Més d’un centenar de professionals sanitaris participen en una jornada sobre Mort Sobtada a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Escrit per el 20 de novembre de 2023

Més d’un centenar de professionals sanitaris s’ha format sobre la Mort Sobtada en una jornada organitzada per L’hospital Verge de la Cinta de Tortosa conjuntament amb la Societat Catalana de Cardiologia i que s’ha celebrat aquest divendres. La mort sobtada és una malaltia que  és encara molt desconeguda, i està associada molts cops a l’herència genètica per tant, és difícil de preveure i detectar. Només un 20% dels pacients atesos pateixen lleus símptomes i moltes vegades el desmai i la mort sobtada arriba sense avisar, també en persones sanes. La cardiòloga de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), Marta Faiges, organitzadora de la formació,  ha destacat que l’objectiu de la jornada era treballar en la recerca i la investigació per buscar millors eines de diagnòstic i nous test genètics per prevenir-la…

Segons dades de la Societat Catalana de Cardiologia es produeixen al voltant de 4.000 morts sobtades a l’any a catalunya. A partir dels 45 anys aquestes morts estan associades a infarts de miocardi però en persones més joves es deuen a malalties genètiques hereditàries. La jornada sobre mort sobtada que s’ha realitzat  a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha posat el focus en la recerca per millorar les eines de detecció i els tractaments i també per incrementar el percentatge de prevenció.  Ramon Brugada és el president de la Societat Catalana de Cardiologia…

En el curs a Tortosa s’han compartit coneixements sobre la detecció de canalopaties, la implementació dels DAI (desfibril·ladors automàtics implantats), els protocols d’actuació en possibles Infarts Aguts de Miocardi (IAM) per disminuir la mort sobtada, així com el paper del forense o de la genètica en aquesta malaltia.

El president de la Societat catalana de Cardiologia Ramon Brugada ha defensat que Tortosa i les Terres de l’Ebre tinguin una facultat de medicina…

A l’HTVC, el cap de cardiologia, el doctor Íñigo Lechuga, lidera un projecte d’estudi sobre la mort sobtada i els serveis d’aquesta especialitat han crescut amb la implementació d’un “projecte territorial” que aglutina tots els hospitals ebrencs (també Amposta i Móra d’Ebre). Els professionals de tots els centres treballen “sota un mateix paraigua, amb els mateixos recursos humans i programes” i disposen d’un “comitè únic” per prendre decisions individualitzades per a cada pacient.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Més d’un centenar de professionals sanitaris s’ha format sobre la Mort Sobtada en una jornada organitzada per L’hospital Verge de la Cinta de Tortosa conjuntament amb la Societat Catalana de Cardiologia i que s’ha celebrat aquest divendres. La mort sobtada és una malaltia que  és encara molt desconeguda, i està associada molts cops a l’herència genètica per tant, és difícil de preveure i detectar. Només un 20% dels pacients atesos pateixen lleus símptomes i moltes vegades el desmai i la mort sobtada arriba sense avisar, també en persones sanes. La cardiòloga de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), Marta Faiges, organitzadora de la formació,  ha destacat que l’objectiu de la jornada era treballar en la recerca i la investigació per buscar millors eines de diagnòstic i nous test genètics per prevenir-la…

Segons dades de la Societat Catalana de Cardiologia es produeixen al voltant de 4.000 morts sobtades a l’any a catalunya. A partir dels 45 anys aquestes morts estan associades a infarts de miocardi però en persones més joves es deuen a malalties genètiques hereditàries. La jornada sobre mort sobtada que s’ha realitzat  a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha posat el focus en la recerca per millorar les eines de detecció i els tractaments i també per incrementar el percentatge de prevenció.  Ramon Brugada és el president de la Societat Catalana de Cardiologia…

En el curs a Tortosa s’han compartit coneixements sobre la detecció de canalopaties, la implementació dels DAI (desfibril·ladors automàtics implantats), els protocols d’actuació en possibles Infarts Aguts de Miocardi (IAM) per disminuir la mort sobtada, així com el paper del forense o de la genètica en aquesta malaltia.

El president de la Societat catalana de Cardiologia Ramon Brugada ha defensat que Tortosa i les Terres de l’Ebre tinguin una facultat de medicina…

A l’HTVC, el cap de cardiologia, el doctor Íñigo Lechuga, lidera un projecte d’estudi sobre la mort sobtada i els serveis d’aquesta especialitat han crescut amb la implementació d’un “projecte territorial” que aglutina tots els hospitals ebrencs (també Amposta i Móra d’Ebre). Els professionals de tots els centres treballen “sota un mateix paraigua, amb els mateixos recursos humans i programes” i disposen d’un “comitè únic” per prendre decisions individualitzades per a cada pacient.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST