Educació zonifica Tortosa pel pròxim curs escolar

Escrit per el 27 de febrer de 2023

El Departament d’Educació ha implementat la zonificació al municipi de Tortosa. D’aquesta manera les famílies tindran prioritat a l’hora de matricular els seus fills a Infantil 3 en una escola propera al seu lloc de residència. Un altre dels objectius és evitar la segregació que pateixen sobretot els centres escolars del nucli històric. Així, Tortosa s’ha dividit en 8 zones: 5 corresponen a cadascún dels pobles i EMD’s, és a dir, Jesús, Bítem, Camp-redó, Els Reguers i Vinallop; i les altres tres,  són zones de Tortosa ciutat: el barri de Ferreries, amb els dos centres escolars que hi ha (Ferreries i Cinta Curto) i al marge esquerre del riu hi ha dues zones escolars més: la part que abarca les escoles públiques de Remolins i la Mercè i les concertades Consolació i Sagrada Família; i l’altra que inclou l’escola Sant Llàtzer, i l’Institut Escola del Temple que són públiques i el Col.legi Teresià que és concertat.

La directora dels serveis territorials d’Educació a les TE, Montse Perelló, ha afirmat que la proposta ha estat consensuada amb la comissió de participació, on hi és present tota la comunitat educativa,  i assegura que totes les famílies podran optar a més d’un centre a la mateixa zona.

Fins ara Tortosa i els seus pobles era zona única escolar i per tant tots els alumnes tenien les mateixes condicions per accedir a qualsevol centre escolar del municipi. La proposta de zonificació escolar no es veu amb bons ulls des de l’Ajuntament de Tortosa. L’alcaldessa Meritxell Roigé considera que la mesura no evitarà la segregació d’algunes escoles i defensa la llibertat de les famílies per escollir centre educatiu…

Per la directora territorial d’educació, la zonificació és un primer pas per evitar la segregació de les escoles, però reclama també altres polítiques socials i urbanístiques…

Un anunci que es fa públic dies abans que s’obri el període de les preinscripcions escolars dels centres educatius de la ciutat. Segons el calendari de la Generalitat les d’educació infantil es duran a terme des del 6 al 20 de març.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Departament d’Educació ha implementat la zonificació al municipi de Tortosa. D’aquesta manera les famílies tindran prioritat a l’hora de matricular els seus fills a Infantil 3 en una escola propera al seu lloc de residència. Un altre dels objectius és evitar la segregació que pateixen sobretot els centres escolars del nucli històric. Així, Tortosa s’ha dividit en 8 zones: 5 corresponen a cadascún dels pobles i EMD’s, és a dir, Jesús, Bítem, Camp-redó, Els Reguers i Vinallop; i les altres tres,  són zones de Tortosa ciutat: el barri de Ferreries, amb els dos centres escolars que hi ha (Ferreries i Cinta Curto) i al marge esquerre del riu hi ha dues zones escolars més: la part que abarca les escoles públiques de Remolins i la Mercè i les concertades Consolació i Sagrada Família; i l’altra que inclou l’escola Sant Llàtzer, i l’Institut Escola del Temple que són públiques i el Col.legi Teresià que és concertat.

La directora dels serveis territorials d’Educació a les TE, Montse Perelló, ha afirmat que la proposta ha estat consensuada amb la comissió de participació, on hi és present tota la comunitat educativa,  i assegura que totes les famílies podran optar a més d’un centre a la mateixa zona.

Fins ara Tortosa i els seus pobles era zona única escolar i per tant tots els alumnes tenien les mateixes condicions per accedir a qualsevol centre escolar del municipi. La proposta de zonificació escolar no es veu amb bons ulls des de l’Ajuntament de Tortosa. L’alcaldessa Meritxell Roigé considera que la mesura no evitarà la segregació d’algunes escoles i defensa la llibertat de les famílies per escollir centre educatiu…

Per la directora territorial d’educació, la zonificació és un primer pas per evitar la segregació de les escoles, però reclama també altres polítiques socials i urbanístiques…

Un anunci que es fa públic dies abans que s’obri el període de les preinscripcions escolars dels centres educatius de la ciutat. Segons el calendari de la Generalitat les d’educació infantil es duran a terme des del 6 al 20 de març.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST