ImmArt d’exposicions temporals.

Sobre Joan Panisello

Joan Panisello està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats en l’art ceràmic, per l’originalitat de les seves formes i la variadíssima coloració de les peces.

Ha realitzat més de 300 exposicions arreu del món i ha editat més de 1500 publicacions. Amb la seva obra ha guanyat 32 premis nacionals i internacionals, com Creu de Sant Jordi. També estat ser escollit membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica i darrerament la UNESCO ha premiat un treball relacionats amb la Covid19.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

El ceramista jesusenc Joan Panisello compta amb un espai exclusiu per exposar part de la seua obra artística. L’Espai-Museu està situat a la segona planta de l’Edifici de la Immaculada de l’EMD de Jesús i consta de 50 obres de les diferents etapes creatives de l’artista.

Durant la inauguració, que va tindre lloc el passat 9 de juliol, Panisello va remarcar que l’exposició es divideix en “sis etapes de la meua vida”. A la mostra s’hi poden trobar ceràmiques en volum, ceràmiques murals i escultures, així com les col·leccions ‘Binomi arbre-home’, ‘Raku’ i ‘Ovnis en família’. També s’explica de manera didàctica el procés de creació de les obres amb els instruments i tècniques utilitzades. A més, hi ha exposat part de l’arxiu documental de la col·lecció personal de Panisello com llibres, revistes, catàlegs, cartells, material audiovisual, fotografies i publicacions del camp de l’art. Per a completar l’oferta cultural, hi ha un audiovisual que mostra el recorregut artístic del ceramista.

L’alcalde de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, va destacar que “és una satisfacció” comptar amb aquest Espai-Museu a Jesús després d’anys de treballar en aquest projecte que es va iniciar el 2015. “A vegades no acabem de valorar la gent de casa nostra. Era un reconeixment poder-li oferir aquest espai a Joan Panisello, més encara després que ell manifestés la voluntat de fer aquesta cessió per al poble” va agefir Ferrando.

Amb aquest espai, Jesús amplia el patrimoni cultural a l’edifici de la Immaculada, sumant una sala d’exposicions permanent a l’espai ImmArt d’exposicions temporals.

Sobre Joan Panisello

Joan Panisello està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats en l’art ceràmic, per l’originalitat de les seves formes i la variadíssima coloració de les peces.

Ha realitzat més de 300 exposicions arreu del món i ha editat més de 1500 publicacions. Amb la seva obra ha guanyat 32 premis nacionals i internacionals, com Creu de Sant Jordi. També estat ser escollit membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica i darrerament la UNESCO ha premiat un treball relacionats amb la Covid19.

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST