Identitat, un oli d’oliva verge extra d’Horta de Sant Joan guanya el XXXIX Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l’Ebre de la fira de Jesús

Escrit per el 27 de febrer de 2023

L’oli d’oliva verge extra Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta de Sant Joan, ha guanyat el primer premi de la trenta-novena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, què organitza la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús. Es tracta d’un oli de varietat arbequina que es caracteritza per ser un oli de principis de campanya, amb tons vegetals i aromes intensos treballat a temperatures molt baixes. Identitat ha  obtingut també el primer lloc en la seva categoria reservada exclusivament als olis ecològics. El resultat s’ha conegut després de fer-se oficial el veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, un cop analitzades les mostres finalistes de la fase prèvia. El seu productor Toni Beltran, s’ha mostrat satisfet amb la distinció perquè és un reconeixement al treball realitzat…

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), “Premi in Memoriam Joan Rodríguez”, ha estat per a Lacrima Olea varietat morruda d’Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, seguit d’Arrels 1957 un morrut de la Cooperativa Agrícola Catalana Sant Isidre del Perelló, i d’Iberolei d’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara també amb una varietat d’oliva morruda. El guanyador del premi al millor oli de les Terres de l’Ebre sense DO va ser Priordei-Rojal d’Agro Foods & Comerce de Margalef, una segona posició per Mas Beturià amb oliva arbequina de Yolanda Viver Cubeles de Batea, seguit en tercer lloc per Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó.La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic. està encapçalada per l’oli Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta, guanyador absolut del concurs, seguit en segona posició Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó i en tercer lloc, per l’oli El Mussol Verd de Núria Brull del Perelló. Finalment, el premi per particulars i de collita pròpia, veredicte sortit directament de la fase prèvia, fou per José Domingo Espuny de la Raval de Cristo a Roquetes, seguit de l’oli presentat per la família Panisello-Sebastià de Bitem i del de Guillermo Llaó del Perelló. 

Amb el concurs de tast s’ha pogut constatar que el gran descens de la producció d’oli d’oliva de la campanya actual no ha afectat la gran qualitat dels olis ebrencs, que continuen presentant un nivell extraordinari pel que fa a aromes, gustos i sabors en totes les seves varietats.  El president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, destaca el fet que aquestes distincions estan avalades per experts en olis…

La fira de Jesús sempre ha buscat donar-li a l’oli guanyador del concurs del tast una gran projecció, presentant-lo a concursos nacionals i internacionals d’alt nivell i promocionant-lo internament durant tot l’any. 

 Malgrat que la XXVIII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i VII Fira de la Garrofa de Jesús se celebrarà del 12 al 14 de maig, la comissió organitzadora va decidir mantenir al mes de febrer el concurs perquè així les mostres mantenen millor les seves qualitats organolèptiques. En aquesta edició del concurs s’hi han presentat 38 olis d’oliva. Durant la celebració del certamen es farà el lliurament dels premis. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’oli d’oliva verge extra Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta de Sant Joan, ha guanyat el primer premi de la trenta-novena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, què organitza la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús. Es tracta d’un oli de varietat arbequina que es caracteritza per ser un oli de principis de campanya, amb tons vegetals i aromes intensos treballat a temperatures molt baixes. Identitat ha  obtingut també el primer lloc en la seva categoria reservada exclusivament als olis ecològics. El resultat s’ha conegut després de fer-se oficial el veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, un cop analitzades les mostres finalistes de la fase prèvia. El seu productor Toni Beltran, s’ha mostrat satisfet amb la distinció perquè és un reconeixement al treball realitzat…

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), “Premi in Memoriam Joan Rodríguez”, ha estat per a Lacrima Olea varietat morruda d’Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, seguit d’Arrels 1957 un morrut de la Cooperativa Agrícola Catalana Sant Isidre del Perelló, i d’Iberolei d’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara també amb una varietat d’oliva morruda. El guanyador del premi al millor oli de les Terres de l’Ebre sense DO va ser Priordei-Rojal d’Agro Foods & Comerce de Margalef, una segona posició per Mas Beturià amb oliva arbequina de Yolanda Viver Cubeles de Batea, seguit en tercer lloc per Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó.La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic. està encapçalada per l’oli Identitat, varietat arbequina de Toni Beltran d’Horta, guanyador absolut del concurs, seguit en segona posició Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó i en tercer lloc, per l’oli El Mussol Verd de Núria Brull del Perelló. Finalment, el premi per particulars i de collita pròpia, veredicte sortit directament de la fase prèvia, fou per José Domingo Espuny de la Raval de Cristo a Roquetes, seguit de l’oli presentat per la família Panisello-Sebastià de Bitem i del de Guillermo Llaó del Perelló. 

Amb el concurs de tast s’ha pogut constatar que el gran descens de la producció d’oli d’oliva de la campanya actual no ha afectat la gran qualitat dels olis ebrencs, que continuen presentant un nivell extraordinari pel que fa a aromes, gustos i sabors en totes les seves varietats.  El president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, destaca el fet que aquestes distincions estan avalades per experts en olis…

La fira de Jesús sempre ha buscat donar-li a l’oli guanyador del concurs del tast una gran projecció, presentant-lo a concursos nacionals i internacionals d’alt nivell i promocionant-lo internament durant tot l’any. 

 Malgrat que la XXVIII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i VII Fira de la Garrofa de Jesús se celebrarà del 12 al 14 de maig, la comissió organitzadora va decidir mantenir al mes de febrer el concurs perquè així les mostres mantenen millor les seves qualitats organolèptiques. En aquesta edició del concurs s’hi han presentat 38 olis d’oliva. Durant la celebració del certamen es farà el lliurament dels premis. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST