L’Assemblea Vaga Feminista convoca una manifestació unitària a Tortosa pel 8 de març

Escrit per el 7 de març de 2023

Sota el lema ‘Sense Feminismes no hi ha Futur’, l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre ha convocat una manifestació unitària a Tortosa amb motiu del la celebració del 8 de març, dia Internacional de la Dona Treballadora. 

El  moviment feminista ebrenc posa el focus en l’amenaça que suposa que l’extrema dreta acabi condicionant l’agenda política del país i assenyala el feminisme com una alternativa capaç de donar resposta al context actual de crisi.

L’assemblea vaga feminista ha celebrat l’aprovació de les tres lleis en clau feminista que s’han impulsat aquest últim any (la Llei Trans, la nova Llei de l’avortament i la Llei de només si és si) i ha explicat que tot i que les tres lleis “milloren la vida de les dones i són producte de la lluita del moviment feminista”, aquestes no recullen la totalitat de les exigències del moviment i n’ha fet algunes crítiques. En concret, i pel que fa a la Llei del només si és si, Rodríguez la qualificada d'”insuficient” per acabar amb les violències masclistes i ha exigit un “pla ambiciós” que aposti definitivament per la transformació social en clau feminista…

Per la seva banda, Eva Vázquez, membre també de Vaga Feminista, ha remarcat la importància de “treballar la coeducació, la perspectiva de gènere i l’educació afectivosexual per combatre els discursos retrògrads de la dreta i l’extrema dreta…

En aquest sentit, Vázquez ha denunciat que la Generalitat hagi retirat contingut sobre coeducació destinat als centres educatius, “davant del xantatge de Vox i Advocats cristians” i ha tatxat d'”inadmissible” el fet que es continuï finançant en diners públics entitats antiavortistes com Pro Vida.

Vázquez també ha volgut denunciar la situació de les dones migrants i racialitzades “que pateixen el racisme institucional, estructural i sistèmic” i ha exigit el tancament dels CIES i la derogació de la Llei d’Estrangeria.

Pel que fa a les mobilitzacions, Vaga Feminista ha convocat una manifestació unitària el mateix 8 de març a les 19h a la Plaça Barcelona de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Sota el lema ‘Sense Feminismes no hi ha Futur’, l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre ha convocat una manifestació unitària a Tortosa amb motiu del la celebració del 8 de març, dia Internacional de la Dona Treballadora. 

El  moviment feminista ebrenc posa el focus en l’amenaça que suposa que l’extrema dreta acabi condicionant l’agenda política del país i assenyala el feminisme com una alternativa capaç de donar resposta al context actual de crisi.

L’assemblea vaga feminista ha celebrat l’aprovació de les tres lleis en clau feminista que s’han impulsat aquest últim any (la Llei Trans, la nova Llei de l’avortament i la Llei de només si és si) i ha explicat que tot i que les tres lleis “milloren la vida de les dones i són producte de la lluita del moviment feminista”, aquestes no recullen la totalitat de les exigències del moviment i n’ha fet algunes crítiques. En concret, i pel que fa a la Llei del només si és si, Rodríguez la qualificada d'”insuficient” per acabar amb les violències masclistes i ha exigit un “pla ambiciós” que aposti definitivament per la transformació social en clau feminista…

Per la seva banda, Eva Vázquez, membre també de Vaga Feminista, ha remarcat la importància de “treballar la coeducació, la perspectiva de gènere i l’educació afectivosexual per combatre els discursos retrògrads de la dreta i l’extrema dreta…

En aquest sentit, Vázquez ha denunciat que la Generalitat hagi retirat contingut sobre coeducació destinat als centres educatius, “davant del xantatge de Vox i Advocats cristians” i ha tatxat d'”inadmissible” el fet que es continuï finançant en diners públics entitats antiavortistes com Pro Vida.

Vázquez també ha volgut denunciar la situació de les dones migrants i racialitzades “que pateixen el racisme institucional, estructural i sistèmic” i ha exigit el tancament dels CIES i la derogació de la Llei d’Estrangeria.

Pel que fa a les mobilitzacions, Vaga Feminista ha convocat una manifestació unitària el mateix 8 de març a les 19h a la Plaça Barcelona de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Aquest migdia s'ha produït una incidència en el subministrament elèctric a #Tortosa que ha afectat 78.000 abonats.

Hores d'ara, els tècnics han recuperat parcialment el servei i queden 966 abonats sense llum

Dijous 30 de març, acte de presentació del nou Espai Joan Moreira de #Tortosa, ubicat a les antigues naus de l'empresa SAMO, a Ferreries.

A les 19.30 h, portes obertes per visitar el nou equipament cultural de la ciutat. L'accés és lliure.

BIBLIOONES programa de llibres i literatura @radiotortosa DIAL 103.3FM dijous 30 de març, a les 12h; repetim el programa el dijous a les 22h i el dissabte a les 12h

Amb un tast de l’espectacle de Valer Gisbert “En cos i ànima” per homenatjar a Maris Lluïsa Wittlin @bibliotecamd

A #Tortosa celebrem l’arribada de la primavera amb una àmplia i variada oferta cultural: teatre, cinema, llibres i molta música. Més de mig centenar de propostes que trobareu a l’Agenda cultural d’abril 👉https://t.co/eDAuzcyQg2

@Tortosa @radiotortosa @tortosaturisme

✅ REOBERT EL TRÀNSIT a la C-12, al seu pas per #Tortosa, després d'haver finalitzat les tasques de retirada del camió accidentat i d'haver netejat la via.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST