EL CAS Tortosa de la Clínica Terres de l’Ebre rep la certificació HepCelentes per la prevenció i cura de l’Hepatitis C

Escrit per el 21 de febrer de 2023

El CAS Tortosa, Centre de Tractament i Seguiment a les Addiccions de la Clínica Terres de l’Ebre, ha rebut aquest dilluns la certificació del programa HepCelentes, un reconeixement que premia el treball i el compromís amb la prevenció, la detecció, la cura i l’eliminació de l’hepatitis C. Així doncs, el CAS Tortosa ha obtingut aquest guardó de la mà de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, de SEDISA (Societat Espanyola de Directius de la Salut) i amb la col·laboració de Gilead Science, els quals també han reconegut l’estreta coordinació amb els serveis de Medicina Interna, Aparell Digestiu i Farmàcia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

El programa HepCelentes es va presentar al CAS Tortosa el 2021, un fet que ha permès protocol·litzar la prevenció, el cribratge, el tractament i el seguiment de l’hepatitis C en els usuaris, persones drogodependents. A més, s’han pogut crear nous circuits amb els serveis de Medicina Interna, Aparell Digestiu i Farmàcia de l’HTVC, així com tractar nous usuaris amb el virus de l’hepatitis C al mateix CAS. En definitiva, una forma de promoure l’adherència al tractament i evitar l’abandonament en algun punt de la derivació al servei especialitzat i la transmissió de la malaltia. Tot plegat, ha permès la sensibilització enfront de la infecció per hepatitis C tant als usuaris com a l’equip sanitari. Joan Colom és el subdirector General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya…

La gerent de la regió sanitària de les TE, Ingrid Roca, Posa de manifest la importància de la coordinació entre serveis i centres així com la personalització dels tractaments…

L’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la distinció posa en valor la feina que es fa des del territori…

De fet, gràcies al projecte HepCelentes el percentatge de persones amb infecció s’ha reduït.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El CAS Tortosa, Centre de Tractament i Seguiment a les Addiccions de la Clínica Terres de l’Ebre, ha rebut aquest dilluns la certificació del programa HepCelentes, un reconeixement que premia el treball i el compromís amb la prevenció, la detecció, la cura i l’eliminació de l’hepatitis C. Així doncs, el CAS Tortosa ha obtingut aquest guardó de la mà de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, de SEDISA (Societat Espanyola de Directius de la Salut) i amb la col·laboració de Gilead Science, els quals també han reconegut l’estreta coordinació amb els serveis de Medicina Interna, Aparell Digestiu i Farmàcia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

El programa HepCelentes es va presentar al CAS Tortosa el 2021, un fet que ha permès protocol·litzar la prevenció, el cribratge, el tractament i el seguiment de l’hepatitis C en els usuaris, persones drogodependents. A més, s’han pogut crear nous circuits amb els serveis de Medicina Interna, Aparell Digestiu i Farmàcia de l’HTVC, així com tractar nous usuaris amb el virus de l’hepatitis C al mateix CAS. En definitiva, una forma de promoure l’adherència al tractament i evitar l’abandonament en algun punt de la derivació al servei especialitzat i la transmissió de la malaltia. Tot plegat, ha permès la sensibilització enfront de la infecció per hepatitis C tant als usuaris com a l’equip sanitari. Joan Colom és el subdirector General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya…

La gerent de la regió sanitària de les TE, Ingrid Roca, Posa de manifest la importància de la coordinació entre serveis i centres així com la personalització dels tractaments…

L’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la distinció posa en valor la feina que es fa des del territori…

De fet, gràcies al projecte HepCelentes el percentatge de persones amb infecció s’ha reduït.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST