L’ESMUC es desplega a Terres de l’Ebre per a impartir estudis superiors de música a Tortosa

Escrit per el 22 de gener de 2024

L’Escola Superior de Música de Catalunya, la URV i la Diputació de Tarragona a través del conservatori de Tortosa, han unit esforços per oferir el curs 2024-25, un nou itinerari formatiu que permetrà obtenir alhora si es vol, el grau d’ensenyaments artístics superiors de música i el grau d’educació primària. Els estudis musicals s’impartiran al Conservatori de Tortosa i serà la primera vegada que l’esmuc ofereix formació fora de Barcelona. La Consellera d’Educació, Anna Simó, ha assegurat que aquesta nova oferta formativa és una aposta estratègica davant la tradició musical que hi ha al territori i busca retenir el talent artístic que hi ha a l’Ebre…

Segons Simó, amb aquest itinerari s’aconseguiràn docents amb altes competències i generar noves oprotunitats educatives per a l’alumnat. …

El rector de la Urv, Josep Pallarès, ha explicat que es preveu una implementació gradual, de 10 alumnes cada curs, que en suposaran un total de 40 quan s’hagi completat el desplegament. Els aspirants hauran de superar les proves d’accés a l’ESMUC (que es faran el mes de maig) i a la URV (les proves d’accés a la universitat i les proves d’aptitud personal)….

El vicepresident de la Diputació, Enric Adell, ha assegurat que aquest projecte és molt important per al territori…

En concret, aquest itinerari es podrà obtenir en les modalitats dels instruments del quintet de metall: trompeta, trompa, trombó i tuba. La tria d’aquests instruments respon a la rica herència cultural de les Terres de l’Ebre, que es reflecteix en les seves manifestacions musicals i, especialment, les bandes. A més, està previst que un dia a la setmana l’alumnat desenvolupi les matèries orquestrals i de grans conjunts a Barcelona.

I precisament,representants d’USTEC-STEs, CCOO, USOC, el sindicat de professors de secundària i UGT van rebre amb una pancarta i una petita escridassada a la consellera d’Educació, Anna Simó. Després de lliurar-li un manifest, han demanat avenços en la negació per revertir les retallades i les mancances del sector. Segons Marc Martínez, representant de la Junta de personal docent a l’Ebre i membre d’USTEC, falta “voluntat política” al Departament. Els sindicalistes retreuen que es condicionin les millores laborals, que permetrien “tancar la carpeta de les retallades”, a uns nous pressupostos, una exigència s’ha descartat en la negociació amb el personal sanitari….

A més de les retallades, Martínez ha apuntat que hi ha altres qüestions que cal resoldre com “la democràcia als centres educatius, les inversions pendents, els recursos per a educació inclusiva, la immersió lingüística i altres” que “no avancen”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Escola Superior de Música de Catalunya, la URV i la Diputació de Tarragona a través del conservatori de Tortosa, han unit esforços per oferir el curs 2024-25, un nou itinerari formatiu que permetrà obtenir alhora si es vol, el grau d’ensenyaments artístics superiors de música i el grau d’educació primària. Els estudis musicals s’impartiran al Conservatori de Tortosa i serà la primera vegada que l’esmuc ofereix formació fora de Barcelona. La Consellera d’Educació, Anna Simó, ha assegurat que aquesta nova oferta formativa és una aposta estratègica davant la tradició musical que hi ha al territori i busca retenir el talent artístic que hi ha a l’Ebre…

Segons Simó, amb aquest itinerari s’aconseguiràn docents amb altes competències i generar noves oprotunitats educatives per a l’alumnat. …

El rector de la Urv, Josep Pallarès, ha explicat que es preveu una implementació gradual, de 10 alumnes cada curs, que en suposaran un total de 40 quan s’hagi completat el desplegament. Els aspirants hauran de superar les proves d’accés a l’ESMUC (que es faran el mes de maig) i a la URV (les proves d’accés a la universitat i les proves d’aptitud personal)….

El vicepresident de la Diputació, Enric Adell, ha assegurat que aquest projecte és molt important per al territori…

En concret, aquest itinerari es podrà obtenir en les modalitats dels instruments del quintet de metall: trompeta, trompa, trombó i tuba. La tria d’aquests instruments respon a la rica herència cultural de les Terres de l’Ebre, que es reflecteix en les seves manifestacions musicals i, especialment, les bandes. A més, està previst que un dia a la setmana l’alumnat desenvolupi les matèries orquestrals i de grans conjunts a Barcelona.

I precisament,representants d’USTEC-STEs, CCOO, USOC, el sindicat de professors de secundària i UGT van rebre amb una pancarta i una petita escridassada a la consellera d’Educació, Anna Simó. Després de lliurar-li un manifest, han demanat avenços en la negació per revertir les retallades i les mancances del sector. Segons Marc Martínez, representant de la Junta de personal docent a l’Ebre i membre d’USTEC, falta “voluntat política” al Departament. Els sindicalistes retreuen que es condicionin les millores laborals, que permetrien “tancar la carpeta de les retallades”, a uns nous pressupostos, una exigència s’ha descartat en la negociació amb el personal sanitari….

A més de les retallades, Martínez ha apuntat que hi ha altres qüestions que cal resoldre com “la democràcia als centres educatius, les inversions pendents, els recursos per a educació inclusiva, la immersió lingüística i altres” que “no avancen”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST