El COPATE reclama l’aportació econòmica dels ajuntaments per garantir els 6 tractaments contra la mosca negra.

Escrit per el 12 de febrer de 2024

Els treballs per combatre la plaga de la mosca negra als rius Ebre i Segre s’han iniciat aquesta setmana. En total, s’han previst sis tractaments que tenen un cost d’uns 535.000 euros. Enguany, per primer cop, els ajuntaments del Baix Ebre, de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Lleida han d’assumir el 25% del cost. Els municipis del Baix Ebre ja han arribat a un acord en la fórmula per distribuir els costos del servei.

La campanya per lluitar contra mosca negra ha començat aquest dijous a l’assut de Xerta. És un dels set punts establerts del riu on es fan els tractaments. Ahir, també es va fer el primer al Segre. Segons els tècnics, els mostrejos a l’Ebre indiquen que les densitats són baixes, ja que, asseguren que la plaga està controlada des de fa anys.  Enguany per primera vegada una part del finançament d’aquests tractaments l’han d’assumir els ajuntaments dels municipis afectats. De fet el COPATE ja ha presentat la seva proposta tècnica als consells comarcals per distribuir l’aportació de cada municipi. Aquesta fixa la quota segons les poblacions on es fan els tractaments i els quilòmetres de façana fluvial que tenen. El president del Copate, Ivan Garcia ha assegurat que i les administracions locals no assumeixen els 100.000 euros, un dels sis tractaments no es podrà dur a terme….

De fet, Garcia ha indicat que la màxima aportació econòmica es xifra en 6.000 euros i que la mitjana ronda els 2.000. A la vegada, ha recordat que els tractaments contra el mosquit costen el doble i que hi ha municipis que paguen entre 40.000 i 50.000 euros.

Al Baix Ebre ja s’ha arribat a un acord sobre la fórmula a aplicar per calcular la quantitat que ha d’aportar cada municipi. Així ho ha assegurat el president del Consell comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert, en declaracions a Al Dia TE…

Aquesta proposta s’haurà de ratificar en el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre que s’ha convocat per al proper dia 14 de febrer.  

En relació a l’efectivitat dels tractaments, segons els tècnics del COPATE, les larves de mosca es xifraven en milers fa disset anys quan van començar a tractar-los.

Els treballs es repetiran cada tres o quatre setmanes fins a la primavera quan s’intensificaran coincidint amb el moment que s’accelera l’activitat dels insectes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els treballs per combatre la plaga de la mosca negra als rius Ebre i Segre s’han iniciat aquesta setmana. En total, s’han previst sis tractaments que tenen un cost d’uns 535.000 euros. Enguany, per primer cop, els ajuntaments del Baix Ebre, de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Lleida han d’assumir el 25% del cost. Els municipis del Baix Ebre ja han arribat a un acord en la fórmula per distribuir els costos del servei.

La campanya per lluitar contra mosca negra ha començat aquest dijous a l’assut de Xerta. És un dels set punts establerts del riu on es fan els tractaments. Ahir, també es va fer el primer al Segre. Segons els tècnics, els mostrejos a l’Ebre indiquen que les densitats són baixes, ja que, asseguren que la plaga està controlada des de fa anys.  Enguany per primera vegada una part del finançament d’aquests tractaments l’han d’assumir els ajuntaments dels municipis afectats. De fet el COPATE ja ha presentat la seva proposta tècnica als consells comarcals per distribuir l’aportació de cada municipi. Aquesta fixa la quota segons les poblacions on es fan els tractaments i els quilòmetres de façana fluvial que tenen. El president del Copate, Ivan Garcia ha assegurat que i les administracions locals no assumeixen els 100.000 euros, un dels sis tractaments no es podrà dur a terme….

De fet, Garcia ha indicat que la màxima aportació econòmica es xifra en 6.000 euros i que la mitjana ronda els 2.000. A la vegada, ha recordat que els tractaments contra el mosquit costen el doble i que hi ha municipis que paguen entre 40.000 i 50.000 euros.

Al Baix Ebre ja s’ha arribat a un acord sobre la fórmula a aplicar per calcular la quantitat que ha d’aportar cada municipi. Així ho ha assegurat el president del Consell comarcal del Baix Ebre, Antoni Gilabert, en declaracions a Al Dia TE…

Aquesta proposta s’haurà de ratificar en el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre que s’ha convocat per al proper dia 14 de febrer.  

En relació a l’efectivitat dels tractaments, segons els tècnics del COPATE, les larves de mosca es xifraven en milers fa disset anys quan van començar a tractar-los.

Els treballs es repetiran cada tres o quatre setmanes fins a la primavera quan s’intensificaran coincidint amb el moment que s’accelera l’activitat dels insectes.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST