El debat de candidats a l’alcaldia de Tortosa contraposa els dos models de ciutat que estan en joc en aquestes eleccions municipals

Escrit per el 18 de maig de 2023

El debat de candidats a l’alcaldia de Tortosa ha accentuat els dos models de ciutat que estan en joc en aquestes eleccions municipals, el continuïsta de l’alcaldessa i candidata de Junts i el del canvi que proposen  la resta de formacions polítiques, amb Movem-PSC que es postula com l’alternativa. Organitzat per la Demarcació de l’Ebre del Col.legi de Periodistes de Catalunya el d’aquest dimarts al Teatre Auditori Felip Pedrell  va ser l’únic debat de caps de llista que es fa a Tortosa aquesta campanya electoral. Núria Mora

Els candidats dels partits amb representació al consistori tortosí s’han vist les cares en l’únic debat de la campanya electoral. Un debat, dinàmic i menys tens del previst, on els caps de llista han tingut ocasió de contraposar projectes en matèria de mobilitat, habitatge o promoció econòmica i posicionar-se també en temes com el del nou hospital i el futur del Monument a la Batalla de l’Ebre. L’alcadessa Meritxell Roigé, que  ha estat la diana de les crítiques per part de la resta de candidats per la seva gestió al capdavant del govern municipal, ha defensat la gran inversió que ha permès la transformació de la ciutat en aquests quatre anys. La resta de formacions li han retret sobretot la manca de planificació, d’implementació de polítiques socials reals. 

Però el debat va servir també perquè els caps de llista definíssin les seves postures pel que fa a pactes postelectorals. El candidat de la CUP Sergi Arnau diu clarament que només donaran suport a un govern clarament progressista…

Des de Ciutadans, el seu cap de llista, Miquel Albacar, assegura que seran la força generadora d’un govern que uneixi el talent de totes les formacions…

I mentre Xavier Faura candidat d’ERC es mantenia equidistant assegurant  que els republicans tindran  la clau de l’estabilitat del futur govern; ; el candidat de la  coalició MovemPSC, Jordi Jordan, s’erigia com l’única alternativa a un canvi de govern amb un model de ciutat progressista i criticava esquerra que no descarti donar suport a Junts…


L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha criticat que la resta de forces no vulguin respectar la llista més votada i ha alertat que s’està preparant un govern als despatxos que tornarà a portar el desgavell a la ciutat…

El debat va tenir també moments de distensió, quan es va posar a prova el coneixement que tenen de la ciutat els alcaldables o  quan els candidats van haver d’esbrinar afirmacions falses sobre cadascún dels seus contrincants. Un joc que va servir per descobrir aspectes personals dels que opten a l’alcaldia de Tortosa. 

Unes 200 persones van seguir des de la platea del TEatre Auditori Felip Pedrell aquest debat de candiats a l’alcaldia de Tortosa, la majoria però lligats a cadascuna de les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals. 

Això és el que hem extret del debat. Ahir però, des de Junts per Tortosa, Movem-PSC i la CUP valoraven el debat. La candidata de Junts per Tortosa Meritxell Roigé, ha assegurat que el debat ha deixat palesa la voluntat de la resta de forces polítiques és evitar per qualsevol mitjà que Junts revalidi l’alcaldia…

Per la seva banda el cap de llista de la coalició Movem Tortosa-PSC ha fet una valoració positiva del debat. Jordi Jordan ha acusat Meritxell Roigé de llençar mentides sobre la coalició progressista i d’humiliar la gent de Junts per Catalunya perquè tot i presentar-se amb coalició, no ha posat cap representant d’aquesta formació a la seva candidatura….

Finalment, des de la CUP, la número dos de la candidatura, Selene Alberich ha assegurat que el candidat de la formació anticapitalista, Sergi Arnau, va ser l’únic clar a diferència d’ERC…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El debat de candidats a l’alcaldia de Tortosa ha accentuat els dos models de ciutat que estan en joc en aquestes eleccions municipals, el continuïsta de l’alcaldessa i candidata de Junts i el del canvi que proposen  la resta de formacions polítiques, amb Movem-PSC que es postula com l’alternativa. Organitzat per la Demarcació de l’Ebre del Col.legi de Periodistes de Catalunya el d’aquest dimarts al Teatre Auditori Felip Pedrell  va ser l’únic debat de caps de llista que es fa a Tortosa aquesta campanya electoral. Núria Mora

Els candidats dels partits amb representació al consistori tortosí s’han vist les cares en l’únic debat de la campanya electoral. Un debat, dinàmic i menys tens del previst, on els caps de llista han tingut ocasió de contraposar projectes en matèria de mobilitat, habitatge o promoció econòmica i posicionar-se també en temes com el del nou hospital i el futur del Monument a la Batalla de l’Ebre. L’alcadessa Meritxell Roigé, que  ha estat la diana de les crítiques per part de la resta de candidats per la seva gestió al capdavant del govern municipal, ha defensat la gran inversió que ha permès la transformació de la ciutat en aquests quatre anys. La resta de formacions li han retret sobretot la manca de planificació, d’implementació de polítiques socials reals. 

Però el debat va servir també perquè els caps de llista definíssin les seves postures pel que fa a pactes postelectorals. El candidat de la CUP Sergi Arnau diu clarament que només donaran suport a un govern clarament progressista…

Des de Ciutadans, el seu cap de llista, Miquel Albacar, assegura que seran la força generadora d’un govern que uneixi el talent de totes les formacions…

I mentre Xavier Faura candidat d’ERC es mantenia equidistant assegurant  que els republicans tindran  la clau de l’estabilitat del futur govern; ; el candidat de la  coalició MovemPSC, Jordi Jordan, s’erigia com l’única alternativa a un canvi de govern amb un model de ciutat progressista i criticava esquerra que no descarti donar suport a Junts…


L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha criticat que la resta de forces no vulguin respectar la llista més votada i ha alertat que s’està preparant un govern als despatxos que tornarà a portar el desgavell a la ciutat…

El debat va tenir també moments de distensió, quan es va posar a prova el coneixement que tenen de la ciutat els alcaldables o  quan els candidats van haver d’esbrinar afirmacions falses sobre cadascún dels seus contrincants. Un joc que va servir per descobrir aspectes personals dels que opten a l’alcaldia de Tortosa. 

Unes 200 persones van seguir des de la platea del TEatre Auditori Felip Pedrell aquest debat de candiats a l’alcaldia de Tortosa, la majoria però lligats a cadascuna de les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals. 

Això és el que hem extret del debat. Ahir però, des de Junts per Tortosa, Movem-PSC i la CUP valoraven el debat. La candidata de Junts per Tortosa Meritxell Roigé, ha assegurat que el debat ha deixat palesa la voluntat de la resta de forces polítiques és evitar per qualsevol mitjà que Junts revalidi l’alcaldia…

Per la seva banda el cap de llista de la coalició Movem Tortosa-PSC ha fet una valoració positiva del debat. Jordi Jordan ha acusat Meritxell Roigé de llençar mentides sobre la coalició progressista i d’humiliar la gent de Junts per Catalunya perquè tot i presentar-se amb coalició, no ha posat cap representant d’aquesta formació a la seva candidatura….

Finalment, des de la CUP, la número dos de la candidatura, Selene Alberich ha assegurat que el candidat de la formació anticapitalista, Sergi Arnau, va ser l’únic clar a diferència d’ERC…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 


Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST