Comencen les formacions per a farmacèutics sobre productes menstruals reutilitzables a Terres de l’Ebre

Escrit per el 20 de novembre de 2023

Les formacions sobre productes menstruals reutilitzables organitzades pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) han començat aquest divendres a la seu de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre. Està previst que arribin a més de 150 farmacèutics i farmacèutiques de les 90 farmàcies que hi ha repartides pels diferents municipis de les Terres de l’Ebre. Es tracta de les formacions que s’organitzen per tota Catalunya per presentar l’acció ‘La meva regla, les meves regles’ i capacitar el personal de les farmàcies sobre els drets sexuals i reproductius i especialment en equitat menstrual i l’ús de productes menstruals reutilitzables. La secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes, Georgina Oliva Peña. Oliva, ha destacat que el projecte és estratègic per garantir la justícia de gènere, social i climàtica…

Durant el primer trimestre de 2024 el Govern distribuirà gratuïtament productes menstruals reutilitzables a totes les dones i persones menstruants de Catalunya a través de les farmàcies adherides. Segons Oliva, Es tracta d’una mesura inèdita a nivell internacional permetrà “trencar els mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, 

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Toni Veciana Nogués, s’ha mostrat satisfet que s’hagi tingut en compte la xarxa de farmàcies per dissenyar aquesta campanya….

La mesura permetrà escollir entre una copa, unes calces menstruals o compreses de tela, segons la preferència, a través d’un codi QR que es trobarà dins l’aplicació La Meva Salut. Es calcula que podran acollir-se a aquesta iniciativa al voltant de 2,5 milions de dones, de les quals prop de 55.000 a Terres de l’Ebre.

A través d’aquesta jornada s’ha donat a conèixer el funcionament de la distribució dels productes i s’han  reforçat les competències del personal farmacèutic a l’hora d’oferir informació sobre la menstruació i el cicle menstrual i acompanyar en la tria dels productes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les formacions sobre productes menstruals reutilitzables organitzades pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) han començat aquest divendres a la seu de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre. Està previst que arribin a més de 150 farmacèutics i farmacèutiques de les 90 farmàcies que hi ha repartides pels diferents municipis de les Terres de l’Ebre. Es tracta de les formacions que s’organitzen per tota Catalunya per presentar l’acció ‘La meva regla, les meves regles’ i capacitar el personal de les farmàcies sobre els drets sexuals i reproductius i especialment en equitat menstrual i l’ús de productes menstruals reutilitzables. La secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes, Georgina Oliva Peña. Oliva, ha destacat que el projecte és estratègic per garantir la justícia de gènere, social i climàtica…

Durant el primer trimestre de 2024 el Govern distribuirà gratuïtament productes menstruals reutilitzables a totes les dones i persones menstruants de Catalunya a través de les farmàcies adherides. Segons Oliva, Es tracta d’una mesura inèdita a nivell internacional permetrà “trencar els mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, 

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), Toni Veciana Nogués, s’ha mostrat satisfet que s’hagi tingut en compte la xarxa de farmàcies per dissenyar aquesta campanya….

La mesura permetrà escollir entre una copa, unes calces menstruals o compreses de tela, segons la preferència, a través d’un codi QR que es trobarà dins l’aplicació La Meva Salut. Es calcula que podran acollir-se a aquesta iniciativa al voltant de 2,5 milions de dones, de les quals prop de 55.000 a Terres de l’Ebre.

A través d’aquesta jornada s’ha donat a conèixer el funcionament de la distribució dels productes i s’han  reforçat les competències del personal farmacèutic a l’hora d’oferir informació sobre la menstruació i el cicle menstrual i acompanyar en la tria dels productes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST