Tortosa recupera el pas de ronda medieval gràcies a la restauració de la muralla del Rastre

Escrit per el 24 de novembre de 2023

Tortosa ha recuperat  el pas de ronda de la muralla medieval del Rastre.  Els treballs, que ha inaugurat este dijous la Consellera de Cultura, han suposat una inversió de mig milió d’euros i els ha finançat la fundacio la Caixa a través del programa Temps de Gòtic. A través d’aquesta línea d’ajuts també es rehabilitaran els Reials Col.legis i l’Àbsis de la Catedral.

 

L’actuació a la muralla del Rastre, del segle XIV, amb una inversió de 510 mil euros, ha consistit en la neteja, sanejament i consolidació dels elements  de l’espai. Amb la voluntat de recuperar la morfologia original i millorar la interpretació del monument, també s’han fet reconstruccions d’obra nova  com és el cas dels nous merlets, graons, la coberta de la torre. També s’ha construït una escala que ha permès recuperar el camí de ronda medieval i fer-lo accessible als visitants.

La Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat la importància d’aquesta actuació…

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha posat en valor la recuperació del patrimoni històric de la ciutat amb la rehabilitació d’aquest tram de muralla. A la vegada Jordan ha remarcat que aquesta actuació permet connectar els barris del Rastre, Santa Clara i la Simpàtica

La Fundació La Caixa a través del programa Temps de Gòtic ha finançat la rehabilitació de la muralla del Rastre de Tortosa. A través d’aquest programa, l’entitat també ha iniciat les obres de restauració dels Reials Col.legis i l’any que ve realitzarà la rehabilitació de l’Àbsis de la Catedral. Segons la representant de la Fundació La Caixa, Patrícia Alocén, tot plegat tindrà un impacte d’un milió d’euros per a la ciutat.

Les obres han anat a càrrec d’un equip interdisciplinari encapçalat pels arquitectes Carlos Vergés Alonso i Antoni López Daufí i executades per l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa ha recuperat  el pas de ronda de la muralla medieval del Rastre.  Els treballs, que ha inaugurat este dijous la Consellera de Cultura, han suposat una inversió de mig milió d’euros i els ha finançat la fundacio la Caixa a través del programa Temps de Gòtic. A través d’aquesta línea d’ajuts també es rehabilitaran els Reials Col.legis i l’Àbsis de la Catedral.

 

L’actuació a la muralla del Rastre, del segle XIV, amb una inversió de 510 mil euros, ha consistit en la neteja, sanejament i consolidació dels elements  de l’espai. Amb la voluntat de recuperar la morfologia original i millorar la interpretació del monument, també s’han fet reconstruccions d’obra nova  com és el cas dels nous merlets, graons, la coberta de la torre. També s’ha construït una escala que ha permès recuperar el camí de ronda medieval i fer-lo accessible als visitants.

La Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat la importància d’aquesta actuació…

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha posat en valor la recuperació del patrimoni històric de la ciutat amb la rehabilitació d’aquest tram de muralla. A la vegada Jordan ha remarcat que aquesta actuació permet connectar els barris del Rastre, Santa Clara i la Simpàtica

La Fundació La Caixa a través del programa Temps de Gòtic ha finançat la rehabilitació de la muralla del Rastre de Tortosa. A través d’aquest programa, l’entitat també ha iniciat les obres de restauració dels Reials Col.legis i l’any que ve realitzarà la rehabilitació de l’Àbsis de la Catedral. Segons la representant de la Fundació La Caixa, Patrícia Alocén, tot plegat tindrà un impacte d’un milió d’euros per a la ciutat.

Les obres han anat a càrrec d’un equip interdisciplinari encapçalat pels arquitectes Carlos Vergés Alonso i Antoni López Daufí i executades per l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST