Prop de 12.000 explotacions agràries de les Terres de l’Ebre podran certificar-se amb el segell de Producció Agrària Sostenible

Escrit per el 27 de febrer de 2023

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Collel ha presentat al sector agrari de les Terres de l’Ebre en una trobada informativa celebrada aquest divendres a Tortosa, el nou model productiu de Producció Agrària Sostenible (PAS) que posa en valor la feina del sector agrari i amb l’objectiu de poder avaluar, classificar i reconèixer les explotacions agràries catalanes segons el seu nivell de sostenibilitat des de la triple vessant ambiental, social i econòmica.

L’objectiu del Departament és que el 2030 més del 50% de les explotacions siguin sostenibles des d’un punt de vista ambiental, però també des de la vessant econòmica i social a través d’aquesta nova certificació que el sector s’hi podrà adherir de forma voluntària. En concret, un total de 11.865 explotacions agràries de les Terres de l’Ebre podran certificar-se amb aquest segell certificat de la PAS. D’aquestes, 1.277 explotacions són agrícoles i 10.588 són explotacions ramaderes. Per tal d’obtenir aquesta certificació, els productors hauran de digitalitzar les dades de la seva explotació i mitjançant, la PAS-Calc, la calculadora de sostenibilitat que el Departament posarà a disposició del sector.

Segons la directora general d’Agricultura i Ramaderia amb la Producció Agrària Sostenible es vol donar visibilitat i posar en valor  les bones pràctiques dels productors en matèria de sostenibilitat…

En aquest sentit, el Departament d’Acció Climàtica està subvencionant la digitalització de les dades a través de la primera línia d’ajuts de l’Estratègia Alimentària de Catalunya (PEAC) que ara mateix es pot sol·licitar, fins el 27 de febrer. En concret hi ha previst 1,2 milions d’euros per poder calcular aquest perfil amb un topall màxim de 5.000 euros d’ajut per explotació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes i Collel ha presentat al sector agrari de les Terres de l’Ebre en una trobada informativa celebrada aquest divendres a Tortosa, el nou model productiu de Producció Agrària Sostenible (PAS) que posa en valor la feina del sector agrari i amb l’objectiu de poder avaluar, classificar i reconèixer les explotacions agràries catalanes segons el seu nivell de sostenibilitat des de la triple vessant ambiental, social i econòmica.

L’objectiu del Departament és que el 2030 més del 50% de les explotacions siguin sostenibles des d’un punt de vista ambiental, però també des de la vessant econòmica i social a través d’aquesta nova certificació que el sector s’hi podrà adherir de forma voluntària. En concret, un total de 11.865 explotacions agràries de les Terres de l’Ebre podran certificar-se amb aquest segell certificat de la PAS. D’aquestes, 1.277 explotacions són agrícoles i 10.588 són explotacions ramaderes. Per tal d’obtenir aquesta certificació, els productors hauran de digitalitzar les dades de la seva explotació i mitjançant, la PAS-Calc, la calculadora de sostenibilitat que el Departament posarà a disposició del sector.

Segons la directora general d’Agricultura i Ramaderia amb la Producció Agrària Sostenible es vol donar visibilitat i posar en valor  les bones pràctiques dels productors en matèria de sostenibilitat…

En aquest sentit, el Departament d’Acció Climàtica està subvencionant la digitalització de les dades a través de la primera línia d’ajuts de l’Estratègia Alimentària de Catalunya (PEAC) que ara mateix es pot sol·licitar, fins el 27 de febrer. En concret hi ha previst 1,2 milions d’euros per poder calcular aquest perfil amb un topall màxim de 5.000 euros d’ajut per explotació.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST