Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries reivindiquen Tortosa com a cruïlla dels Països Catalans, en la conferència de la Diada

Escrit per el 14 de setembre de 2023

El grup Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries reivindiquen la diversitat dialectal de la llengua, la catalanitat de la jota i les Terres de l’Ebre com a cruïlla dels Països catalans, en la conferència insitucional de l’onze de setembre que han pronunciat a l’Ajuntament de Tortosa. 

Sota el títol ‘Construir identitats des del territori’,  Quico el Célio ha reivindicat les Terres de l’Ebre com a territori cruïlla dels Països Catalans. El grup tortosí de música d’arrel, que ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada organitzada per l’Ajuntament de Tortosa, també  fet una defensa de la terra i el riu, de la catalanitat de la jota, la pràctica de posar l’art al servei d’una causa social i els trets diferencials com són la música i la manera de parlar. Artur Gaya, alter ego de Quico el Célio…

Els quicos també van reivindicar la varietat dialectal del tortosí i van defensar  la jota com a música i dansa catalana i ho van dir també cantant un romanço…

 

Per la seva banda, l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat la tasca de la formació per situar  les Terres de l’Ebre, al mapa i posar en valor la seua cultura i la seua variant dialectal. Jordan ha recordat que la llengua catalana està actualment greument atacada al País Valencià i les Balears. Amb tot, l’alcalde ha fet referència al fet que el català podrà usar-se al Congrés dels Diputats, després de la reforma del reglament per regular l’ús del català, el basc i el gallec a la cambra baixa. Jordan també ha apuntat l’amnistia com a solució a les causes judicials dels fets del 2017….

 

L’acte de la Diada Nacional de Catalunya a Tortosa es tancava amb l’Himne dels Segadors, que interpretat per Quico el Célio, el Noi el Mut de Ferreries.

Podeu escoltar la conferència de l’Onze de Setembre íntegra al web de Ràdio Tortosa a

https://radiotortosa.cat/podcast/diada-nacional-catalunya-2023/

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries reivindiquen la diversitat dialectal de la llengua, la catalanitat de la jota i les Terres de l’Ebre com a cruïlla dels Països catalans, en la conferència insitucional de l’onze de setembre que han pronunciat a l’Ajuntament de Tortosa. 

Sota el títol ‘Construir identitats des del territori’,  Quico el Célio ha reivindicat les Terres de l’Ebre com a territori cruïlla dels Països Catalans. El grup tortosí de música d’arrel, que ha estat l’encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada organitzada per l’Ajuntament de Tortosa, també  fet una defensa de la terra i el riu, de la catalanitat de la jota, la pràctica de posar l’art al servei d’una causa social i els trets diferencials com són la música i la manera de parlar. Artur Gaya, alter ego de Quico el Célio…

Els quicos també van reivindicar la varietat dialectal del tortosí i van defensar  la jota com a música i dansa catalana i ho van dir també cantant un romanço…

 

Per la seva banda, l’Alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat la tasca de la formació per situar  les Terres de l’Ebre, al mapa i posar en valor la seua cultura i la seua variant dialectal. Jordan ha recordat que la llengua catalana està actualment greument atacada al País Valencià i les Balears. Amb tot, l’alcalde ha fet referència al fet que el català podrà usar-se al Congrés dels Diputats, després de la reforma del reglament per regular l’ús del català, el basc i el gallec a la cambra baixa. Jordan també ha apuntat l’amnistia com a solució a les causes judicials dels fets del 2017….

 

L’acte de la Diada Nacional de Catalunya a Tortosa es tancava amb l’Himne dels Segadors, que interpretat per Quico el Célio, el Noi el Mut de Ferreries.

Podeu escoltar la conferència de l’Onze de Setembre íntegra al web de Ràdio Tortosa a

https://radiotortosa.cat/podcast/diada-nacional-catalunya-2023/

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST