Tortosa tindrà un Servei d’Intervenció Especialitzada contra la violència masclista

Escrit per el 16 de febrer de 2023

La ciutat de Tortosa acollirà un dels set nous Serveis d’Intervenció Especialitzada que el Departament d’Igualtat i Feminismes obrirà arreu del país. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, en el marc de la seva visita a les Terres de l’Ebre.  Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) proporcionen acompanyament a les dones que han viscut situacions de violència masclista, i a les seves filles i fills. Faciliten els processos de recuperació i reparació, i són un recurs clau per a la superació de les violències viscudes. El SIE de Tortosa entrarà en funcionament l’últim trimestre d’aquest 2023 i complementarà el servei que actualmnent ja presta el SIE d’Amposta. A més, es preveu que el nou SIE de Tortosa pugui tenir també una antena a Gandesa per fer atenció a les dones de la Terra Alta. L’objectiu és apropar el servei a les dones que viuen en les diferents comarques de les Terres de l’Ebre, i donar resposta a les necessitats del territori. Tània Verge és la consellera d’Igualtat i Feminismes…

En aquests moments, Catalunya compta amb 17 SIE, però el Departament preveu obrir-ne set de nous.

D’altra banda, La Consellera d’Igualtat i Feminismes ha visitat aquest dimecres es instal.lacions on aviat començarà a desplegar-se la iniciativa TempsxCures a Tortosa. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “les dones, que són qui majoritàriament continua assumint les cures no remunerades, també han de tenir dret al temps…

 El programa, que a la capital del Baix Ebre pren el nom de Temps x tu, oferirà serveis de cures puntuals per a infants de quatre a dotze anys, cosa que permetrà alliberar de temps les famílies. Ubicat al nou centre cultural Joan Moreira, a l’antiga fàbrica Indo, Tempsxtu començarà a funcionar a l’abril i estarà obert totes les tardes a Tortosa però també es donarà el servei els dissabtes als cinc pobles del municipi tal i com ha explicat l’Alcaldessa Meritxell Roigé…

 El departament d’Igualtat i Feminismes ha subvencionat amb 180.000 euros l’Ajuntament de Tortosa per desplegar aquest nou servei. 

La consellera va visitar  prèviament Amposta, on va inaugurar  el nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la ciutat. L’equipament, gestionat pel consistori, amplia el servei que fins ara es prestava exclusivament des del Consell Comarcal del Montsià.

El nou Espai Dones també acollirà el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ del municipi. El 2021 aquest servei va rebre 26.000 euros de la Generalitat, xifra que va augmentar fins als 80.000 el 2022. Amb els pressupostos del 2023, la previsió de finançament arriba fins als 230.000 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La ciutat de Tortosa acollirà un dels set nous Serveis d’Intervenció Especialitzada que el Departament d’Igualtat i Feminismes obrirà arreu del país. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, en el marc de la seva visita a les Terres de l’Ebre.  Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) proporcionen acompanyament a les dones que han viscut situacions de violència masclista, i a les seves filles i fills. Faciliten els processos de recuperació i reparació, i són un recurs clau per a la superació de les violències viscudes. El SIE de Tortosa entrarà en funcionament l’últim trimestre d’aquest 2023 i complementarà el servei que actualmnent ja presta el SIE d’Amposta. A més, es preveu que el nou SIE de Tortosa pugui tenir també una antena a Gandesa per fer atenció a les dones de la Terra Alta. L’objectiu és apropar el servei a les dones que viuen en les diferents comarques de les Terres de l’Ebre, i donar resposta a les necessitats del territori. Tània Verge és la consellera d’Igualtat i Feminismes…

En aquests moments, Catalunya compta amb 17 SIE, però el Departament preveu obrir-ne set de nous.

D’altra banda, La Consellera d’Igualtat i Feminismes ha visitat aquest dimecres es instal.lacions on aviat començarà a desplegar-se la iniciativa TempsxCures a Tortosa. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “les dones, que són qui majoritàriament continua assumint les cures no remunerades, també han de tenir dret al temps…

 El programa, que a la capital del Baix Ebre pren el nom de Temps x tu, oferirà serveis de cures puntuals per a infants de quatre a dotze anys, cosa que permetrà alliberar de temps les famílies. Ubicat al nou centre cultural Joan Moreira, a l’antiga fàbrica Indo, Tempsxtu començarà a funcionar a l’abril i estarà obert totes les tardes a Tortosa però també es donarà el servei els dissabtes als cinc pobles del municipi tal i com ha explicat l’Alcaldessa Meritxell Roigé…

 El departament d’Igualtat i Feminismes ha subvencionat amb 180.000 euros l’Ajuntament de Tortosa per desplegar aquest nou servei. 

La consellera va visitar  prèviament Amposta, on va inaugurar  el nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la ciutat. L’equipament, gestionat pel consistori, amplia el servei que fins ara es prestava exclusivament des del Consell Comarcal del Montsià.

El nou Espai Dones també acollirà el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ del municipi. El 2021 aquest servei va rebre 26.000 euros de la Generalitat, xifra que va augmentar fins als 80.000 el 2022. Amb els pressupostos del 2023, la previsió de finançament arriba fins als 230.000 euros.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST