El CAT tanca el 2022 amb un increment del 9% del consum i recupera les xifres pre-pandèmia

Escrit per el 15 de febrer de 2023

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha extret les xifres de consum de 2022 i el balanç reflexa un augment del 9% per part dels consorciats, ajuntaments i indústries, que representa un consum de fins els 76,48  Hm3 de consum anuals, respecte els 70 Hm3 de 2021. Unes dades positives i que suposen la recuperació i, fins i tot, un lleuger increment als consums previs a la pandèmia juntament amb l’impacte de la sequera a les conques internes de Catalunya. Una situació que va obligar el CAT a activar el pla d’emergència per sequera el passat mes de setembre. Un pla que continua actiu, però que podria desactivar-se les pròximes setmanes a causa de l’evolució dels indicadors hidrològics. Joan Alginet és el President del Consorci d’Aigües de Tarragona

Respecte les accions executades el 2022 a les Terres de l’Ebre destaquen les destinades a reforçar el sistema d’abastament i la garantia de subministrament. Es el cas de l’Estació de l’Ampolla, on s’ha finalitzat el projectes de la instal·lació d’una planta de desinfecció per llum ultraviolada i la implantació del sistema de reixes de desbast del dipòsit d’aigua crua. Amb una inversió de 4,3 MEUR un 50%finançats per l’ACA. 

Pel que fa als projectes en curs, el CAT hi treballa en el projecte de la variant de l’Ametlla de Mar, on el passat mes de gener es va actuar després de detectar un tram d’anomalies. Una actuació preventiva que s’ha pogt executar gràcies al sistema d’auscultació a la conducció principal del CAT, projecte que també està en marxa, i que permet el monitoratge en temps real i en continu de l’estat estructural de la conducció. Josep-Xavier Pujol, és el Director Gerent del CAT

Durant el balanç, el CAT també ha avançat els eixos d’actuació de 2023. A l’Ebre destaca la nova estació de bombament per al ramal de Baix Ebre i Montsià que té per objectiu garantir el subministrament a l’onzena de consorciats de la zona en cas d’incidències. El projecte té un pressupost de 160.000 euros. Ho explica el president del Consorci, Joan Alginet.

D’altra banda, enguany també hi ha previst la construcció de dipòsits reguladors a Vila-seca i Cunit, així com executar projectes de digitalització per valor de 2,7 MEURS. El Consorci també preveu treure a licitació este 2023 la instal·lació de dos parcs fotovoltaics per autoconsm a les cobertes dels dipòsits de grans dimensions a la planta de l’Ampolla i a les instal·lacions Centrals a Constantí, per valor de 6 M€.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha extret les xifres de consum de 2022 i el balanç reflexa un augment del 9% per part dels consorciats, ajuntaments i indústries, que representa un consum de fins els 76,48  Hm3 de consum anuals, respecte els 70 Hm3 de 2021. Unes dades positives i que suposen la recuperació i, fins i tot, un lleuger increment als consums previs a la pandèmia juntament amb l’impacte de la sequera a les conques internes de Catalunya. Una situació que va obligar el CAT a activar el pla d’emergència per sequera el passat mes de setembre. Un pla que continua actiu, però que podria desactivar-se les pròximes setmanes a causa de l’evolució dels indicadors hidrològics. Joan Alginet és el President del Consorci d’Aigües de Tarragona

Respecte les accions executades el 2022 a les Terres de l’Ebre destaquen les destinades a reforçar el sistema d’abastament i la garantia de subministrament. Es el cas de l’Estació de l’Ampolla, on s’ha finalitzat el projectes de la instal·lació d’una planta de desinfecció per llum ultraviolada i la implantació del sistema de reixes de desbast del dipòsit d’aigua crua. Amb una inversió de 4,3 MEUR un 50%finançats per l’ACA. 

Pel que fa als projectes en curs, el CAT hi treballa en el projecte de la variant de l’Ametlla de Mar, on el passat mes de gener es va actuar després de detectar un tram d’anomalies. Una actuació preventiva que s’ha pogt executar gràcies al sistema d’auscultació a la conducció principal del CAT, projecte que també està en marxa, i que permet el monitoratge en temps real i en continu de l’estat estructural de la conducció. Josep-Xavier Pujol, és el Director Gerent del CAT

Durant el balanç, el CAT també ha avançat els eixos d’actuació de 2023. A l’Ebre destaca la nova estació de bombament per al ramal de Baix Ebre i Montsià que té per objectiu garantir el subministrament a l’onzena de consorciats de la zona en cas d’incidències. El projecte té un pressupost de 160.000 euros. Ho explica el president del Consorci, Joan Alginet.

D’altra banda, enguany també hi ha previst la construcció de dipòsits reguladors a Vila-seca i Cunit, així com executar projectes de digitalització per valor de 2,7 MEURS. El Consorci també preveu treure a licitació este 2023 la instal·lació de dos parcs fotovoltaics per autoconsm a les cobertes dels dipòsits de grans dimensions a la planta de l’Ampolla i a les instal·lacions Centrals a Constantí, per valor de 6 M€.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST