Prop de dos mil professionals sanitaris i universitaris es formen a les aules de simulació de la URV a Tortosa

Escrit per el 28 de novembre de 2023

El Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha inaugurat oficialment a Tortosa el Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE). Disposa de diverses aules amb l’última tecnologia i tots els equipaments mèdics necessaris per fer simulació clínica. Un dels principals avenços del CISTE és l’hiperrealisme que ofereix gràcies als maniquins d’alta fidelitat amb què s’ha dota:, una dona d’edat avançada, un home de mitjana edat, un nen petit, una embarassada i el seu nadó, i un altre nadó prematur. 

La tercera planta del Campus Terres de l’Ebre de la URV, a Tortosa, s’ha convertit en un centre d’alta tecnologia per on han passat ja més de 1.300 professionals sanitaris i 400 estudiants universitaris d’infermeria, per formar-se a partir de la simulació clínica i de salut. La metodologia, com ha apuntat Sílvia Reverté, directora de la Càtedra de Simulació, destaca per l’entorn realista que ofereix, “totalment immersiu…

Reverté també ha destacat que els proveïdors de salut ebrencs de les quatre comarques han treballat conjuntament, “de forma innovadora per elaborar “un pla formatiu transversal, de formació continuada…

Com ha apuntat el rector de la URV, Josep Pallarès, el Centre d’Innovació i Simulació Territorial era una necessitat del territori i ha remarcat que  a les Terres de l’Ebre s’ha fet “un pas endavant perquè es disposa  de l’última tecnologia…

A més dels maniquins hiperrealistes també, s’ha dotat amb pantalles i ulleres de realitat virtual, entre d’altres, per simular espais i entorns diferents al d’un hospital. Ara es treballa per obrir la simulació clínica a altres disciplines, com l’esport o la psicologia.

El projecte del CISTE va començar “de forma embrionària” l’any 2019, amb una primera aula de simulació i s’ha convertit en “un projecte singular i estratègic”, ubicat en un “entorn acadèmic d’excel·lència.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha inaugurat oficialment a Tortosa el Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE). Disposa de diverses aules amb l’última tecnologia i tots els equipaments mèdics necessaris per fer simulació clínica. Un dels principals avenços del CISTE és l’hiperrealisme que ofereix gràcies als maniquins d’alta fidelitat amb què s’ha dota:, una dona d’edat avançada, un home de mitjana edat, un nen petit, una embarassada i el seu nadó, i un altre nadó prematur. 

La tercera planta del Campus Terres de l’Ebre de la URV, a Tortosa, s’ha convertit en un centre d’alta tecnologia per on han passat ja més de 1.300 professionals sanitaris i 400 estudiants universitaris d’infermeria, per formar-se a partir de la simulació clínica i de salut. La metodologia, com ha apuntat Sílvia Reverté, directora de la Càtedra de Simulació, destaca per l’entorn realista que ofereix, “totalment immersiu…

Reverté també ha destacat que els proveïdors de salut ebrencs de les quatre comarques han treballat conjuntament, “de forma innovadora per elaborar “un pla formatiu transversal, de formació continuada…

Com ha apuntat el rector de la URV, Josep Pallarès, el Centre d’Innovació i Simulació Territorial era una necessitat del territori i ha remarcat que  a les Terres de l’Ebre s’ha fet “un pas endavant perquè es disposa  de l’última tecnologia…

A més dels maniquins hiperrealistes també, s’ha dotat amb pantalles i ulleres de realitat virtual, entre d’altres, per simular espais i entorns diferents al d’un hospital. Ara es treballa per obrir la simulació clínica a altres disciplines, com l’esport o la psicologia.

El projecte del CISTE va començar “de forma embrionària” l’any 2019, amb una primera aula de simulació i s’ha convertit en “un projecte singular i estratègic”, ubicat en un “entorn acadèmic d’excel·lència.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST