ERC satisfeta pels Pressupostos de la Generalitat que preveuen 56m€ d’inversió a les Terres de l’Ebre

Escrit per el 2 de febrer de 2023

La secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Norma Pujol; i la diputada republicana al Parlament, Maria Jesús Viña, han expressat la satisfacció per haver “aconseguit que Catalunya i les Terres de l’Ebre tinguin pressupostos”. En clau territorial, tant Pujol com Viña, han destacat que són “uns pressupostos transformadors que a les Terres de l’Ebre incrementen com mai la inversió respecte a l’any anterior”. En concret els comptes de la Generalitat preveuen partides de 56 milions d’euros d’inversió, bona part dels quals es destinaran a Salut. Principalment,  en l’ampliació i millora de l’hospital verge de la Cinta, o en el Pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Maria Jesús Viña…

Tot i que encara no s’han detallat les quantiats, la diputada republicana ha destacat que es preveuen també partides per a la protecció del delta de l’Ebre, les infraestructures de reg agrari, amb el Xerta –Sénia; i també en educació”. A més, també ha fet referència a la incorporació del projecte de la C-12, i la transformació a 3 carrils

Segons ERC, els pressupostos de la Generalitat per aquest exercici del 2023 superen els 41.000 milions d’euros, 3.800 milions més que l’any passat. La secretària general de la Federació de l’Ebre d’ERC, Norma Pujol, ha posat de relleu la capacitat de crear consensos per dotar de pressupostos per fer avançar el país i les TE i els ha qualificat com els més expansius de la història…

Segons ERC, el pressupost incrementa les prestacions socials a més de 100 mil famílies; permetrà reduir un 50% les llistes d’espera en l’ambit de la dependència; s’augmenta més de 1.200 milions d’euros les partides de salut; s’incrementa el pressupost de femeninismes i igualtat un 27% per fer front a les violències masclistes; es posarà en marxa l’energètica pública i es destinen més de 680 milions per al pacte nacional per la indústria. A la vegada es podran consoldiar més de 4000 profesionals sanitaris i 6.800 professionals d’educació. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han signat aquest dimecres a la tarda l’acord per l’aprovació dels pressupostos del Govern per a aquest any 2023. El president i el cap de l’oposició posen així punt i final a mesos de negociacions sobre els comptes, i permeten que el Govern tiri endavant el pressupost amb el suport també d’En Comú Podem.

Després d’aquest acord entre el PSC i el Govern d’ERC, el Consell Executiu es reunirà extraordinàriament aquest matí per a aprovar els pressupostos formalment. Més tard, cap a les 12.00 del migdia, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, lliurarà els comptes al Parlament, els explicarà als grups parlamentaris i oferirà una roda de premsa al respecte. A partir d’aquí, s’iniciarà la tramitació parlamentària, amb les compareixences dels consellers en comissió per a explicar els pressupostos de cada departament. Finalment, haurà de ser el ple qui, després de previsiblement tombar les esmenes a la totalitat que l’oposició pugui presentar, doni el vistiplau definitiu als comptes de la Generalitat per a aquest 2023.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Norma Pujol; i la diputada republicana al Parlament, Maria Jesús Viña, han expressat la satisfacció per haver “aconseguit que Catalunya i les Terres de l’Ebre tinguin pressupostos”. En clau territorial, tant Pujol com Viña, han destacat que són “uns pressupostos transformadors que a les Terres de l’Ebre incrementen com mai la inversió respecte a l’any anterior”. En concret els comptes de la Generalitat preveuen partides de 56 milions d’euros d’inversió, bona part dels quals es destinaran a Salut. Principalment,  en l’ampliació i millora de l’hospital verge de la Cinta, o en el Pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Maria Jesús Viña…

Tot i que encara no s’han detallat les quantiats, la diputada republicana ha destacat que es preveuen també partides per a la protecció del delta de l’Ebre, les infraestructures de reg agrari, amb el Xerta –Sénia; i també en educació”. A més, també ha fet referència a la incorporació del projecte de la C-12, i la transformació a 3 carrils

Segons ERC, els pressupostos de la Generalitat per aquest exercici del 2023 superen els 41.000 milions d’euros, 3.800 milions més que l’any passat. La secretària general de la Federació de l’Ebre d’ERC, Norma Pujol, ha posat de relleu la capacitat de crear consensos per dotar de pressupostos per fer avançar el país i les TE i els ha qualificat com els més expansius de la història…

Segons ERC, el pressupost incrementa les prestacions socials a més de 100 mil famílies; permetrà reduir un 50% les llistes d’espera en l’ambit de la dependència; s’augmenta més de 1.200 milions d’euros les partides de salut; s’incrementa el pressupost de femeninismes i igualtat un 27% per fer front a les violències masclistes; es posarà en marxa l’energètica pública i es destinen més de 680 milions per al pacte nacional per la indústria. A la vegada es podran consoldiar més de 4000 profesionals sanitaris i 6.800 professionals d’educació. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han signat aquest dimecres a la tarda l’acord per l’aprovació dels pressupostos del Govern per a aquest any 2023. El president i el cap de l’oposició posen així punt i final a mesos de negociacions sobre els comptes, i permeten que el Govern tiri endavant el pressupost amb el suport també d’En Comú Podem.

Després d’aquest acord entre el PSC i el Govern d’ERC, el Consell Executiu es reunirà extraordinàriament aquest matí per a aprovar els pressupostos formalment. Més tard, cap a les 12.00 del migdia, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, lliurarà els comptes al Parlament, els explicarà als grups parlamentaris i oferirà una roda de premsa al respecte. A partir d’aquí, s’iniciarà la tramitació parlamentària, amb les compareixences dels consellers en comissió per a explicar els pressupostos de cada departament. Finalment, haurà de ser el ple qui, després de previsiblement tombar les esmenes a la totalitat que l’oposició pugui presentar, doni el vistiplau definitiu als comptes de la Generalitat per a aquest 2023.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST