Tortosa commemorarà els bombardejos del Divendres de Sang amb una exposició temporal i una visita guiada sobre el barri de Pescadors

Escrit per el 29 de març de 2023

Una exposició temporal a Tortosa repassa la història més recent de la plaça de l’Ajuntament, amb atenció especial als fets viscuts durant l’últim segle. La mostra forma part dels actes que la ciutat durà a terme per tal de recordar la data del 15 d’abril, quan van tindre lloc els bombardejos més importants de l’aviació feixista sobre Tortosa en el decurs de la Guerra Civil. 

L’exposició ‘De barri de Pescadors, a plaça major’ explica la transformació que ha viscut esta part de la ciutat, antigament inclosa dins del recinte emmurallat, fins a quedar definida la configuració actual com a espai de trobada i relació ciutadana. Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa…

Una evolució que va quedar determinada per la important destrucció que va patir el barri per l’efecte dels bombardejos. Durant la reconstrucció de la ciutat, Regions Devastades va projectar la construcció de l’ajuntament i de la plaça situada al davant, aleshores amb una font de grans dimensions que va quedar sobredimensionada, per l’espai que ocupava, amb les següents construccions d’habitatges de l’entorn. Per este motiu, durant la reurbanització de la plaça feta recentment, la font va ser traslladada al parc Teodor González, on ocupa un lloc destacat.

Juntament amb l’exposició, que es pot veure a la plaça de l’Ajuntament, també s’ha programat una visita guiada al barri de Pescadors, a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Serà el mateix 15 d’abril, data que coincideix amb l’aniversari dels bombardejos del Divendres Sant del 1938. La cruesa dels atacs aeris va fer que aquella data siga recordada com a Divendres de Sang.

La commemoració també té previstes visites al refugi antiaeri número 4, al carrer Hemingway, amb la col·laboració de les empreses de guiatge turístic de la ciutat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Una exposició temporal a Tortosa repassa la història més recent de la plaça de l’Ajuntament, amb atenció especial als fets viscuts durant l’últim segle. La mostra forma part dels actes que la ciutat durà a terme per tal de recordar la data del 15 d’abril, quan van tindre lloc els bombardejos més importants de l’aviació feixista sobre Tortosa en el decurs de la Guerra Civil. 

L’exposició ‘De barri de Pescadors, a plaça major’ explica la transformació que ha viscut esta part de la ciutat, antigament inclosa dins del recinte emmurallat, fins a quedar definida la configuració actual com a espai de trobada i relació ciutadana. Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa…

Una evolució que va quedar determinada per la important destrucció que va patir el barri per l’efecte dels bombardejos. Durant la reconstrucció de la ciutat, Regions Devastades va projectar la construcció de l’ajuntament i de la plaça situada al davant, aleshores amb una font de grans dimensions que va quedar sobredimensionada, per l’espai que ocupava, amb les següents construccions d’habitatges de l’entorn. Per este motiu, durant la reurbanització de la plaça feta recentment, la font va ser traslladada al parc Teodor González, on ocupa un lloc destacat.

Juntament amb l’exposició, que es pot veure a la plaça de l’Ajuntament, també s’ha programat una visita guiada al barri de Pescadors, a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Serà el mateix 15 d’abril, data que coincideix amb l’aniversari dels bombardejos del Divendres Sant del 1938. La cruesa dels atacs aeris va fer que aquella data siga recordada com a Divendres de Sang.

La commemoració també té previstes visites al refugi antiaeri número 4, al carrer Hemingway, amb la col·laboració de les empreses de guiatge turístic de la ciutat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST