L’empresa LUCTA s’implantarà a Tortosa amb una inversió de 25 milions d’euros

Escrit per el 16 de febrer de 2023

La multinacional catalana LUCTA invertirà 25 milions d’euros en la construcció d’ una planta al polígon Catalunya Sud de Tortosa. L’empresa es dedica a la fabricació d’aromes per a la nutrició, additius per a l’alimentació animal i fragàncies per a productes de la llar. La companyia ha adquirit tres parcel.les amb una superfície de 18.7373 m2 on instal.larà el nou centre de noves tecnologies i producció d’ingredients. La planta permetrà crear 25 llocs de treball de personal molt qualificat, com enginyers, químics i altres professionals amb graus superiors de formació professional, i una cinquantena d’indirectes. També es calcula que es generaran una cinquantena de llocs de treball indirectes. La previsió és començar a construir la planta l’any que ve i posar-la en marxa a principis del 2015.  El grup LUCTA  té plantes a vuit països i exportarà des de Tortosa a tot el món.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha celebrat l’aposta del grup LUCTA per construir la nova planta a Tortosa que permetrà retenir talent al territori…

Segons el director general del grup LUCTA, Albert Xambó, la planta que l’empresa construirà a Tortosa té un elevat valor estratègic per la companyia. 

LUCTA preveu produir des de Tortosa les més de tres-centres matèries primeres que són “especialitats” pròpies de la companyia –per exemple, un extracte d’aroma de vainilla que es fa servir en moltes llets de civada-. El grup treballa amb més de quatre mil matèries primeres per produir composicions d’aromes i fragàncies alimentàries. Així ho ha destacat el director d’operacions de Lucta, Miquel Escudé…

LUCTA té tres grans unitats de negoci. La primera és la dels aromes, molt enfocada a la nutrició humana i animal i la qual preveuen que tingui un creixement més important en el futur. Es tracta d’ingredients que es fan servir en un extens catàleg de producte, des d’aliments de forn i confiteria, a llets vegetals, proteïnes alternatives, embotits, aperitius, sopes i molts d’altres. La segona línia de negoci és la de fragàncies de tota classe, des dels ambientadors, als productes de cura de la llar -detergents, suavitzants, netejadors de superfícies- fins als de cura personal –xampús, gels de banys o tovalloletes humides, entre altres-. La tercera línia de producció de LUCTA és la nutrició animal i també alguns productes per a les mascotes.

L’empresa (creada a Barcelona l’any 1949) va tenir l’any passat un volum de negoci de 330 milions d’euros i compta amb més de 1.100 treballadors.

Els contactes de l’Ajuntament de Tortosa amb LUCTA per aquesta nova implantació industrial van començar fa un any. La multinacional treballarà enguany en “el projecte detall”, una definició constructiva de cadascun dels més de trenta reactors que tindrà la planta del polígon Catalunya Sud i de l’obra civil. En paral·lel, s’iniciarà la tramitació de les llicències i la previsió és començar l’obra l’any que ve. La construcció del centre es podria allargar més d’un any i entraria en funcionament el 2025.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La multinacional catalana LUCTA invertirà 25 milions d’euros en la construcció d’ una planta al polígon Catalunya Sud de Tortosa. L’empresa es dedica a la fabricació d’aromes per a la nutrició, additius per a l’alimentació animal i fragàncies per a productes de la llar. La companyia ha adquirit tres parcel.les amb una superfície de 18.7373 m2 on instal.larà el nou centre de noves tecnologies i producció d’ingredients. La planta permetrà crear 25 llocs de treball de personal molt qualificat, com enginyers, químics i altres professionals amb graus superiors de formació professional, i una cinquantena d’indirectes. També es calcula que es generaran una cinquantena de llocs de treball indirectes. La previsió és començar a construir la planta l’any que ve i posar-la en marxa a principis del 2015.  El grup LUCTA  té plantes a vuit països i exportarà des de Tortosa a tot el món.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha celebrat l’aposta del grup LUCTA per construir la nova planta a Tortosa que permetrà retenir talent al territori…

Segons el director general del grup LUCTA, Albert Xambó, la planta que l’empresa construirà a Tortosa té un elevat valor estratègic per la companyia. 

LUCTA preveu produir des de Tortosa les més de tres-centres matèries primeres que són “especialitats” pròpies de la companyia –per exemple, un extracte d’aroma de vainilla que es fa servir en moltes llets de civada-. El grup treballa amb més de quatre mil matèries primeres per produir composicions d’aromes i fragàncies alimentàries. Així ho ha destacat el director d’operacions de Lucta, Miquel Escudé…

LUCTA té tres grans unitats de negoci. La primera és la dels aromes, molt enfocada a la nutrició humana i animal i la qual preveuen que tingui un creixement més important en el futur. Es tracta d’ingredients que es fan servir en un extens catàleg de producte, des d’aliments de forn i confiteria, a llets vegetals, proteïnes alternatives, embotits, aperitius, sopes i molts d’altres. La segona línia de negoci és la de fragàncies de tota classe, des dels ambientadors, als productes de cura de la llar -detergents, suavitzants, netejadors de superfícies- fins als de cura personal –xampús, gels de banys o tovalloletes humides, entre altres-. La tercera línia de producció de LUCTA és la nutrició animal i també alguns productes per a les mascotes.

L’empresa (creada a Barcelona l’any 1949) va tenir l’any passat un volum de negoci de 330 milions d’euros i compta amb més de 1.100 treballadors.

Els contactes de l’Ajuntament de Tortosa amb LUCTA per aquesta nova implantació industrial van començar fa un any. La multinacional treballarà enguany en “el projecte detall”, una definició constructiva de cadascun dels més de trenta reactors que tindrà la planta del polígon Catalunya Sud i de l’obra civil. En paral·lel, s’iniciarà la tramitació de les llicències i la previsió és començar l’obra l’any que ve. La construcció del centre es podria allargar més d’un any i entraria en funcionament el 2025.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST