L’IDECE es reivindica en el 30è aniversari com un organisme per impulsar el desenvolupament de les Terres de l’Ebre

Escrit per el 20 de novembre de 2023

L’Institut pel Desevolupaament de les Comarques de l’Ebre s’ha reivindicat com un organisme per impulsar les Terres de l’Ebre en àmbits com l’economia, el turisme, la sostenibilitat o la cultura. L’organisme ha celebrat 30 anys i per commemorar-ho s’ha celebrat un acte al castell de Miravet. En aquest marc, el Conseller d’Empresa i Treball i president de l’IDECE, Roger Torrent,  ha posat en valor l’organisme com una eina ” aglutinadora de consensos” a l’hora d’impulsar el desenvolupament integral del territori. Un dels àmbits on s’ha recalcat la necessitat d’entesa ha estat els fons nuclears. Segons Torrent, l’IDECE ha d’actuar com una eina per crear grans acords entre els diferents agents implicats.

En la mateixa línia, Torrent ha remarcat que el Govern compta amb reptes compartits arreu del país, però “especialment” a les Terres de l’Ebre. En aquesta línia, Torrent ha tret pit del pacte nacional de la indústria com una proposta amb un “horitzó que s’escampa arreu”…. 

En clau ebrenca, Torrent també ha parlat de casos com els de les companyies Florette o Kronospan per exemplificar l’atracció de capital estranger en aquest sector. 

Per la seva banda, L’actual directora de l’IDECE, Norma Pujol, ha destacat el paper de l’organisme a l’hora de crear consensos en àmbits com la cultura, el turisme, l’economia, la innovació o la sostenibilitat. Pujol també ha defensat la necessitat d’un organisme com aquest a les comarques ebrenques: 

En el transcurs de l’acte es va presentar el llibre ‘Vida a l’Ebre’, encomanat pels 30 anys de l’organisme, amb una conversa entre el seu autor, Vicent Pellicer Ollés, i la poeta Carme Cruelles Rosales, i es van lliurar  els premis IDECE, en la seva dotzena edició, per fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior. 

El guanyador d’aquesta 12a edició dels Premis IDECE ha estat Dan Vinyes Rodríguez,de l’Institut Els Alfacs de la Ràpita , pel treball ‘Proposta de millora per al Trabucador’, que ha rebut el primer premi dotat amb 1.500 euros. El segon premi, dotat amb 1.000 euros, se l’ha endut Núria Mulet Martí, de Deltebre (Institut de Deltebre), pel treball ‘Microplàstics, el verí dels ecosistemes i la salut humana a l’Ebre’; el tercer premi, dotat amb 700 euros, se l’ha endut Clàudia Salaet Folqué, de Benifallet (Institut Dertosa), pel treball ‘Més enllà del català oriental’; i el quart premi, dotat amb 500 euros, se l’ha endut Gerard Fabregat Sangres, de Tortosa (Institut Dertosa), pel treball ‘Catalan Modernism in the Ebro Lands’.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Institut pel Desevolupaament de les Comarques de l’Ebre s’ha reivindicat com un organisme per impulsar les Terres de l’Ebre en àmbits com l’economia, el turisme, la sostenibilitat o la cultura. L’organisme ha celebrat 30 anys i per commemorar-ho s’ha celebrat un acte al castell de Miravet. En aquest marc, el Conseller d’Empresa i Treball i president de l’IDECE, Roger Torrent,  ha posat en valor l’organisme com una eina ” aglutinadora de consensos” a l’hora d’impulsar el desenvolupament integral del territori. Un dels àmbits on s’ha recalcat la necessitat d’entesa ha estat els fons nuclears. Segons Torrent, l’IDECE ha d’actuar com una eina per crear grans acords entre els diferents agents implicats.

En la mateixa línia, Torrent ha remarcat que el Govern compta amb reptes compartits arreu del país, però “especialment” a les Terres de l’Ebre. En aquesta línia, Torrent ha tret pit del pacte nacional de la indústria com una proposta amb un “horitzó que s’escampa arreu”…. 

En clau ebrenca, Torrent també ha parlat de casos com els de les companyies Florette o Kronospan per exemplificar l’atracció de capital estranger en aquest sector. 

Per la seva banda, L’actual directora de l’IDECE, Norma Pujol, ha destacat el paper de l’organisme a l’hora de crear consensos en àmbits com la cultura, el turisme, l’economia, la innovació o la sostenibilitat. Pujol també ha defensat la necessitat d’un organisme com aquest a les comarques ebrenques: 

En el transcurs de l’acte es va presentar el llibre ‘Vida a l’Ebre’, encomanat pels 30 anys de l’organisme, amb una conversa entre el seu autor, Vicent Pellicer Ollés, i la poeta Carme Cruelles Rosales, i es van lliurar  els premis IDECE, en la seva dotzena edició, per fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior. 

El guanyador d’aquesta 12a edició dels Premis IDECE ha estat Dan Vinyes Rodríguez,de l’Institut Els Alfacs de la Ràpita , pel treball ‘Proposta de millora per al Trabucador’, que ha rebut el primer premi dotat amb 1.500 euros. El segon premi, dotat amb 1.000 euros, se l’ha endut Núria Mulet Martí, de Deltebre (Institut de Deltebre), pel treball ‘Microplàstics, el verí dels ecosistemes i la salut humana a l’Ebre’; el tercer premi, dotat amb 700 euros, se l’ha endut Clàudia Salaet Folqué, de Benifallet (Institut Dertosa), pel treball ‘Més enllà del català oriental’; i el quart premi, dotat amb 500 euros, se l’ha endut Gerard Fabregat Sangres, de Tortosa (Institut Dertosa), pel treball ‘Catalan Modernism in the Ebro Lands’.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST