Joventuts Musicals de Tortosa fa públiques partitures de 5 obres recuperades de Felip Pedrell

Escrit per el 14 de setembre de 2023

Joventuts Musicals de Tortosa fa públiques partitures de 5 obres recuperades de Felip Pedrell. Concretament les que es van presentar ara fa un any dins l’espectacle ‘Cartes de Pedrell’. La publicació s’ha fet a través del portal web d’una llibreria de partitures internacional i es posa a l’abast de tothom una part de l’obra pràcticament inèdita de l’il.lustre musicòleg i compositor tortosí. 

Les partitures de Felip Pedrell recuperades o inèdites s’han transcrit i s’han publicat al portal web Petrucci Music Library, una llibreria de partitures internacional. Concretament s’han publicat cinc grans obres del compositor tortosí, que ocupen 112 arxius. Es tracta de les reestrenes de la ‘Zambra Moresca’, el Preludi de l’òpera ‘L’últim abenzerraggio’, la ‘Dansa d’espectres’ del festival líric El Compte Arnau; el ‘Lament’, de l’òpera La Celestina -estrena catalana-, i el preludi de l’òpera ‘Cleopatra’, del Compte Arnau -estrena mundial. Amb motiu del centenari de la mort de Pedrell, l’any  passat Joventuts Musicals Tortosa va estrenar l’espectacle Cartes de Pedrell on es van interpretar aquestes 5 peces. Amb la seva publicació, l’entitat confia que l’obra del músic tortosí es pugui interpretar i difondre, tal i com ressalta Elisa Huguet és la presidenta de Joventuts Musicals…

 

El músic tortosí, Jordi Bonilla, ha estat l’encarregat de la recuperació i transcripció de les partitures manuscrites i destaca que amb aquesta publicació la música de Pedrell es posa a l’abast de totes les orquestres…

Tan l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, com la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni, han aplaudit la iniciativa que servirà per internacionalitzar la figura de Felip Pedrell…


Amb aquesta mateixa voluntat de difondre l’obra del compositor tortosí, Joventuts Musicals ha programat pel pròxim 12 de novembre un concert de la mezzosoprano Anna Brull, interpretant diferents obres de Pedrell. L’ens també treballa en la 2a edició del Concurs de Música Felip Pedrell, previst per al 2024, amb caràcter biennal.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Joventuts Musicals de Tortosa fa públiques partitures de 5 obres recuperades de Felip Pedrell. Concretament les que es van presentar ara fa un any dins l’espectacle ‘Cartes de Pedrell’. La publicació s’ha fet a través del portal web d’una llibreria de partitures internacional i es posa a l’abast de tothom una part de l’obra pràcticament inèdita de l’il.lustre musicòleg i compositor tortosí. 

Les partitures de Felip Pedrell recuperades o inèdites s’han transcrit i s’han publicat al portal web Petrucci Music Library, una llibreria de partitures internacional. Concretament s’han publicat cinc grans obres del compositor tortosí, que ocupen 112 arxius. Es tracta de les reestrenes de la ‘Zambra Moresca’, el Preludi de l’òpera ‘L’últim abenzerraggio’, la ‘Dansa d’espectres’ del festival líric El Compte Arnau; el ‘Lament’, de l’òpera La Celestina -estrena catalana-, i el preludi de l’òpera ‘Cleopatra’, del Compte Arnau -estrena mundial. Amb motiu del centenari de la mort de Pedrell, l’any  passat Joventuts Musicals Tortosa va estrenar l’espectacle Cartes de Pedrell on es van interpretar aquestes 5 peces. Amb la seva publicació, l’entitat confia que l’obra del músic tortosí es pugui interpretar i difondre, tal i com ressalta Elisa Huguet és la presidenta de Joventuts Musicals…

 

El músic tortosí, Jordi Bonilla, ha estat l’encarregat de la recuperació i transcripció de les partitures manuscrites i destaca que amb aquesta publicació la música de Pedrell es posa a l’abast de totes les orquestres…

Tan l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, com la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni, han aplaudit la iniciativa que servirà per internacionalitzar la figura de Felip Pedrell…


Amb aquesta mateixa voluntat de difondre l’obra del compositor tortosí, Joventuts Musicals ha programat pel pròxim 12 de novembre un concert de la mezzosoprano Anna Brull, interpretant diferents obres de Pedrell. L’ens també treballa en la 2a edició del Concurs de Música Felip Pedrell, previst per al 2024, amb caràcter biennal.

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST