Junts denuncia que l’Ajuntament de Tortosa és la segona administració menys transparent de Catalunya

Escrit per el 26 de febrer de 2024

Junts denuncia que l’Ajuntament de Tortosa és la segona administració de Catalunya que acumula més queixes per la manca de transparència. Són dades que el primer grup a l’oposició del consistori tortosí ha extret de la GAIP, la Comissió per la Garantia de l’Accés a la Informació Pública. 

Segons Meritxell Roigé, portaveu de Junts per Tortosa, l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre acumula, des del passat mes de juny, 35 reclamacions a la GAIP, un organisme que no actua d’ofici però que empara a la ciutadania o,  als grups polítics, als quals no se’ls fa arribar la informació a la que tenen dret d’accés. De les reclamacions presentades per Junts,  9 corresponen al 2023 i la GAIP ha iniciat dos expedients sancionadors. Roigé ha assegurat que aquestes dades denoten desgavell de gestio i voluntat d’amagar informació per part del govern municipal…

Segons Junts per Tortosa el 92% de les peticions d’informació que han requerit al govern municipal s’han respost fora de termini, algunes fins i tot triplicant el temps legal estipulat pel Reglament d’ordenació municipal que és de 10 dies hàbils.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Junts denuncia que l’Ajuntament de Tortosa és la segona administració de Catalunya que acumula més queixes per la manca de transparència. Són dades que el primer grup a l’oposició del consistori tortosí ha extret de la GAIP, la Comissió per la Garantia de l’Accés a la Informació Pública. 

Segons Meritxell Roigé, portaveu de Junts per Tortosa, l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre acumula, des del passat mes de juny, 35 reclamacions a la GAIP, un organisme que no actua d’ofici però que empara a la ciutadania o,  als grups polítics, als quals no se’ls fa arribar la informació a la que tenen dret d’accés. De les reclamacions presentades per Junts,  9 corresponen al 2023 i la GAIP ha iniciat dos expedients sancionadors. Roigé ha assegurat que aquestes dades denoten desgavell de gestio i voluntat d’amagar informació per part del govern municipal…

Segons Junts per Tortosa el 92% de les peticions d’informació que han requerit al govern municipal s’han respost fora de termini, algunes fins i tot triplicant el temps legal estipulat pel Reglament d’ordenació municipal que és de 10 dies hàbils.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST