S’inicia la rehabilitació de la muralla del Rastre

Escrit per el 23 de novembre de 2022

Els treballs de rehabilitació de la muralla medieval del barri del Rastre de Tortosa han arrencat aquest dilluns i preveuen habilitar un passeig entre el Rastre i el barri de Santa Clara, ubicats al nucli antic de la ciutat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, remarca l’aposta per continuar recuperant el patrimoni, posant en valor el conjunt emmurallat de la ciutat. Una actuació que també preveu restaurar els merlets originals i cobrir el sostres de la torre pentagonal. Roigé ha recordat les actuacions que ja s’han dut a terme a les avançades de Sant Joan o la Torre del Célio.

L’actuació té un cost de 510.000 euros i està finançada en la seua totalitat per la Fundació la Caixa, en el marc del programa ‘Temps de Gòtic’. Un programa que preveu dos actuacions més a Tortosa: als Reials Col·legis, on actualment s’ubica l’arxiu comarcal i a l’absis de la Catedral. La responsable territorial de la Fundació La Caixa, Yolanda Altimeras, explica que l’objectiu de ‘Temps de Gòtic’ és vetllar i posar en valor el llegat arquitectònic i monumental de catalunya

D’altra banda, des del departament de Cultura de la Generalitat faran el seguiment dels treballs de restauració, a través de la comissió de patrimoni. La directora dels serveis territorials de cultura a l’Ebre, Victòria Almuni, destaca que aquestes actuacions són un deute històric que es tenia amb la ciutat

L’ajuntament de Tortosa també ha anunciat que els treballs de rehabilitació es complementen amb la construcció en paral·lel d’un mirador a Santa Clara, un nou espai que s’ubicarà a l’arribada de la muralla medieval. Les obres tenen un cost de 190 mil euros i estan finançades per l’ajuntament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els treballs de rehabilitació de la muralla medieval del barri del Rastre de Tortosa han arrencat aquest dilluns i preveuen habilitar un passeig entre el Rastre i el barri de Santa Clara, ubicats al nucli antic de la ciutat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, remarca l’aposta per continuar recuperant el patrimoni, posant en valor el conjunt emmurallat de la ciutat. Una actuació que també preveu restaurar els merlets originals i cobrir el sostres de la torre pentagonal. Roigé ha recordat les actuacions que ja s’han dut a terme a les avançades de Sant Joan o la Torre del Célio.

L’actuació té un cost de 510.000 euros i està finançada en la seua totalitat per la Fundació la Caixa, en el marc del programa ‘Temps de Gòtic’. Un programa que preveu dos actuacions més a Tortosa: als Reials Col·legis, on actualment s’ubica l’arxiu comarcal i a l’absis de la Catedral. La responsable territorial de la Fundació La Caixa, Yolanda Altimeras, explica que l’objectiu de ‘Temps de Gòtic’ és vetllar i posar en valor el llegat arquitectònic i monumental de catalunya

D’altra banda, des del departament de Cultura de la Generalitat faran el seguiment dels treballs de restauració, a través de la comissió de patrimoni. La directora dels serveis territorials de cultura a l’Ebre, Victòria Almuni, destaca que aquestes actuacions són un deute històric que es tenia amb la ciutat

L’ajuntament de Tortosa també ha anunciat que els treballs de rehabilitació es complementen amb la construcció en paral·lel d’un mirador a Santa Clara, un nou espai que s’ubicarà a l’arribada de la muralla medieval. Les obres tenen un cost de 190 mil euros i estan finançades per l’ajuntament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST