25 pobles ebrencs sense oficina bancària tindran un caixer mòbil amb atenció personalitzada.

Escrit per el 21 de febrer de 2024

Els pobles sense oficina bancària de Catalunya tindran un caixer mòbil cada 15 dies i amb atenció personalitzada  i on els clients podran fer tots els serveis. Està previst que comenci a funcionar al setembre i l’objectiu és cobrir el 100% de la població del país. A les Terres de l’Ebre estarà operat per Caixabank i es beneficiaran 25 municipis. Al Baix Ebre: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Tivenys. Al Montsià: Freginals, Galera, Godall, Mas de Barberans i Masdenverge. A la Terra Alta: Arnes, Bot, Caseres, Pinell de Brai, Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. I a la Ribera d’Ebre : Palma d’Ebre, Benissanet, Garcia, Ginestar, Miravet, Rasquera, Torre de l’Espanyol i Vinebre

No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries. Un problema que ara la Generalitat vol solucionar amb aquesta xarxa d’oficines mòbils. Així ho explica la consellera d’Economia, Natàlia Mas. 

Des de les Terres de l’Ebre recorden que la gestió financera correspon a l’Estat, però davant “la inacció del govern del PSOE”, apunten que el govern català ha pres la iniciativa per solventar aquest greuge que perjudica els municipis petits. La secretària general de la federació de l’Ebre, Maria Jesús Viña, ha recordat que, un cop aprovada al Parlament, la proposició de llei que lluita contra l’exclusió financera ja s’ha traslladat al congrés per la seua aprovació.

D’altra banda, el secretari de transició ecològica, Joan Aubanell, ha lamentat que no tenir oficines bancàries, ni caixers es una mostra del desequilibri territorial que agreuja el despoblament i frena l’activitat dels municipis.

El Departament d’Economia i Hisenda ha adjudicat el servei a CaixaBank i Caixa Enginyers. La primera aportarà l’atenció personalitzada a 503 municipis d’arreu de Catalunya, distribuïts en 41 comarques, i la segona, a 313 de 24 comarques. Amb aquesta xarxa d’oficines, la Generalitat fa un pas per garantir l’accés a tots els serveis que es poden trobar a una oficina bancària als més de tres-cents mil ciutadans de 500 municipis que actualment no tenen sucursal bancària.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els pobles sense oficina bancària de Catalunya tindran un caixer mòbil cada 15 dies i amb atenció personalitzada  i on els clients podran fer tots els serveis. Està previst que comenci a funcionar al setembre i l’objectiu és cobrir el 100% de la població del país. A les Terres de l’Ebre estarà operat per Caixabank i es beneficiaran 25 municipis. Al Baix Ebre: Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Tivenys. Al Montsià: Freginals, Galera, Godall, Mas de Barberans i Masdenverge. A la Terra Alta: Arnes, Bot, Caseres, Pinell de Brai, Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. I a la Ribera d’Ebre : Palma d’Ebre, Benissanet, Garcia, Ginestar, Miravet, Rasquera, Torre de l’Espanyol i Vinebre

No tenir caixer al poble és un problema per a milers de veïns, que es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim amb caixer per fer gestions bancàries. Un problema que ara la Generalitat vol solucionar amb aquesta xarxa d’oficines mòbils. Així ho explica la consellera d’Economia, Natàlia Mas. 

Des de les Terres de l’Ebre recorden que la gestió financera correspon a l’Estat, però davant “la inacció del govern del PSOE”, apunten que el govern català ha pres la iniciativa per solventar aquest greuge que perjudica els municipis petits. La secretària general de la federació de l’Ebre, Maria Jesús Viña, ha recordat que, un cop aprovada al Parlament, la proposició de llei que lluita contra l’exclusió financera ja s’ha traslladat al congrés per la seua aprovació.

D’altra banda, el secretari de transició ecològica, Joan Aubanell, ha lamentat que no tenir oficines bancàries, ni caixers es una mostra del desequilibri territorial que agreuja el despoblament i frena l’activitat dels municipis.

El Departament d’Economia i Hisenda ha adjudicat el servei a CaixaBank i Caixa Enginyers. La primera aportarà l’atenció personalitzada a 503 municipis d’arreu de Catalunya, distribuïts en 41 comarques, i la segona, a 313 de 24 comarques. Amb aquesta xarxa d’oficines, la Generalitat fa un pas per garantir l’accés a tots els serveis que es poden trobar a una oficina bancària als més de tres-cents mil ciutadans de 500 municipis que actualment no tenen sucursal bancària.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST