La nova sala del Museu de Tortosa inclourà divuit dibuixos restaurats de Gimeno i un quadre de Casanova recentment adquirit

Escrit per el 30 de març de 2023

La nova sala del Museu de Tortosa incorporarà una exposició permanent amb 55 obres dels autors locals més destacats dels darrers dos segles (XIX i XX) com Antoni Casanova, Francesc Gimeno i Agustí Querol. La mostra també inclourà un quadre de gran format de Casanova Estorach, que actualment es troba a la primera planta de l’ajuntament.

Les obres de l’exposició provenen de diversos fons. Catorze d’elles són propietat de l’ajuntament com l’obra d’oli sobre tela ‘Aparició’ d’Antoni Casanova i l’escultura Mestizia d’Agustí Querol. Però també n’hi ha una col·lecció privada que aporta 10 obres, 9 col·leccions de particulars; en este cas les que corresponen al Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu del Prado. Tal i com explica Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa…

Respecte les obres de Francesc Gimeno s’ha dut a terme un exhaustiu treball de restauració dels 18 quadres que formaran part de l’exposició. Obres que estaven al despatx de l’alcaldia de l’ajuntament i que s’han sotmès a un procés minuciós per mostrar tots els detalls i afavorir la conservació. De fet, 6 d’elles son “dobles”, ja que hi ha dibuixos a ambdues cares del quadre, i que fins ara estaven ocults. 

El procés s’ha dut a terme en dos fases, la primera d’elles a càrrec de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Tarragona. Uns treballs complicats ja que havien de retirar una gran quantitat de cinta adhesiva de doble cara que s’adheria als dibuixos sobre uns paspartús. La restauradora i conservadora Anna Ferran, explica el procés durant la segona fase.

Ferran també ha detallat que les obres de Gimeno amb anvers i revers han tingut un montatge especial…

Els treballs de rehabilitació de la nova sala del Museu de Tortosa es preveu que estiguin enllestits durant les pròximes setmanes i s’hi puguin traslladar totes les obres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La nova sala del Museu de Tortosa incorporarà una exposició permanent amb 55 obres dels autors locals més destacats dels darrers dos segles (XIX i XX) com Antoni Casanova, Francesc Gimeno i Agustí Querol. La mostra també inclourà un quadre de gran format de Casanova Estorach, que actualment es troba a la primera planta de l’ajuntament.

Les obres de l’exposició provenen de diversos fons. Catorze d’elles són propietat de l’ajuntament com l’obra d’oli sobre tela ‘Aparició’ d’Antoni Casanova i l’escultura Mestizia d’Agustí Querol. Però també n’hi ha una col·lecció privada que aporta 10 obres, 9 col·leccions de particulars; en este cas les que corresponen al Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu del Prado. Tal i com explica Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa…

Respecte les obres de Francesc Gimeno s’ha dut a terme un exhaustiu treball de restauració dels 18 quadres que formaran part de l’exposició. Obres que estaven al despatx de l’alcaldia de l’ajuntament i que s’han sotmès a un procés minuciós per mostrar tots els detalls i afavorir la conservació. De fet, 6 d’elles son “dobles”, ja que hi ha dibuixos a ambdues cares del quadre, i que fins ara estaven ocults. 

El procés s’ha dut a terme en dos fases, la primera d’elles a càrrec de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Tarragona. Uns treballs complicats ja que havien de retirar una gran quantitat de cinta adhesiva de doble cara que s’adheria als dibuixos sobre uns paspartús. La restauradora i conservadora Anna Ferran, explica el procés durant la segona fase.

Ferran també ha detallat que les obres de Gimeno amb anvers i revers han tingut un montatge especial…

Els treballs de rehabilitació de la nova sala del Museu de Tortosa es preveu que estiguin enllestits durant les pròximes setmanes i s’hi puguin traslladar totes les obres.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST