La custòdia monumental del Corpus de Tortosa retorna a la Catedral un cop restaurada

Escrit per el 26 de febrer de 2024

Divendres, 16 de febrer, la custòdia monumental del Corpus de la catedral de Tortosa ha retornat a la seu, un cop restaurada i consolidada per l’equip de restauració d’obres d’orfebreria del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, dirigit per la tècnica Carolina Jorcano. La peça acumulava danys en els seus ornaments exteriors i, sobretot, en la seva delicada i equilibrada estructura, per l’ús que se n’ha fet traient-la en processó pels carrers de Tortosa i pel pas dels anys, necessitava una restauració a fons, que ha culminat amb èxit. La Custòdia Monumental del Corpus té una antiguitat de 386 anys. Aprofitant el desmuntatge que s’ha fet de la custòdia, el Capítol Catedralici ha encarregat un estudi tècnic, artístic i històric de la peça, obrada pels orfebres Eloi Camanyes i Agustí Roda entre els anys 1626 i 1638. L’estudi el preparen la tècnica en restauració Carolina Jorcano, la historiadora de l’art Lourdes de Sanjosé i el canonge arxiver Mn. Josep Alanyà. La custòdia ha quedat guardada i preservada al tresor de la catedral, el seu lloc propi, a l’espera de l’execució de la peanya i vitrina on s’exposarà, en lloc preeminent, a l’Exposició Permanent Sancta Maria Dertosae.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Divendres, 16 de febrer, la custòdia monumental del Corpus de la catedral de Tortosa ha retornat a la seu, un cop restaurada i consolidada per l’equip de restauració d’obres d’orfebreria del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, dirigit per la tècnica Carolina Jorcano. La peça acumulava danys en els seus ornaments exteriors i, sobretot, en la seva delicada i equilibrada estructura, per l’ús que se n’ha fet traient-la en processó pels carrers de Tortosa i pel pas dels anys, necessitava una restauració a fons, que ha culminat amb èxit. La Custòdia Monumental del Corpus té una antiguitat de 386 anys. Aprofitant el desmuntatge que s’ha fet de la custòdia, el Capítol Catedralici ha encarregat un estudi tècnic, artístic i històric de la peça, obrada pels orfebres Eloi Camanyes i Agustí Roda entre els anys 1626 i 1638. L’estudi el preparen la tècnica en restauració Carolina Jorcano, la historiadora de l’art Lourdes de Sanjosé i el canonge arxiver Mn. Josep Alanyà. La custòdia ha quedat guardada i preservada al tresor de la catedral, el seu lloc propi, a l’espera de l’execució de la peanya i vitrina on s’exposarà, en lloc preeminent, a l’Exposició Permanent Sancta Maria Dertosae.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST