La remodelació de la Plaça Alfons XII de Tortosa permetrà generar un nou lloc de trobada al centre de la ciutat i millorar la mobilitat del centre

Escrit per el 15 de març de 2023

El projecte de remodelació de la Plaça Alfons XII de Tortosa, que ha presentat el govern municipal, preveu recuperar el seu ús públic i millorar la mobilitat al centre de la ciutat. Aprofitant la pròxima finalització de la concessió de l’aparcament subterrani, el govern municipal de la capital del Baix Ebre ha presentat el porjecte que comportarà també la reordenació del parquing. Està previst que els treballs s’iniciïn el 2024.

L’actuació permetrà situar la plaça a un únic nivell en relació amb els carrers de l’entorn, eliminant per tant les barreres arquitectòniques. Comportarà la plantació d’arbrat i de vegetació als laterals, generant una gran àgora central per a l’activitat de les persones. El paviment d’este espai renovat, amb un color terra, evocarà l’aspecte que tenia la plaça des que va ser construïda al 1890 fins a la remodelació del 1989. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca la transformació que suposarà la nova plaça Alfons…

 

Este gran espai diàfan central comptarà també amb nous elements com una zona infantil, unes pèrgoles que generaran ombra i on s’hi instal.laran plaques solars. D’altra banda, la plaça creixerà cap a un dels laterals en integrar el carrer Argentina mitjançant una plataforma única amb prioritat per al vianant. D’esta manera es pacificarà el trànsit en esta zona i s’hi podrà estendre la xarxa de carrils bici existent al conjunt de la ciutat. L’actuació també comportarà una millora de la mobilitat al centre de la ciutat i la reordenació de l’aparcament subterrani.Meritxell Roigé…

 

L’arquitecte responsable del projecte de remodelació de la Plaça Alfons XII de Tortosa, Ramon Valls, explica que és una actuació lligada a l’organització de l’eixample de la ciutat…

 

Una vegada definit el projecte, l’Ajuntament de Tortosa continua la tramitació per tal de poder iniciar les obres. Els treballs aniran vinculats amb la nova concessió de l’aparcament, després que l’actual contracte finalitze al 2024. D’esta manera, la construcció de la plaça i la reforma del pàrquing estaran incloses a la nova concessió i aniran a càrrec de l’empresa explotadora, com ja va passar amb la construcció de l’actual plaça. La urbanització de la plaça alfons XII suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

El projecte de remodelació de la Plaça Alfons XII de Tortosa, que ha presentat el govern municipal, preveu recuperar el seu ús públic i millorar la mobilitat al centre de la ciutat. Aprofitant la pròxima finalització de la concessió de l’aparcament subterrani, el govern municipal de la capital del Baix Ebre ha presentat el porjecte que comportarà també la reordenació del parquing. Està previst que els treballs s’iniciïn el 2024.

L’actuació permetrà situar la plaça a un únic nivell en relació amb els carrers de l’entorn, eliminant per tant les barreres arquitectòniques. Comportarà la plantació d’arbrat i de vegetació als laterals, generant una gran àgora central per a l’activitat de les persones. El paviment d’este espai renovat, amb un color terra, evocarà l’aspecte que tenia la plaça des que va ser construïda al 1890 fins a la remodelació del 1989. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca la transformació que suposarà la nova plaça Alfons…

 

Este gran espai diàfan central comptarà també amb nous elements com una zona infantil, unes pèrgoles que generaran ombra i on s’hi instal.laran plaques solars. D’altra banda, la plaça creixerà cap a un dels laterals en integrar el carrer Argentina mitjançant una plataforma única amb prioritat per al vianant. D’esta manera es pacificarà el trànsit en esta zona i s’hi podrà estendre la xarxa de carrils bici existent al conjunt de la ciutat. L’actuació també comportarà una millora de la mobilitat al centre de la ciutat i la reordenació de l’aparcament subterrani.Meritxell Roigé…

 

L’arquitecte responsable del projecte de remodelació de la Plaça Alfons XII de Tortosa, Ramon Valls, explica que és una actuació lligada a l’organització de l’eixample de la ciutat…

 

Una vegada definit el projecte, l’Ajuntament de Tortosa continua la tramitació per tal de poder iniciar les obres. Els treballs aniran vinculats amb la nova concessió de l’aparcament, després que l’actual contracte finalitze al 2024. D’esta manera, la construcció de la plaça i la reforma del pàrquing estaran incloses a la nova concessió i aniran a càrrec de l’empresa explotadora, com ja va passar amb la construcció de l’actual plaça. La urbanització de la plaça alfons XII suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros. 

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST