L’alcalde de Tortosa exposa a l’empresariat els principals reptes de futur de la ciutat

Escrit per el 7 de febrer de 2024

Els reptes econòmics de Tortosa passen per crear més sòl industrial, concretament ampliar en 600 hectàrees el Polígon Catalunya Sud i aconseguir el ramal ferroviari que connecti amb el corredor del Mediterrani. Són dos dels grans projectes de ciutat que l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha exposat en el transcurs d’una trobada amb empresaris del territori en una nova edició del Cafè Cambra.

Jordan també ha detallat que l’impuls al comerç és una altra de les apostes amb la convocatòria d’una nova edició dels Bons Tortosa o la construcció d’un nou aparcament als antics terrenys de Renfe que han de permetre dinamitzar el centre de la ciutat. L’alcalde també ha fet èmfasi en la importància de continuar apostant per la Formació Professional per encaixar les necessitats dels empresaris amb l’oferta formativa que hi ha al territori. De fet, ha estat una de les demandes del sector.

En la mateixa línia el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, ha destacat la necessitat de comptar amb l’estació de mercaderies al Polígon Catalunya Sud per crear un centre logístic. Faiges també ha aprofitat la trobada per demanar una previsió de futur de la ciutat d’aquí a 30 anys.

Respecte la vessant cultural i patrimonial, l’alcalde ha explicat que s’està treballant en la recuperació de les muralles amb la futura creació del nou cinturó verd i la inversió de 5 milions d’euros al Castell de la Suda o la recuperació del balneari d’en Porcar

També s’han exposat els projectes que estan previstos en matèria de sostenibilitat com el compartit amb la Cambra Ebre per la instal·lació de noves plantes fotovoltaiques que crearà primera comunitat energètica a la ciutat, la instal·lació de plaques solars a equipaments municipals per reduir la factura i facilitar la transició energètica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els reptes econòmics de Tortosa passen per crear més sòl industrial, concretament ampliar en 600 hectàrees el Polígon Catalunya Sud i aconseguir el ramal ferroviari que connecti amb el corredor del Mediterrani. Són dos dels grans projectes de ciutat que l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha exposat en el transcurs d’una trobada amb empresaris del territori en una nova edició del Cafè Cambra.

Jordan també ha detallat que l’impuls al comerç és una altra de les apostes amb la convocatòria d’una nova edició dels Bons Tortosa o la construcció d’un nou aparcament als antics terrenys de Renfe que han de permetre dinamitzar el centre de la ciutat. L’alcalde també ha fet èmfasi en la importància de continuar apostant per la Formació Professional per encaixar les necessitats dels empresaris amb l’oferta formativa que hi ha al territori. De fet, ha estat una de les demandes del sector.

En la mateixa línia el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, ha destacat la necessitat de comptar amb l’estació de mercaderies al Polígon Catalunya Sud per crear un centre logístic. Faiges també ha aprofitat la trobada per demanar una previsió de futur de la ciutat d’aquí a 30 anys.

Respecte la vessant cultural i patrimonial, l’alcalde ha explicat que s’està treballant en la recuperació de les muralles amb la futura creació del nou cinturó verd i la inversió de 5 milions d’euros al Castell de la Suda o la recuperació del balneari d’en Porcar

També s’han exposat els projectes que estan previstos en matèria de sostenibilitat com el compartit amb la Cambra Ebre per la instal·lació de noves plantes fotovoltaiques que crearà primera comunitat energètica a la ciutat, la instal·lació de plaques solars a equipaments municipals per reduir la factura i facilitar la transició energètica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST