L’antic camí cobert d’accés al Fortí de Tenasses queda de nou al descobert després dels treballs de neteja

Escrit per el 22 de setembre de 2022

Les obres de consolidació del fortí de Tenasses de Tortosa revelen l’antic camí cobert d’accés al recinte emmurallat. Després d’adquirir-ne la titularitat al 2014 per formar part del catàleg municipal, l’Ajuntament està duent a terme diverses actuacions d’arranjament a l’espai

Els treballs de neteja i consolidació que l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme a un dels accessos al fortí de Tenasses, han permès deixar al descobert de nou el paviment de l’antic camí cobert pel qual s’accedia a la fortificació des de Remolins. Les tasques han suposat la retirada de l’abundant vegetació que existia en este espai i la posterior retirada de la terra superficial, elements que ocultaven completament el paviment. Es tracta d’un camí fet amb còdols, que presenta un molt bon estat de conservació al tram superior.

 L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que des del 2014, quan l’Ajuntament va recuperar la titularitat de la construcció defensiva, s’han anat duent a terme diferents actuacions de consolidació de l’estructura. 

L’Ajuntament de Tortosa ha destinat un pressupost de 100.000 euros als treballs que han posat al descobert el camí, i que també suposaran més actuacions durant els pròxims mesos, com ara la consolidació dels murs laterals del camí cobert, la retirada de la vegetació, així com la prolongació del camí cap a la part inferior, per tal de donar continuïtat al paviment de còdols.

 Roigé ha recordat que l’adquisició de la titularitat per part de l’Ajuntament va suposar un pas molt important per a poder recuperar este espai, construït entre els segles XVII i XVIII. Al 1971, el fortí de Tenasses havia sigut adquirit en una subhasta pública per un grup d’empresaris de la ciutat. La idea era posar-ne la titularitat a disposició de l’Ajuntament, per tal d’evitar que la ciutat la perdés. No va ser fins al 2014, quan es va poder localitzar totes les propietats del conjunt, que es va poder culminar el procés i Tenasses va poder ser integrat al catàleg municipal que inclou el conjunt emmurallat de la ciutat.

D’altra banda,  l’Ajuntament està duent a terme diverses intervencions de consolidació en altres punts del conjunt emmurallat, com el fortí del Bonet, al qual el pressupost també destina 100.000 euros, o la rehabilitació de la muralla del Rastre, amb una partida de 528.000 euros, que començarà en pocs dies. En este cas, suposarà l’habilitació d’un nou passeig per damunt de la muralla, que connectarà el Rastre amb Santa Clara i la Simpàtica, i que també es completarà amb una altra actuació que suposarà l’habilitació d’un mirador des de la part alta de Santa Clara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les obres de consolidació del fortí de Tenasses de Tortosa revelen l’antic camí cobert d’accés al recinte emmurallat. Després d’adquirir-ne la titularitat al 2014 per formar part del catàleg municipal, l’Ajuntament està duent a terme diverses actuacions d’arranjament a l’espai

Els treballs de neteja i consolidació que l’Ajuntament de Tortosa ha dut a terme a un dels accessos al fortí de Tenasses, han permès deixar al descobert de nou el paviment de l’antic camí cobert pel qual s’accedia a la fortificació des de Remolins. Les tasques han suposat la retirada de l’abundant vegetació que existia en este espai i la posterior retirada de la terra superficial, elements que ocultaven completament el paviment. Es tracta d’un camí fet amb còdols, que presenta un molt bon estat de conservació al tram superior.

 L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que des del 2014, quan l’Ajuntament va recuperar la titularitat de la construcció defensiva, s’han anat duent a terme diferents actuacions de consolidació de l’estructura. 

L’Ajuntament de Tortosa ha destinat un pressupost de 100.000 euros als treballs que han posat al descobert el camí, i que també suposaran més actuacions durant els pròxims mesos, com ara la consolidació dels murs laterals del camí cobert, la retirada de la vegetació, així com la prolongació del camí cap a la part inferior, per tal de donar continuïtat al paviment de còdols.

 Roigé ha recordat que l’adquisició de la titularitat per part de l’Ajuntament va suposar un pas molt important per a poder recuperar este espai, construït entre els segles XVII i XVIII. Al 1971, el fortí de Tenasses havia sigut adquirit en una subhasta pública per un grup d’empresaris de la ciutat. La idea era posar-ne la titularitat a disposició de l’Ajuntament, per tal d’evitar que la ciutat la perdés. No va ser fins al 2014, quan es va poder localitzar totes les propietats del conjunt, que es va poder culminar el procés i Tenasses va poder ser integrat al catàleg municipal que inclou el conjunt emmurallat de la ciutat.

D’altra banda,  l’Ajuntament està duent a terme diverses intervencions de consolidació en altres punts del conjunt emmurallat, com el fortí del Bonet, al qual el pressupost també destina 100.000 euros, o la rehabilitació de la muralla del Rastre, amb una partida de 528.000 euros, que començarà en pocs dies. En este cas, suposarà l’habilitació d’un nou passeig per damunt de la muralla, que connectarà el Rastre amb Santa Clara i la Simpàtica, i que també es completarà amb una altra actuació que suposarà l’habilitació d’un mirador des de la part alta de Santa Clara.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST