Les Terres de l’Ebre comptaran amb vuit noves titulacions en l’àmbit de la Formació Professional per al pròxim curs

Escrit per el 8 de març de 2023

L’Institut Terra Alta de Gandesa oferirà el Programa de Formació inicial (PFI) d’auxiliar de manteniment de reparació de vehicles de mobilitat personal i l’Institut Sol de Riu d’Alcanar impartirà un Cicle Formatiu de Grau Bàsic d’agrojardineria i composicions florals. Les dos formacions estan adreçades a joves de 16 anys que no hagin acabat l’ESO.

Respecte als Cicles Formatius de Grau Superior, l’Institut de Flix oferirà un d’Energies Renovables i dona continuïtat a formacions en aquest àmbit, mentre que l’Institut de l’Ebre de Tortosa impartirà un d’Imatge per al diagnòstic i Medicina Nuclear. La directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló, ha explicat que es tracta d’una especialització molt demandada al territori i que els alumnes visitaran els centres hospitalaris durant la seua formació. 

L’Institut de Tecnificació d’Amposta oferirà l’ensenyament esportiu especialitzat en Atletisme, d’un any de duració, i també suma la doble titulació de batxillerat més futbol que permetrà els alumnes obtenir en tres anys el batxillerat i la formació d’entrenador. 

D’altra banda, també s’implanten dos cursos d’especialització nivell 3. Serà a l’Institut de l’Ebre de Tortosa amb auronaus pilotades de forma remota (drons) i a l’Institut Montsià d’Amposta amb la robòtica col·laborativa.

El delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, destaca que la implantació d’estos ensenyaments es du a terme segons la naturalesa de les empreses que hi ha al territori per cobrir la demanda amb professionals qualificats.

Amb l’inici este dimarts de la preinscripció a infantil el departament dóna el tret de sortida a la preparació del pròxim curs escolar. A les Terres de l’Ebre hi ha 237 grups al segon cicle d’educació infantil, mentre que a primària hi ha una davallada de grups amb 488 per al curs 23/24 respecte el 500 de l’actual. A l’ESO els grups es mantenen amb 282. Serà també el segon curs que s’estableix la ràtio de 20 alumnes per aula a P3. La davallada poblacional i al manteniment de grups en són els motius, segons la directora territorial d’Educació.

La preinscripció per als CFGM de continuïtat serà del 12 al 18 d’abril, mentre que per a la resta d’alumnat serà del 9 al 15 de maig. Per als de CFGS el període de preinscripció es durà a terme del 26 de maig a l’1 de juny. Per primer cop, la preinscripció serà 100% electrònica amb el suport als centres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Institut Terra Alta de Gandesa oferirà el Programa de Formació inicial (PFI) d’auxiliar de manteniment de reparació de vehicles de mobilitat personal i l’Institut Sol de Riu d’Alcanar impartirà un Cicle Formatiu de Grau Bàsic d’agrojardineria i composicions florals. Les dos formacions estan adreçades a joves de 16 anys que no hagin acabat l’ESO.

Respecte als Cicles Formatius de Grau Superior, l’Institut de Flix oferirà un d’Energies Renovables i dona continuïtat a formacions en aquest àmbit, mentre que l’Institut de l’Ebre de Tortosa impartirà un d’Imatge per al diagnòstic i Medicina Nuclear. La directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló, ha explicat que es tracta d’una especialització molt demandada al territori i que els alumnes visitaran els centres hospitalaris durant la seua formació. 

L’Institut de Tecnificació d’Amposta oferirà l’ensenyament esportiu especialitzat en Atletisme, d’un any de duració, i també suma la doble titulació de batxillerat més futbol que permetrà els alumnes obtenir en tres anys el batxillerat i la formació d’entrenador. 

D’altra banda, també s’implanten dos cursos d’especialització nivell 3. Serà a l’Institut de l’Ebre de Tortosa amb auronaus pilotades de forma remota (drons) i a l’Institut Montsià d’Amposta amb la robòtica col·laborativa.

El delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó, destaca que la implantació d’estos ensenyaments es du a terme segons la naturalesa de les empreses que hi ha al territori per cobrir la demanda amb professionals qualificats.

Amb l’inici este dimarts de la preinscripció a infantil el departament dóna el tret de sortida a la preparació del pròxim curs escolar. A les Terres de l’Ebre hi ha 237 grups al segon cicle d’educació infantil, mentre que a primària hi ha una davallada de grups amb 488 per al curs 23/24 respecte el 500 de l’actual. A l’ESO els grups es mantenen amb 282. Serà també el segon curs que s’estableix la ràtio de 20 alumnes per aula a P3. La davallada poblacional i al manteniment de grups en són els motius, segons la directora territorial d’Educació.

La preinscripció per als CFGM de continuïtat serà del 12 al 18 d’abril, mentre que per a la resta d’alumnat serà del 9 al 15 de maig. Per als de CFGS el període de preinscripció es durà a terme del 26 de maig a l’1 de juny. Per primer cop, la preinscripció serà 100% electrònica amb el suport als centres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST