Junts per Tortosa guanya les eleccions municipals i frega la majoria absoluta

Escrit per el 30 de maig de 2023

Junts per Tortosa, el partit que lidera l’alcaldessa Meritxell Roigé ha guanyat clarament les eleccions a Tortosa. Junts ha obtingut 10 regidors, 3 més dels que tenia i s’ha quedat a només un de la majoria absoluta. Un regidor que va acabar perdent a favor d’esquerra en la recta final del recompte. Tot i el descens de participació de més de deu punts, la formació municipalista ha pujat en vots i en percentatge, passant del 29 al 42%. Junts S’ha imposat en 31 de les 41 meses del municipi, ha guanyat en tots els barris de la ciutat i en quatre dels 5 pobles. Meritxell Roigé es mostrava ahir molt satisfeta pels resultats que li donen una victòria clara al municipi. La líder de Junts per Tortosa ha assegurat que té la voluntat de ser l’alcaldessa de tots els tortosins i tortosines…

Roigé assegura que la ciutadania ha parlat clar i apel.la a la resta de formacions polítiques que respectin la llista més votada…

Per contra MovemPSC no ha assolit les espectatives posades en el tàndem format per Jordan i Grau i els resultats s’han rebut com una gerra  d’aigua freda. La formació S’ha quedat amb 7 regidors, un menys dels que sumaven fins ara les dues forces per separat a la corporació municipal. ERC també ha baixat de quatre a tres regidors i la CUP manté el regidor que tenia al consistori tortosí. Per tant les tres formacions d’esquerra sumaríen onze regidors, la majoria al consistori tortosí. El cap de llista de movemPSC, Jordi Jordan ha reivindicat que “qui ha guanyat les eleccions” a Tortosa han estat les esquerres amb el 45% dels vots, enfront dels 42% de la candidatura de Roigé. Jordan  ha apel.lat  a ERC i la CUP per sumar “una majoria d’esquerres”….

En canvi el candidat d’ERC, Xavier Faura deia no estar satisfet amb el resultat de la formació que ha passat del 19.6% dels vots al 13% dels sufragis. Segons Faura però no s’han de prendre decisions en calent i cal decidir “sense pressa”….

El candidat de la CUP Sergi Arnau, tot i que esperava una resposta més contundent que apostés pel canvi a Tortosa,  posava en valor haver pogut consolidar el seu regidor al consistori tot i el gir a la dreta. Arnau  ha assenyalat que l’aritmètica els permet però el canvi i ha fet una crida als partits a materialitzar-lo….

Ciutadans ha quedat fora del consistori tortosí i Miquel Albacar no renovarà l’acta de regidors  que tenia la formació taronja. L’Agrupació d’electors SAlvem lo monument tampoc ha arribat al 5% mínim per obtenir un regidor tot i que ha quedat com a cinquena força mes votada, per davant de Vox i Valents que també han quedat fora del consistori tortosí.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Junts per Tortosa, el partit que lidera l’alcaldessa Meritxell Roigé ha guanyat clarament les eleccions a Tortosa. Junts ha obtingut 10 regidors, 3 més dels que tenia i s’ha quedat a només un de la majoria absoluta. Un regidor que va acabar perdent a favor d’esquerra en la recta final del recompte. Tot i el descens de participació de més de deu punts, la formació municipalista ha pujat en vots i en percentatge, passant del 29 al 42%. Junts S’ha imposat en 31 de les 41 meses del municipi, ha guanyat en tots els barris de la ciutat i en quatre dels 5 pobles. Meritxell Roigé es mostrava ahir molt satisfeta pels resultats que li donen una victòria clara al municipi. La líder de Junts per Tortosa ha assegurat que té la voluntat de ser l’alcaldessa de tots els tortosins i tortosines…

Roigé assegura que la ciutadania ha parlat clar i apel.la a la resta de formacions polítiques que respectin la llista més votada…

Per contra MovemPSC no ha assolit les espectatives posades en el tàndem format per Jordan i Grau i els resultats s’han rebut com una gerra  d’aigua freda. La formació S’ha quedat amb 7 regidors, un menys dels que sumaven fins ara les dues forces per separat a la corporació municipal. ERC també ha baixat de quatre a tres regidors i la CUP manté el regidor que tenia al consistori tortosí. Per tant les tres formacions d’esquerra sumaríen onze regidors, la majoria al consistori tortosí. El cap de llista de movemPSC, Jordi Jordan ha reivindicat que “qui ha guanyat les eleccions” a Tortosa han estat les esquerres amb el 45% dels vots, enfront dels 42% de la candidatura de Roigé. Jordan  ha apel.lat  a ERC i la CUP per sumar “una majoria d’esquerres”….

En canvi el candidat d’ERC, Xavier Faura deia no estar satisfet amb el resultat de la formació que ha passat del 19.6% dels vots al 13% dels sufragis. Segons Faura però no s’han de prendre decisions en calent i cal decidir “sense pressa”….

El candidat de la CUP Sergi Arnau, tot i que esperava una resposta més contundent que apostés pel canvi a Tortosa,  posava en valor haver pogut consolidar el seu regidor al consistori tot i el gir a la dreta. Arnau  ha assenyalat que l’aritmètica els permet però el canvi i ha fet una crida als partits a materialitzar-lo….

Ciutadans ha quedat fora del consistori tortosí i Miquel Albacar no renovarà l’acta de regidors  que tenia la formació taronja. L’Agrupació d’electors SAlvem lo monument tampoc ha arribat al 5% mínim per obtenir un regidor tot i que ha quedat com a cinquena força mes votada, per davant de Vox i Valents que també han quedat fora del consistori tortosí.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST