Tortosa enceta els actes del Carnaval, amb el tradicional berenar a Mig Camí

Escrit per el 16 de febrer de 2023

Tortosa es prepara per viure amb normalitat els actes del Carnestoltes després de tres anys marcats per la pandèmia de Covid-19.  L’Ermita de Mig Camí acollirà demà la baldanada popular del Dijous Llarder que organitza l’Ajuntament de Tortosa, després de 3 anys sense celebrar-se a causa de les restriccions de la pandèmia. Es tracta d’una de les tradicions més arrelades a la ciutat que dona el tret de sortida als actes del Carnaval. La disbauxa arribarà dissabte a la ciutat amb la rua de comparses i  disfresses que organitza un any més l’Associació de Veïns de Ferreries i que arriba a la 41a edició. Enguany com a novetat després de la rua i del lliurament de premis hi haurà ball de Carnaval fins la matinada. L’any passat, el carnaval de Tortosa, a Ferreries, es va adaptar a la situació generada per la pandèmia, que feia recomanable evitar actes multitudinaris al començament de l’any. És per això que, excepcionalment, es va traslladar el carnaval al juny. Els organitzadors confien que enguany s’incrementi la participació de comparses a la rua…

A partir de les 17 h de la tarda, els participants es concentraran a la rambla Catalunya, al davant de la casa Camós, des d’on el rei Carnestoltes s’adreçarà a la ciutadania amb el pregó a les sis de la tarda. A continuació arrancarà la rua, que recorrerà diversos carrers del barri fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats, on es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, amb un total de 1.000 euros en premis. La jornada continuarà fins ben entrada la nit al mateix pavelló, amb una revetlla i ball amb DJ, oberta tant a persones disfressades com a la resta de població.

 I La setmana entrant, el dimarts 21 de febrer, tindrà lloc la cloenda dels actes del Carnaval de Tortosa amb l’enterrament de la sardina. L’organitza, una vegada més, l’associació de veïns de Santa Clara. L’acte començarà a partir de les 20 h al Calvari, situat al carrer de Sant Francesc, amb repartiment de sardines  i carxofes a la brasa per als assistents.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa es prepara per viure amb normalitat els actes del Carnestoltes després de tres anys marcats per la pandèmia de Covid-19.  L’Ermita de Mig Camí acollirà demà la baldanada popular del Dijous Llarder que organitza l’Ajuntament de Tortosa, després de 3 anys sense celebrar-se a causa de les restriccions de la pandèmia. Es tracta d’una de les tradicions més arrelades a la ciutat que dona el tret de sortida als actes del Carnaval. La disbauxa arribarà dissabte a la ciutat amb la rua de comparses i  disfresses que organitza un any més l’Associació de Veïns de Ferreries i que arriba a la 41a edició. Enguany com a novetat després de la rua i del lliurament de premis hi haurà ball de Carnaval fins la matinada. L’any passat, el carnaval de Tortosa, a Ferreries, es va adaptar a la situació generada per la pandèmia, que feia recomanable evitar actes multitudinaris al començament de l’any. És per això que, excepcionalment, es va traslladar el carnaval al juny. Els organitzadors confien que enguany s’incrementi la participació de comparses a la rua…

A partir de les 17 h de la tarda, els participants es concentraran a la rambla Catalunya, al davant de la casa Camós, des d’on el rei Carnestoltes s’adreçarà a la ciutadania amb el pregó a les sis de la tarda. A continuació arrancarà la rua, que recorrerà diversos carrers del barri fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats, on es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, amb un total de 1.000 euros en premis. La jornada continuarà fins ben entrada la nit al mateix pavelló, amb una revetlla i ball amb DJ, oberta tant a persones disfressades com a la resta de població.

 I La setmana entrant, el dimarts 21 de febrer, tindrà lloc la cloenda dels actes del Carnaval de Tortosa amb l’enterrament de la sardina. L’organitza, una vegada més, l’associació de veïns de Santa Clara. L’acte començarà a partir de les 20 h al Calvari, situat al carrer de Sant Francesc, amb repartiment de sardines  i carxofes a la brasa per als assistents.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST