L’agressió transfòbica que es va produir a Tortosa serà jutjada com a delicte d’odi.

Escrit per el 18 de maig de 2023

El passat 10 de maig un home va agredir una dona trans a Tortosa, al nucli antic de la ciutat, verbal i físicament. La víctima va denunciar els fets i aquest matí s’havia de celebrar el judici ràpid per un delicte d’agressions lleu, però el jutge l’ha suspès en considerar que es tracta d’un delicte d’odi que obre un nou procés judicial.

El judici ràpid previst per aquest dimecres per una agressió transfòbica a Tortosa s’ha suspès. Inicialment estava tipificat com a delicte de faltes per agressions lleus, però després d’una vista prèvia amb les parts el jutge ha considerat que els fets s’ha de tractar com a delicte d’odi i s’obre un nou procés judicial.

Una desena de persones s’han concentrat este dimecres al matí a les portes del jutjat de Tortosa per mostrar el seu rebuig a una agressió transfòbica.

Els fet es van produir el passat dia 10 de maig a Tortosa, al nucli antic, quan la víctima, Melanie, es disposava a llençar una bossa de brossa a la paperera. Llavors el presumpte agressor la va increpar per advertir que llençés la bossa al contenidor. Paraules que la víctima va ignorar i va ser quan van començar els insults i l’agressió física amb empentes i cops a l’esquena. En escoltar els advertiments d’aturar l’agressió, el presumpte autor va etzibar llavors que la víctima “era un home”.

Melanie ha explicat que va decidir denunciar per visibilitzar la violència que pateix el col·lectiu trans i acabar amb els discursos d’odi  .

Vaga feminista i l’associació LGTeBre han donat suport a la víctima durant tots estos dies i han fet èmfasi en la necessitat de visibilitzar i denunciar aquest tipus d’agressions que qualifiquen de “masclista i transfòbica”. Alerten de la necessitat d’invertir en educació i prevenció per inculcar tolerància, respecte a la diversitat i evitar els discursos d’odi. Escoltem Núria Rodríguez i Lola Santacatalina.


El servei d’informació i atenció a les dones de Tortosa, SIAD Tortosa ha estat també al costat de la víctima des del primer moment amb suport psicològic i servei d’advocat. Recordem que el telèfon d’atenció a les dones és el 977 44 58 97, per whatsapp el 677 56 87 45 o bé per correu electrònic a  siad.coordinacio@tortosa.cat

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El passat 10 de maig un home va agredir una dona trans a Tortosa, al nucli antic de la ciutat, verbal i físicament. La víctima va denunciar els fets i aquest matí s’havia de celebrar el judici ràpid per un delicte d’agressions lleu, però el jutge l’ha suspès en considerar que es tracta d’un delicte d’odi que obre un nou procés judicial.

El judici ràpid previst per aquest dimecres per una agressió transfòbica a Tortosa s’ha suspès. Inicialment estava tipificat com a delicte de faltes per agressions lleus, però després d’una vista prèvia amb les parts el jutge ha considerat que els fets s’ha de tractar com a delicte d’odi i s’obre un nou procés judicial.

Una desena de persones s’han concentrat este dimecres al matí a les portes del jutjat de Tortosa per mostrar el seu rebuig a una agressió transfòbica.

Els fet es van produir el passat dia 10 de maig a Tortosa, al nucli antic, quan la víctima, Melanie, es disposava a llençar una bossa de brossa a la paperera. Llavors el presumpte agressor la va increpar per advertir que llençés la bossa al contenidor. Paraules que la víctima va ignorar i va ser quan van començar els insults i l’agressió física amb empentes i cops a l’esquena. En escoltar els advertiments d’aturar l’agressió, el presumpte autor va etzibar llavors que la víctima “era un home”.

Melanie ha explicat que va decidir denunciar per visibilitzar la violència que pateix el col·lectiu trans i acabar amb els discursos d’odi  .

Vaga feminista i l’associació LGTeBre han donat suport a la víctima durant tots estos dies i han fet èmfasi en la necessitat de visibilitzar i denunciar aquest tipus d’agressions que qualifiquen de “masclista i transfòbica”. Alerten de la necessitat d’invertir en educació i prevenció per inculcar tolerància, respecte a la diversitat i evitar els discursos d’odi. Escoltem Núria Rodríguez i Lola Santacatalina.


El servei d’informació i atenció a les dones de Tortosa, SIAD Tortosa ha estat també al costat de la víctima des del primer moment amb suport psicològic i servei d’advocat. Recordem que el telèfon d’atenció a les dones és el 977 44 58 97, per whatsapp el 677 56 87 45 o bé per correu electrònic a  siad.coordinacio@tortosa.cat

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST