La sinistralitat amb vìctimes mortals a les Terres de l’Ebre es redueix un 14% al 2022

Escrit per el 14 de febrer de 2023

Durant el 2022 van ser 14 les persones que van perdre la vida a les carreteres de les Terres de l’Ebre en 12 accidents. Una xifra que s’ha reduït respecte al 2019 en què van ser 19 les víctimes mortals en 14 sinistres. Així doncs, segons el Servei Català de Trànsit, la sinistralitat amb víctimes mortals a les Terres de l’Ebre l’any passat es va reduir un 14% mentre que al conjunt de Catalunya es va rebaixar un 10%.

De les 14 víctimes mortals, dues es van produir en el tram ebrenc de l’AP-7. Des del Servei Català de Trànsit es treballa per reduir la sinistralitat en aquesta via. L’objectiu és implementar un tram de velocitat limitada a 100km/hora entre Calafat i Camarles i a la vegada que els vehicles pesants només puguin circular pel carril de la dreta. Malgrat aquestes mesures, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha reclamat el tercer carril de l’AP7 i la connexió amb l’autovia A7 en el tram ebrenc de la via…

Al 2022 també s’ha detectat un increment de xocs frontals. De fet dels 12 accidents amb víctimes mortals a les Terres de l’Ebre 5 es van ser per colisions frontals. En aquest sentit,el director de Trànsit també ha remarcat que la conversió de la C-12 en una via de 2+1 carril seria una bona solució per evitar aquest tipus de sinistres…

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit ha destinat mig milió d’euros en subvencions a 4 municipis de les Terres de l’Ebreperquè puguin executar les accions dels plans de seguretat del trànsit que també els ajuda a fer el SCT. . Concretament rebran aquests recursos les poblacions de l’Aldea, Deltebre, Flix i el Pinell de Brai. Segons Lamiel les actuacions que es duran a terme permetran pacificar el trànsit en aquests municipis…

A Flix (Ribera d’Ebre), es milloraran els passos de vianants, s’adequaran voreres i s’iinstal·larà senyalització complementària; a l’Aldea (Baix Ebre) es millorarà l’accés al Col·legi 21 d’Abril amb reductors elevats amb passos vianants accessibles; a Deltebre (Baix Ebre) s’urbanitzarà la Plaça 20 de Maig; i al Pinell de Brai (Terra Alta) es faran actuacions de pacificació del trànsit i de millora de l’espai per a vianants a la travessa de l’avinguda de Catalunya i adjacents.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Durant el 2022 van ser 14 les persones que van perdre la vida a les carreteres de les Terres de l’Ebre en 12 accidents. Una xifra que s’ha reduït respecte al 2019 en què van ser 19 les víctimes mortals en 14 sinistres. Així doncs, segons el Servei Català de Trànsit, la sinistralitat amb víctimes mortals a les Terres de l’Ebre l’any passat es va reduir un 14% mentre que al conjunt de Catalunya es va rebaixar un 10%.

De les 14 víctimes mortals, dues es van produir en el tram ebrenc de l’AP-7. Des del Servei Català de Trànsit es treballa per reduir la sinistralitat en aquesta via. L’objectiu és implementar un tram de velocitat limitada a 100km/hora entre Calafat i Camarles i a la vegada que els vehicles pesants només puguin circular pel carril de la dreta. Malgrat aquestes mesures, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha reclamat el tercer carril de l’AP7 i la connexió amb l’autovia A7 en el tram ebrenc de la via…

Al 2022 també s’ha detectat un increment de xocs frontals. De fet dels 12 accidents amb víctimes mortals a les Terres de l’Ebre 5 es van ser per colisions frontals. En aquest sentit,el director de Trànsit també ha remarcat que la conversió de la C-12 en una via de 2+1 carril seria una bona solució per evitar aquest tipus de sinistres…

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit ha destinat mig milió d’euros en subvencions a 4 municipis de les Terres de l’Ebreperquè puguin executar les accions dels plans de seguretat del trànsit que també els ajuda a fer el SCT. . Concretament rebran aquests recursos les poblacions de l’Aldea, Deltebre, Flix i el Pinell de Brai. Segons Lamiel les actuacions que es duran a terme permetran pacificar el trànsit en aquests municipis…

A Flix (Ribera d’Ebre), es milloraran els passos de vianants, s’adequaran voreres i s’iinstal·larà senyalització complementària; a l’Aldea (Baix Ebre) es millorarà l’accés al Col·legi 21 d’Abril amb reductors elevats amb passos vianants accessibles; a Deltebre (Baix Ebre) s’urbanitzarà la Plaça 20 de Maig; i al Pinell de Brai (Terra Alta) es faran actuacions de pacificació del trànsit i de millora de l’espai per a vianants a la travessa de l’avinguda de Catalunya i adjacents.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST