Els Catarres, Miki Núñez, Lildami i Los Rebeldes, caps de cartell de les Festes de la Cinta 2022

Escrit per el 24 d'agost de 2022

Tortosa es prepara per tornar a viure amb normalitat les Festes Majors de la Cinta,  després de dos anys en què s’ha hagut d’adaptar el programa a les restriccions marcades per la pandèmia. Així, de l’1 al 5 de setembre, la Cinta 2022 recuperarà el format habitual i tornarà a incloure tots els actes solemnes, tradicionals i més emblemàtics, com l’ofrena, el cos iris o el castell de focs artificials des de la llera del riu Ebre.

En el programa d’actes hi destaquen la vintena de concerts gratuïts que tindran lloc durant les Festes de Tortosa. Com a caps de cartell, la Cinta 2022 comptarà amb la presència d’Els Catarres, que s’aturaran a Tortosa la nit del diumenge 4 dins de la gira que els permet retrobar-se amb els escenaris. El divendres 2 serà la nit de l’Eufoparc, amb més de quatre hores de música amb intèrprets vinculats al programa de televisió ‘Eufòria’: d’una banda, els exconcursants Clàudia Xiva i Pep Muntanyola; a continuació, el concert de Miki Núñez i, per tancar la nit, el recital de Lildami, un dels representants més influents de la música urbana en català.

La nit del dissabte 3 estarà reservat per al concert de Los Rebeldes, un dels grups referents del rock’n’roll a l’Estat durant les dècades dels 80 i 90.

A més també tindran un protagonisme especial les formacions i solistes de la ciutat, que actuaran en el certamen Tortosa Sona, que comptarà amb una desena de recitals repartits entre diferents espais i corresponents a diferents estils musicals: el programa inclou Bby Balí, AKA Pedro, Josep Lanau, Damas de España, Miquel Segarra Band, Cara B, Elma, Montse Castellà, Albino Tena, Obcens, el grup Gitanets, amb l’acompanyament de Sicus Carbonell, cantant de Sabor de Gràcia. També permetrà el retrobament d’una formació mítica de la ciutat, Dragon Rapide. I com és habitual, un altre grup referent de Tortosa, els Quicos, seran els encarregats de tancar les festes, la nit del dilluns, amb un recital al parc en el qual estaran acompanyats del cantant valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Pel que fa a les orquestres, enguany actuaran Alaska on Tour, Pensylvania i Nueva Etapa al recinte de l’auditori Felip Pedrell. D’altra banda, hi haurà una quinzena de DJ, que allargaran la música fins a altes hores per a la matinada per als més jóvens. També hi haurà propostes per a la gent gran, així com diferents actuacions adreçades al públic infantil, entre les quals, ‘El Petit Príncep’, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa; ‘Big Chicken’, amb Xiula; ‘CLAP-CAMP’, amb els CLAP, o ‘Quadern de Bitàcola’, amb Reggae per Xics. Juntament amb tot això, el programa musical inclou, un any més, l’Ebre Terra de Vent, que arriba a la dinovena edició amb grups de Catalunya, el País Basc, el País Valencià, Galícia, l’Aragó i França.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha subratllat l’aposta musical que la Cinta 2022 fa pels artistes de la ciutat i que es combina amb altres formacions referents a nivell del país. A més, ha insistit en el fet que totes les actuacions són amb entrada gratuïta: “som l’única ciutat que mantenim les entrades de manera gratuïta per a tots els concerts i obertes a tothom, perquè volem que les nostres festes seguisquen sent molt populars i amb molta participació ciutadana”, ha apuntat l’alcaldessa.
Meritxell Roigé ha recordat, també, que la confecció del programa ha tingut en compte les propostes fetes per diferents col·lectius, com ara les mateixes pubilles. També les plantejades pel col·lectiu de penyes, amb el qual l’alcaldessa ha explicat que estan en contacte des del maig i a les quals ha agraït especialment “la implicació i el gran seguit de propostes que ens han fet arribar.Precisament, enguany les penyes comptaran amb un nombre molt elevat de participants: més de 1.200, una xifra molt superior a les 850 persones de l’any anterior.

Una altra de les novetats de la Cinta 2022 tindrà a veure amb el folklore popular: coincidint amb el ban cavalcada del dissabte al migdia,es presentarà el nou capgròs del mestre Felip Pedrell, que ha elaborat l’artesà tortosí Joan Iniesta. D’esta manera, l’Ajuntament ha volgut incloure este referent cultural al seguici, coincidint amb el centenari de la seua mort, per tal que les noves generacions coneguen els personatges més representatius de la història de la ciutat.

Durant els dies de festes, el passeig de les Bicicletes del parc Teodor Gonzàlez acollirà novament les atraccions firals, que funcionaran des de les 18 h fins les 1.30 h. Durant la franja de 18 a 19 h, les atraccions funcionaran sense llums ni música per facilitar-hi l’accés als infants amb hipersensibilitat sensorial o auditiva.

La setmana després de festes tindrà lloc la conferència institucional amb motiu de l’11 de Setembre, que enguany anirà a càrrec del president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet. Versarà sobre ‘La Vegueria de l’Ebre i el seu entorn territorial’, i tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament a partir de les 11 h.

Un cartell que evoca les ganes de festa, obra d’Ignasi Blanch

El cartell de la Cinta 2022 és obra de l’artista Ignasi Blanch. Segons ha explicat, després de dos anys amb els condicionants de la pandèmia, ha volgut que el cartell contingués elements que conviden a pensar en la festa: “com a element que vertebra la imatge, la silueta del riu, sempre central, que a la vegada esdevé la Cinta que tots coneixem”, ha explicat. A més, la imatge conté tot un seguit de personatges que representen tots els vessants de la societat tortosina: des dels més seriosos fins als més festius, en els quals prenen protagonisme també la cultura i la música. Sense oblidar referents de la cultura popular, com una geganta o dos cucaferes, així com una guinyada a un altre símbol de les festes de Tortosa, que s’amaga en un detall del cartell recordant la Barra Tortosina.

El programa d’actes complet es pot consultar ja al web municipal www.tortosa.cat, i a final de setmana es començarà a distribuir als punts habilitats, amb el targetó que s’està repartint a les bústies del municipi.

https://www2.tortosa.cat/festes/cinta22/cinta22.php

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙 No us podeu perdre l’entrevista en profunditat que li vam fer a @ManelOlle, on vam copsar la seua passió per l literatura, la llengua catalana i la cultura 👇🏻

🎙Entrevistem el rector de la @universitatURV , Josep Pallarès, per parlar sobre el nou curs universitari 👇🏻

Dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a #Tortosa, avui el passeig Moreira deixa de banda els vehicles i dona tot el protagonisme a les persones i als vehicles de mobilitat personal. Incentivem que hi haja una mobilitat més sostenible tots els dies de l'any.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Tortosa es prepara per tornar a viure amb normalitat les Festes Majors de la Cinta,  després de dos anys en què s’ha hagut d’adaptar el programa a les restriccions marcades per la pandèmia. Així, de l’1 al 5 de setembre, la Cinta 2022 recuperarà el format habitual i tornarà a incloure tots els actes solemnes, tradicionals i més emblemàtics, com l’ofrena, el cos iris o el castell de focs artificials des de la llera del riu Ebre.

En el programa d’actes hi destaquen la vintena de concerts gratuïts que tindran lloc durant les Festes de Tortosa. Com a caps de cartell, la Cinta 2022 comptarà amb la presència d’Els Catarres, que s’aturaran a Tortosa la nit del diumenge 4 dins de la gira que els permet retrobar-se amb els escenaris. El divendres 2 serà la nit de l’Eufoparc, amb més de quatre hores de música amb intèrprets vinculats al programa de televisió ‘Eufòria’: d’una banda, els exconcursants Clàudia Xiva i Pep Muntanyola; a continuació, el concert de Miki Núñez i, per tancar la nit, el recital de Lildami, un dels representants més influents de la música urbana en català.

La nit del dissabte 3 estarà reservat per al concert de Los Rebeldes, un dels grups referents del rock’n’roll a l’Estat durant les dècades dels 80 i 90.

A més també tindran un protagonisme especial les formacions i solistes de la ciutat, que actuaran en el certamen Tortosa Sona, que comptarà amb una desena de recitals repartits entre diferents espais i corresponents a diferents estils musicals: el programa inclou Bby Balí, AKA Pedro, Josep Lanau, Damas de España, Miquel Segarra Band, Cara B, Elma, Montse Castellà, Albino Tena, Obcens, el grup Gitanets, amb l’acompanyament de Sicus Carbonell, cantant de Sabor de Gràcia. També permetrà el retrobament d’una formació mítica de la ciutat, Dragon Rapide. I com és habitual, un altre grup referent de Tortosa, els Quicos, seran els encarregats de tancar les festes, la nit del dilluns, amb un recital al parc en el qual estaran acompanyats del cantant valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Pel que fa a les orquestres, enguany actuaran Alaska on Tour, Pensylvania i Nueva Etapa al recinte de l’auditori Felip Pedrell. D’altra banda, hi haurà una quinzena de DJ, que allargaran la música fins a altes hores per a la matinada per als més jóvens. També hi haurà propostes per a la gent gran, així com diferents actuacions adreçades al públic infantil, entre les quals, ‘El Petit Príncep’, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa; ‘Big Chicken’, amb Xiula; ‘CLAP-CAMP’, amb els CLAP, o ‘Quadern de Bitàcola’, amb Reggae per Xics. Juntament amb tot això, el programa musical inclou, un any més, l’Ebre Terra de Vent, que arriba a la dinovena edició amb grups de Catalunya, el País Basc, el País Valencià, Galícia, l’Aragó i França.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha subratllat l’aposta musical que la Cinta 2022 fa pels artistes de la ciutat i que es combina amb altres formacions referents a nivell del país. A més, ha insistit en el fet que totes les actuacions són amb entrada gratuïta: “som l’única ciutat que mantenim les entrades de manera gratuïta per a tots els concerts i obertes a tothom, perquè volem que les nostres festes seguisquen sent molt populars i amb molta participació ciutadana”, ha apuntat l’alcaldessa.
Meritxell Roigé ha recordat, també, que la confecció del programa ha tingut en compte les propostes fetes per diferents col·lectius, com ara les mateixes pubilles. També les plantejades pel col·lectiu de penyes, amb el qual l’alcaldessa ha explicat que estan en contacte des del maig i a les quals ha agraït especialment “la implicació i el gran seguit de propostes que ens han fet arribar.Precisament, enguany les penyes comptaran amb un nombre molt elevat de participants: més de 1.200, una xifra molt superior a les 850 persones de l’any anterior.

Una altra de les novetats de la Cinta 2022 tindrà a veure amb el folklore popular: coincidint amb el ban cavalcada del dissabte al migdia,es presentarà el nou capgròs del mestre Felip Pedrell, que ha elaborat l’artesà tortosí Joan Iniesta. D’esta manera, l’Ajuntament ha volgut incloure este referent cultural al seguici, coincidint amb el centenari de la seua mort, per tal que les noves generacions coneguen els personatges més representatius de la història de la ciutat.

Durant els dies de festes, el passeig de les Bicicletes del parc Teodor Gonzàlez acollirà novament les atraccions firals, que funcionaran des de les 18 h fins les 1.30 h. Durant la franja de 18 a 19 h, les atraccions funcionaran sense llums ni música per facilitar-hi l’accés als infants amb hipersensibilitat sensorial o auditiva.

La setmana després de festes tindrà lloc la conferència institucional amb motiu de l’11 de Setembre, que enguany anirà a càrrec del president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre, Josep Maria Franquet. Versarà sobre ‘La Vegueria de l’Ebre i el seu entorn territorial’, i tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament a partir de les 11 h.

Un cartell que evoca les ganes de festa, obra d’Ignasi Blanch

El cartell de la Cinta 2022 és obra de l’artista Ignasi Blanch. Segons ha explicat, després de dos anys amb els condicionants de la pandèmia, ha volgut que el cartell contingués elements que conviden a pensar en la festa: “com a element que vertebra la imatge, la silueta del riu, sempre central, que a la vegada esdevé la Cinta que tots coneixem”, ha explicat. A més, la imatge conté tot un seguit de personatges que representen tots els vessants de la societat tortosina: des dels més seriosos fins als més festius, en els quals prenen protagonisme també la cultura i la música. Sense oblidar referents de la cultura popular, com una geganta o dos cucaferes, així com una guinyada a un altre símbol de les festes de Tortosa, que s’amaga en un detall del cartell recordant la Barra Tortosina.

El programa d’actes complet es pot consultar ja al web municipal www.tortosa.cat, i a final de setmana es començarà a distribuir als punts habilitats, amb el targetó que s’està repartint a les bústies del municipi.

https://www2.tortosa.cat/festes/cinta22/cinta22.php

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎙 No us podeu perdre l’entrevista en profunditat que li vam fer a @ManelOlle, on vam copsar la seua passió per l literatura, la llengua catalana i la cultura 👇🏻

🎙Entrevistem el rector de la @universitatURV , Josep Pallarès, per parlar sobre el nou curs universitari 👇🏻

Dins de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a #Tortosa, avui el passeig Moreira deixa de banda els vehicles i dona tot el protagonisme a les persones i als vehicles de mobilitat personal. Incentivem que hi haja una mobilitat més sostenible tots els dies de l'any.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST