La temporada de bous a les Terres de l’Ebre recupera la normalitat prepandèmica i tanca el 2022 amb 469 espectacles taurins

Escrit per el 22 de febrer de 2023

La temporada de festes amb bous a les Terres de l’Ebre del 2022 s’ha desenvolupat amb normalitat i s’ha tancat amb xifres similars a les del 2019, abans de la pandèmia. La Generalitat ha obert 3 expedients sancionadors per infraccions greus de la llei.

Després que al 2021 la temporada de festes taurines a les Terres de l’Ebre va estar marcada encara per les restriccions derivades de la pandèmia, al 2022 es va recuperar la normalitat.  Van ser 190 dies de correbous en què es van programar 469 espectacles en 49 festes a 27 municipis del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó destaca que la temdporada taurina s’ha desenvolupat amb total normalitat sense cap incident remarcable i amb xifres que estan dins dels barems registrats abans de la pandèmia…

Pel que fa a males pràctiques, El departament d’Interior ha tramitat 13 expedientsdels quas de moment 3 dels quals són  sancionaldors per faltes greus,  3 més s’han arxivat i els 7 restants encara estan en tramitació. Segons el director territorial d’Interior, Joan Juan, des del 2015 el nombre d’expedients oberts i de sancions es manté…

El delegat del Govern a l’Ebre ha avançat que properament es convocarà la taula de seguiment on participen ajuntaments, penyes taurines i veterinaris per fer balanç de la temporada i introduir les millores que calgui en les celebracions dels correbous…

L’any passat la temporada de festes taurines a les Terres de l’Ebre es va iniciar per Sant Jordi a Aldover i es va tancar al mes de desembre amb les festes de la Segregació de Camarles. Enguany però la temporada s’ha avançat dos mesos ja que ha començat aquest passat cap de setmanaamb la celebració de correbous a Godall (Montsià) per Carnaval. Recordem que  la llei 34/2010 dels correbous, contempla que els pobles poden recuperar la celebració de festes amb bous si acrediten que era una pràctica habitual en algunes festivitats concretes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La temporada de festes amb bous a les Terres de l’Ebre del 2022 s’ha desenvolupat amb normalitat i s’ha tancat amb xifres similars a les del 2019, abans de la pandèmia. La Generalitat ha obert 3 expedients sancionadors per infraccions greus de la llei.

Després que al 2021 la temporada de festes taurines a les Terres de l’Ebre va estar marcada encara per les restriccions derivades de la pandèmia, al 2022 es va recuperar la normalitat.  Van ser 190 dies de correbous en què es van programar 469 espectacles en 49 festes a 27 municipis del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó destaca que la temdporada taurina s’ha desenvolupat amb total normalitat sense cap incident remarcable i amb xifres que estan dins dels barems registrats abans de la pandèmia…

Pel que fa a males pràctiques, El departament d’Interior ha tramitat 13 expedientsdels quas de moment 3 dels quals són  sancionaldors per faltes greus,  3 més s’han arxivat i els 7 restants encara estan en tramitació. Segons el director territorial d’Interior, Joan Juan, des del 2015 el nombre d’expedients oberts i de sancions es manté…

El delegat del Govern a l’Ebre ha avançat que properament es convocarà la taula de seguiment on participen ajuntaments, penyes taurines i veterinaris per fer balanç de la temporada i introduir les millores que calgui en les celebracions dels correbous…

L’any passat la temporada de festes taurines a les Terres de l’Ebre es va iniciar per Sant Jordi a Aldover i es va tancar al mes de desembre amb les festes de la Segregació de Camarles. Enguany però la temporada s’ha avançat dos mesos ja que ha començat aquest passat cap de setmanaamb la celebració de correbous a Godall (Montsià) per Carnaval. Recordem que  la llei 34/2010 dels correbous, contempla que els pobles poden recuperar la celebració de festes amb bous si acrediten que era una pràctica habitual en algunes festivitats concretes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST