Actes reivindicatius a Tortosa per reclamar els drets de les dones i l’erradicació de les violències masclistes

Escrit per el 9 de març de 2023

Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tortosa  per reclamar els drets de les dones amb motiu del 8 de març. La marxa, convocada per l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre s’iniciava i finalitzava a la plaça Barcelona i va recórrer els principals carrers del centre de la ciutat, mentre les manifestants, darrera de la pancarta amb el lema Sense Feminisme no hi ha futur,  cridaven proclames en contra el patriarcat  i a favor feminisme. 

Per tancar l’acte reivindicatiu, diverses membres de l’Assemblea Vaga Feminista van llegir un extens manifest centrat en la denuncia de la discriminació salarial,  la repulsa als feminicidis i les agressions masclistes, el suport al col·lectiu trans, a les persones migrants o les orientacions sexuals allunyades de l’heterosexualitat, i la lluita contra el sistema patriarcal, racista i capitalista. S’ha reclamat posar el feminisme al centre per combatre les desigualtats…

En referència a la polèmica llei del Només sí és sí, el moviment feminista considera que endureix les penes i té aspectes positius però adverteixen que  el codi penal no pot ser l’única mesura d’abordatge de les violències sexuals…

Abans d’iniciar la marxa, les participants van escriure missatges reivindicatius i denúncies sobre treball, sobre sexualitat, sobre sanitat, educació, maternitat, família… Uns missatges que es van llegir en veu alta i es van cremar.

Els actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora s’iniciaven al matí amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament convocada pels sindicats i amb l’acte institucional de l’Ajuntament, adreçat a l’alumnat de primària. 

Mig centenar de persones participaven ahir al migdia en l’acte convocat a Tortosa pels sindicats UGT, CCOO I USOC per commemorar el dia de la dona treballadora.

A la Plaça de l’Ajuntament les persones participants van formar el número 8 en referència al 8 de Març i van cantar el Bella Ciao feminista per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones en tots els àmbits, especialment en el laboral, així com l’erradicació de les violències masclistes. Des dels sindicats han fet un balanç positiu de la reforma laboral però denuncien que la temporalitat i precarietat de les contractacions recau encara en les dones. També reclamen que els plans d’igualtat incloguin protocols d’assetjament i posen èmfasi en la importància de la corresponsabilitat en les tasques de cures. Escoltem les responsables d’igualtat a les TE dels sindicats UGT, CCOO i USOC, Cinta Baranda, Tere Guimerà i Maribel Piñol, respectivament…I l’ajuntament de Tortosa va organitzar l’acte institucional del 8-M a l’Auditori Felip Pedrell, adreçat a la comunitat escolar. Hi van participar 9 centres educatius, amb alumnes de tercer de primària. Durant l’acte es va desvetllar el dibuix guanyador del concurs ‘Dibuixa què representa per a tu el Dia Internacional de les Dones’. La guanyadora ha sigut una alumna de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet èmfasi en la necessitat de commemorar el 8-M per fer arribar el missatge de lluita i igualtat a les generacions més joves.

L’acte va finalitzar amb la representació teatral infantil ‘Impro-igualtat d’aventures’ d’Espectacles Xavi Demelo.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Mig miler de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tortosa  per reclamar els drets de les dones amb motiu del 8 de març. La marxa, convocada per l’Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre s’iniciava i finalitzava a la plaça Barcelona i va recórrer els principals carrers del centre de la ciutat, mentre les manifestants, darrera de la pancarta amb el lema Sense Feminisme no hi ha futur,  cridaven proclames en contra el patriarcat  i a favor feminisme. 

Per tancar l’acte reivindicatiu, diverses membres de l’Assemblea Vaga Feminista van llegir un extens manifest centrat en la denuncia de la discriminació salarial,  la repulsa als feminicidis i les agressions masclistes, el suport al col·lectiu trans, a les persones migrants o les orientacions sexuals allunyades de l’heterosexualitat, i la lluita contra el sistema patriarcal, racista i capitalista. S’ha reclamat posar el feminisme al centre per combatre les desigualtats…

En referència a la polèmica llei del Només sí és sí, el moviment feminista considera que endureix les penes i té aspectes positius però adverteixen que  el codi penal no pot ser l’única mesura d’abordatge de les violències sexuals…

Abans d’iniciar la marxa, les participants van escriure missatges reivindicatius i denúncies sobre treball, sobre sexualitat, sobre sanitat, educació, maternitat, família… Uns missatges que es van llegir en veu alta i es van cremar.

Els actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora s’iniciaven al matí amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament convocada pels sindicats i amb l’acte institucional de l’Ajuntament, adreçat a l’alumnat de primària. 

Mig centenar de persones participaven ahir al migdia en l’acte convocat a Tortosa pels sindicats UGT, CCOO I USOC per commemorar el dia de la dona treballadora.

A la Plaça de l’Ajuntament les persones participants van formar el número 8 en referència al 8 de Març i van cantar el Bella Ciao feminista per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones en tots els àmbits, especialment en el laboral, així com l’erradicació de les violències masclistes. Des dels sindicats han fet un balanç positiu de la reforma laboral però denuncien que la temporalitat i precarietat de les contractacions recau encara en les dones. També reclamen que els plans d’igualtat incloguin protocols d’assetjament i posen èmfasi en la importància de la corresponsabilitat en les tasques de cures. Escoltem les responsables d’igualtat a les TE dels sindicats UGT, CCOO i USOC, Cinta Baranda, Tere Guimerà i Maribel Piñol, respectivament…I l’ajuntament de Tortosa va organitzar l’acte institucional del 8-M a l’Auditori Felip Pedrell, adreçat a la comunitat escolar. Hi van participar 9 centres educatius, amb alumnes de tercer de primària. Durant l’acte es va desvetllar el dibuix guanyador del concurs ‘Dibuixa què representa per a tu el Dia Internacional de les Dones’. La guanyadora ha sigut una alumna de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet èmfasi en la necessitat de commemorar el 8-M per fer arribar el missatge de lluita i igualtat a les generacions més joves.

L’acte va finalitzar amb la representació teatral infantil ‘Impro-igualtat d’aventures’ d’Espectacles Xavi Demelo.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST