El Parlament Europeu admet a tràmit l’alerta de Ciutadans sobre la greu degradació que pateix el Delta de l’Ebre

Escrit per el 13 de juliol de 2022

El Parlament Europeu ha admès a tràmit la petició de Ciutadans, que insta l’Eurocambra  a exigir al govern espanyol i al de la Generalitat el compliment  de les Directives europees d’Ocells i Hàbitats, al Delta de l’Ebre. Des de Ciutadans acusen les dues administracions de deixadesa de funcions en aquesta zona protegida, que que està portant al Delta de l’Ebre pateix una greu degradació, amb la pèrdua de mes de 10 milions de metres quadrats de terrenys.

En l’escrit presentat a la Unió Europea pel portaveu del grup municipal de Tortosa, Miquel Albacar, el 14 de març, i amb la col·laboració dels parlamentaris Matias Alonso  i Carlos Carrizosa i els eurodiputats Soraya Rodríguez i Jordi Cañas, Ciutadans fa un crit d’atenció a la Unió Europea “sobre la deixadesa i falta evident d’atenció al Delta d’Ebre, per part de les administracions de l’Estat i de Catalunya”. Per al portaveu del grup municipal de Ciutadans a Tortosa, “No volem que es perdi ni un pam mes de terra al Delta de l’Ebre, volem mantenir l’status quo morfològic del Delta, volem mantenir l’agricultura, l’economia, el medi ambient i l’estructura social ,del Delta de l’Ebre”. Una zona que, com bé coneixen els habitants dels municipis de l’Ebre en el sud de Catalunya, l’agricultura, la pesca, l’aqüicultura i el turisme suposen un valor socioeconòmic importantíssim i irreparable.

Un cop admesa a tràmit la petició de Ciutadans, tècnics de la Unió Europea visitaran properament el Delta de l’Ebre per comprovar l’estat d’aquesta zona humida de Catalunya. Albacar s’ha mostrat satisfet pel suport rebut des d’Europa a les peticions de Ciutadans.

Segons la documentació presentada per Ciutadans, al Delta de l’Ebre handesaparegut mes de 5 milions de metres quadrats a l’illa de Buda, 2 milions a l’illa de Sant Antoni i 2,5 milions de metres quadrats entre la platja de la Marquesa i Riumar ( l’equivalent a 1.000 camps de futbol). Segons la formació taronja, tot, com a conseqüència de la desorganització de les administracions que tenen la responsabilitat de com a mínim el seu manteniment. SEgons el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ‘el Delta necessita un pla urgent per a salvar aquest entorn únic, les seves espècies i habitants’.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

El Parlament Europeu ha admès a tràmit la petició de Ciutadans, que insta l’Eurocambra  a exigir al govern espanyol i al de la Generalitat el compliment  de les Directives europees d’Ocells i Hàbitats, al Delta de l’Ebre. Des de Ciutadans acusen les dues administracions de deixadesa de funcions en aquesta zona protegida, que que està portant al Delta de l’Ebre pateix una greu degradació, amb la pèrdua de mes de 10 milions de metres quadrats de terrenys.

En l’escrit presentat a la Unió Europea pel portaveu del grup municipal de Tortosa, Miquel Albacar, el 14 de març, i amb la col·laboració dels parlamentaris Matias Alonso  i Carlos Carrizosa i els eurodiputats Soraya Rodríguez i Jordi Cañas, Ciutadans fa un crit d’atenció a la Unió Europea “sobre la deixadesa i falta evident d’atenció al Delta d’Ebre, per part de les administracions de l’Estat i de Catalunya”. Per al portaveu del grup municipal de Ciutadans a Tortosa, “No volem que es perdi ni un pam mes de terra al Delta de l’Ebre, volem mantenir l’status quo morfològic del Delta, volem mantenir l’agricultura, l’economia, el medi ambient i l’estructura social ,del Delta de l’Ebre”. Una zona que, com bé coneixen els habitants dels municipis de l’Ebre en el sud de Catalunya, l’agricultura, la pesca, l’aqüicultura i el turisme suposen un valor socioeconòmic importantíssim i irreparable.

Un cop admesa a tràmit la petició de Ciutadans, tècnics de la Unió Europea visitaran properament el Delta de l’Ebre per comprovar l’estat d’aquesta zona humida de Catalunya. Albacar s’ha mostrat satisfet pel suport rebut des d’Europa a les peticions de Ciutadans.

Segons la documentació presentada per Ciutadans, al Delta de l’Ebre handesaparegut mes de 5 milions de metres quadrats a l’illa de Buda, 2 milions a l’illa de Sant Antoni i 2,5 milions de metres quadrats entre la platja de la Marquesa i Riumar ( l’equivalent a 1.000 camps de futbol). Segons la formació taronja, tot, com a conseqüència de la desorganització de les administracions que tenen la responsabilitat de com a mínim el seu manteniment. SEgons el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ‘el Delta necessita un pla urgent per a salvar aquest entorn únic, les seves espècies i habitants’.

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST