La celebració de Dijous Llarder a l’ermita de Mig Camí obre els actes de Carnaval 2024 a Tortosa

Escrit per el 8 de febrer de 2024

La celebració de Dijous Llarder a l’ermita de Mig Camí obrirà aquesta tarda els actes de Carnaval a Tortosa. Uns actes que seguiran la setmana vinent amb la rua de Carnaval organitzada per l’Associació de Veïns de Ferreries, i l’enterrament de la sardina que un any més organitzarà l’Associació de Veïns de Santa Clara al Calvari, totes dues activitats amb el suport de l’Ajuntament.

Una de les activitats més tradicionals de Tortosa per Dijous Llarder, quan el dia ja s’allarga i fa menys fred, és pujar a l’ermita de Mig Camí a berenar i buscar estrelletes, aquestes restes de fòssils petites de fa més de 100 milions d’anys. Per tal de mantenir viva la tradició, l’Ajuntament ha organitzat un any més una festa popular avui dijous 8 de febrer, que consistirà en una baldanada popular a partir de les 17.00 hores. També Ràdio Tortosa hi serà present i emetrà un programa en directe des de Mig Camí.

Els actes de Carnaval seguiran la setmana que ve amb dues cites destacades, programades per les associacions de veïns de Santa Clara i Ferreries. Així, dimarts 13 de febrer a partir de les 20.00 hores al Calvari de Santa Clara tindrà lloc l’enterrament de la sardina. Un acte en què es repartiran sardines rostides i carxofes a la brasa als assistents i que és obert al veïnat de tots els barris.

Pel que fa a la rua de Carnaval es celebrarà el dissabte 17 de febrer. A partir de les 17.00 hores els participants es concentraran a la rambla Catalunya, on tindrà lloc una xocolatada popular i a les 18.00 hores el rei Carnestoltes pronunciarà el pregó adreçat a la ciutadania. Tot seguit arrencarà la rua, que farà un recorregut per diversos carrers de Ferreries fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats. Serà al pavelló on es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, es repartiran més de 1.000 euros en premis, amb reconeixements per la millor comparsa, la millor disfressa i el millor cotxet engalanat, entre altres. Per acabar la celebració de Carnaval hi haurà el festival Urbanfest amb l’actuació de discjòqueis. També les associacions de veïns de Sant Llàtzer i de Remolins, organitzaran activitats per celebrar el Carnaval, el 10 i el 24 de febrer respectivament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La celebració de Dijous Llarder a l’ermita de Mig Camí obrirà aquesta tarda els actes de Carnaval a Tortosa. Uns actes que seguiran la setmana vinent amb la rua de Carnaval organitzada per l’Associació de Veïns de Ferreries, i l’enterrament de la sardina que un any més organitzarà l’Associació de Veïns de Santa Clara al Calvari, totes dues activitats amb el suport de l’Ajuntament.

Una de les activitats més tradicionals de Tortosa per Dijous Llarder, quan el dia ja s’allarga i fa menys fred, és pujar a l’ermita de Mig Camí a berenar i buscar estrelletes, aquestes restes de fòssils petites de fa més de 100 milions d’anys. Per tal de mantenir viva la tradició, l’Ajuntament ha organitzat un any més una festa popular avui dijous 8 de febrer, que consistirà en una baldanada popular a partir de les 17.00 hores. També Ràdio Tortosa hi serà present i emetrà un programa en directe des de Mig Camí.

Els actes de Carnaval seguiran la setmana que ve amb dues cites destacades, programades per les associacions de veïns de Santa Clara i Ferreries. Així, dimarts 13 de febrer a partir de les 20.00 hores al Calvari de Santa Clara tindrà lloc l’enterrament de la sardina. Un acte en què es repartiran sardines rostides i carxofes a la brasa als assistents i que és obert al veïnat de tots els barris.

Pel que fa a la rua de Carnaval es celebrarà el dissabte 17 de febrer. A partir de les 17.00 hores els participants es concentraran a la rambla Catalunya, on tindrà lloc una xocolatada popular i a les 18.00 hores el rei Carnestoltes pronunciarà el pregó adreçat a la ciutadania. Tot seguit arrencarà la rua, que farà un recorregut per diversos carrers de Ferreries fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats. Serà al pavelló on es lliuraran els premis a les comparses i a les millors disfresses, es repartiran més de 1.000 euros en premis, amb reconeixements per la millor comparsa, la millor disfressa i el millor cotxet engalanat, entre altres. Per acabar la celebració de Carnaval hi haurà el festival Urbanfest amb l’actuació de discjòqueis. També les associacions de veïns de Sant Llàtzer i de Remolins, organitzaran activitats per celebrar el Carnaval, el 10 i el 24 de febrer respectivament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST