Mig miler d’alumnes participen a Tortosa en l’acte per commemorar el 25N per l’eliminació de la violència envers les dones

Escrit per el 24 de novembre de 2022

Prop de mig miler d’alumnes de Tortosa han participat aquest dimecres  en l’acte amb motiu del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones a l’Auditori Felip Pedrell. Els assistents han sigut més de 460 alumnes de quart d’ESO dels Centre Educatius de la ciutat.

L’acte per commemorar el dia de l’eliminació de la violència vers les dones a Tortosa començava amb l’encesa d’espelmes en record de les 10 dones i un menor assassinats aquest 2022 a Catalunya. Els alumnes també han participat fent la lectura del manifest d’enguany pel 25-N que posa l’accent en les agressions sexuals. I l’Escola Municipal de Teatre va representar un obra per conscienciar els joves de la necessitat d’erradicar la violència vers les dones, així com l’escola de ball Neus Rodés acompanyada de la música de la cantautora Montse Castellà.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància d’aquest acte per conscienciar els més joves i que el triomf s’assolirà quan no s’hagi de commemorar aquest dia.

Des de l’ajuntament de Tortosa també han recordat que treballen activament per donar suport a les dones, a través del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Tot destacant que enguany han descentralitzat el servei a les EMD’s de Campredó i Bitem, mentre que a Jesús ja ho va fer amb anterioritat. Enguany des del SIAD s’han atès a una norantena de dones. Mònica Ripoll és la regidora d’Igualtat i drets civils a l’ajuntament de Tortosa.

Les xifres d’enguany són encara molt altes i és que el 60% dels assassinats es produeixen a mans de les parelles o ex-parelles, mentre que el 40% restant els autors són altres membres de la familia com pares o fills.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Prop de mig miler d’alumnes de Tortosa han participat aquest dimecres  en l’acte amb motiu del dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones a l’Auditori Felip Pedrell. Els assistents han sigut més de 460 alumnes de quart d’ESO dels Centre Educatius de la ciutat.

L’acte per commemorar el dia de l’eliminació de la violència vers les dones a Tortosa començava amb l’encesa d’espelmes en record de les 10 dones i un menor assassinats aquest 2022 a Catalunya. Els alumnes també han participat fent la lectura del manifest d’enguany pel 25-N que posa l’accent en les agressions sexuals. I l’Escola Municipal de Teatre va representar un obra per conscienciar els joves de la necessitat d’erradicar la violència vers les dones, així com l’escola de ball Neus Rodés acompanyada de la música de la cantautora Montse Castellà.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància d’aquest acte per conscienciar els més joves i que el triomf s’assolirà quan no s’hagi de commemorar aquest dia.

Des de l’ajuntament de Tortosa també han recordat que treballen activament per donar suport a les dones, a través del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Tot destacant que enguany han descentralitzat el servei a les EMD’s de Campredó i Bitem, mentre que a Jesús ja ho va fer amb anterioritat. Enguany des del SIAD s’han atès a una norantena de dones. Mònica Ripoll és la regidora d’Igualtat i drets civils a l’ajuntament de Tortosa.

Les xifres d’enguany són encara molt altes i és que el 60% dels assassinats es produeixen a mans de les parelles o ex-parelles, mentre que el 40% restant els autors són altres membres de la familia com pares o fills.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST