Mobilització històrica de la pagesia a Barcelona

Escrit per el 8 de febrer de 2024

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha emplaçat la pagesia a reunir-se en deu o quinze dies per fer una “anàlisi concreta” del sector després de rebre diversos representants d’entitats agrícoles i ramaderes a la Generalitat, acompanyat del president Pere Aragonès aquest dimecres. Mascort ha admès que  es poden fer les coses millor”. Mascort ha subratllat que les reivindicacions són “absolutament justes”…

Les entitats els han entregat un document unitari amb 53 propostes. El conseller s’ha compromès a analitzar-les i mirar com fer perquè la pagesia es pugui “guanyar millor la vida”, ja que passen “moments molt complicats”.

Preguntat sobre si els pagesos els havien traslladat alguna proposta sobre la gestió de la sequera, competència directa del Govern, Mascort ha dit que “no hi ha una demanda concreta” sobre aquesta qüestió, tot i que un dels punts del manifest parla de l’aigua.

A la reunió al Palau de la Generalitat han assistit vuit persones de la Plataforma 6-F (dos per columna territorial), i dos membres d’Unió de Pagesos, dos de la Jarc, dos de la Federació de Cooperatives Agràries dos més d’Asaja.

Al seu torn, els sindicats han valorat positivament la trobada encara que reconeixen que no ha satisfet tothom. A la sortida, els concentrats han escridassat els sindicats, especialment a Unió de Pagesos i han reclamat més contundència. El malestar dels agricultors i ramaders s’ha fet palès amb el moviment de tanques i el llançament de llaunes i ous als agents de la BRIMO. 

L’entrada per l’avinguda Diagonal de Barcelona dels milers de tractors, procedents de l’Ebre, Tarragona i Lleida, va despertar els aplaudiments de la ciutadania de la capital catalana. Els pagesos i ramaders s’han mostrat agraïts pel suport però confien que serveixi per crear consciència col.lectiva de la problemàtica que pateix el sector. Escoltem la valoració que en fan dos pagesos de la Terra Alta i del Priorat…


Una part important dels més de 2.000 pagesos que aquest dimecres han dut els tractors a Barcelona per reivindicar millores al sector va optar ahir per abandonar la capital catalana, davant l’avís que havien de treure els vehicles a les sis del matí o que serien multats. Tot i això n’hi ha que van decidir quedar-se, principalment els que venen de més lluny, de la zona de l’Ebre, argumentant que el cansament acumulat després de 48 hores de mobilització no fa segura la tornada tal i com explicava un pagès ebrenc…

Els Mossos van habilitar carrils des de la Diagonal i la Gran Via cap a les principals autopistes per al retorn.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha emplaçat la pagesia a reunir-se en deu o quinze dies per fer una “anàlisi concreta” del sector després de rebre diversos representants d’entitats agrícoles i ramaderes a la Generalitat, acompanyat del president Pere Aragonès aquest dimecres. Mascort ha admès que  es poden fer les coses millor”. Mascort ha subratllat que les reivindicacions són “absolutament justes”…

Les entitats els han entregat un document unitari amb 53 propostes. El conseller s’ha compromès a analitzar-les i mirar com fer perquè la pagesia es pugui “guanyar millor la vida”, ja que passen “moments molt complicats”.

Preguntat sobre si els pagesos els havien traslladat alguna proposta sobre la gestió de la sequera, competència directa del Govern, Mascort ha dit que “no hi ha una demanda concreta” sobre aquesta qüestió, tot i que un dels punts del manifest parla de l’aigua.

A la reunió al Palau de la Generalitat han assistit vuit persones de la Plataforma 6-F (dos per columna territorial), i dos membres d’Unió de Pagesos, dos de la Jarc, dos de la Federació de Cooperatives Agràries dos més d’Asaja.

Al seu torn, els sindicats han valorat positivament la trobada encara que reconeixen que no ha satisfet tothom. A la sortida, els concentrats han escridassat els sindicats, especialment a Unió de Pagesos i han reclamat més contundència. El malestar dels agricultors i ramaders s’ha fet palès amb el moviment de tanques i el llançament de llaunes i ous als agents de la BRIMO. 

L’entrada per l’avinguda Diagonal de Barcelona dels milers de tractors, procedents de l’Ebre, Tarragona i Lleida, va despertar els aplaudiments de la ciutadania de la capital catalana. Els pagesos i ramaders s’han mostrat agraïts pel suport però confien que serveixi per crear consciència col.lectiva de la problemàtica que pateix el sector. Escoltem la valoració que en fan dos pagesos de la Terra Alta i del Priorat…


Una part important dels més de 2.000 pagesos que aquest dimecres han dut els tractors a Barcelona per reivindicar millores al sector va optar ahir per abandonar la capital catalana, davant l’avís que havien de treure els vehicles a les sis del matí o que serien multats. Tot i això n’hi ha que van decidir quedar-se, principalment els que venen de més lluny, de la zona de l’Ebre, argumentant que el cansament acumulat després de 48 hores de mobilització no fa segura la tornada tal i com explicava un pagès ebrenc…

Els Mossos van habilitar carrils des de la Diagonal i la Gran Via cap a les principals autopistes per al retorn.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST