El COPATE engega una nova campanya contra la mosca negra al tram català de l’Ebre

Escrit per el 15 de febrer de 2023

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha dut a terme aquest dimarts el primer tractament del 2023 per controlar la població de mosca negra al tram català de l’Ebre. Aquest és el quart any consecutiu que el tractament es duu a terme a principi d’any amb l’objectiu de combatre la plaga amb majors garanties, ja que s’actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults. Enguany, el COPATE enceta la divuitena campanya de lluita contra la mosca negra. 

Amb helicòpter s’han  2.100 litres de BTI en 7 punts diferents en el tram de l’Ebre entre Ascó i Tortosa. Enguany es duran a terme 6 tractaments, un menys que l’any passat, per l’eficàcia que suposa iniciar els tractaments a principis d’any, tan punt es detecten les primeres larves de l’insecte. Tot i la baixa densitat de larves, 5 per quilo de macròfit,els tècnics del COPATE sostenen que és important iniciar el tractament a principi d’any per combatre els simúlids.  

Així ho ha destacat el tècnic del COPATE, Raül Escosa…

El president del COPATE ha recordat que l’eficàcia dels tractaments contra la plaga de la mosca negra ha permès garantir la qualitat de vida dels veïns dels pobles de l’Ebre per als quals, les mossegades de mosca negra s’havien convertit en un condicionant social i laboral i en un problema de salut pública. Faura ha recordat que la reducció de la plaga “ha afavorit” també l’agricultura i el sector turístic, entre d’altres. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret i l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, han constatat que a les poblacions riberenques s’han pogut recuperar les activitats a l’aire lliure a les zones properes al riu perquè pràcticament ha desaparegut la mosca negra els darrers anys…


Avui, el COPATE iniciarà el tractament al Segre, on la setmana passada es van fer mostrejos i es va detectar una presència significativa de larves.

Pel que fa al pressupost per combatre la mosca negra a l’Ebre serà enguany de 360.000 euros. La Generalitat va concedir el 2022 una subvenció directa al COPATE de 3,6 milions d’euros per a la prevenció de la mosca negra i el mosquit que ha permès consolidar el finançament i garantir els tractaments necessaris per a controlar aquestes plagues. També la Diputació de Tarragona finança una part del tractament contra la mosca negra i el mosquit.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha dut a terme aquest dimarts el primer tractament del 2023 per controlar la població de mosca negra al tram català de l’Ebre. Aquest és el quart any consecutiu que el tractament es duu a terme a principi d’any amb l’objectiu de combatre la plaga amb majors garanties, ja que s’actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults. Enguany, el COPATE enceta la divuitena campanya de lluita contra la mosca negra. 

Amb helicòpter s’han  2.100 litres de BTI en 7 punts diferents en el tram de l’Ebre entre Ascó i Tortosa. Enguany es duran a terme 6 tractaments, un menys que l’any passat, per l’eficàcia que suposa iniciar els tractaments a principis d’any, tan punt es detecten les primeres larves de l’insecte. Tot i la baixa densitat de larves, 5 per quilo de macròfit,els tècnics del COPATE sostenen que és important iniciar el tractament a principi d’any per combatre els simúlids.  

Així ho ha destacat el tècnic del COPATE, Raül Escosa…

El president del COPATE ha recordat que l’eficàcia dels tractaments contra la plaga de la mosca negra ha permès garantir la qualitat de vida dels veïns dels pobles de l’Ebre per als quals, les mossegades de mosca negra s’havien convertit en un condicionant social i laboral i en un problema de salut pública. Faura ha recordat que la reducció de la plaga “ha afavorit” també l’agricultura i el sector turístic, entre d’altres. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret i l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó, han constatat que a les poblacions riberenques s’han pogut recuperar les activitats a l’aire lliure a les zones properes al riu perquè pràcticament ha desaparegut la mosca negra els darrers anys…


Avui, el COPATE iniciarà el tractament al Segre, on la setmana passada es van fer mostrejos i es va detectar una presència significativa de larves.

Pel que fa al pressupost per combatre la mosca negra a l’Ebre serà enguany de 360.000 euros. La Generalitat va concedir el 2022 una subvenció directa al COPATE de 3,6 milions d’euros per a la prevenció de la mosca negra i el mosquit que ha permès consolidar el finançament i garantir els tractaments necessaris per a controlar aquestes plagues. També la Diputació de Tarragona finança una part del tractament contra la mosca negra i el mosquit.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST