Junts lamenta que Tortosa no hagi entrat a la quarta convocatòria de subvencions per a les llars d’infants i el Govern ho nega

Escrit per el 27 de febrer de 2024

Junts per Tortosa ha denunciat que l’Ajuntament de Tortosa tampoc ha entrat a la quarta convocatòria de subvencions per a la construcció de llars d’infants. Segons ha fet públic el primer grup a l’oposició, el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va resoldre el passat divendres 23 de febrer la quarta fase de la convocatòria de subvencions per a la creació de les llars d’infants i l’Ajuntament de Tortosa no figura a la resolució definitiva de beneficiaris. Segons la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, perilla la posta en marxa de les llars d’infants promeses pel govern municipal per al proper mes de setembre i ho atribueix a la incapacitat de gestió de l’executiu tortosí. Roigé ha lamentat de nou l’opacitat del govern de MovemPSC i ERC…

Roigé ha recordat que “des del mes de setembre els xiquets i xiquetes de Tortosa en situació de vulnerabilitat no tenen cap llar d’infants on poder anar” perquè el govern municipal va decidir prescindir de la col·laboració públicoprivada i no va fer res per evitar el tancament de la llar d’infants de la Creu Roja, al centre de Tortosa, que complia amb esta funció social.

La portaveu també ha explicat que el passat dijous, en una pregunta de Junts per Tortosa a la comissió informativa corresponent, el regidor d’Ensenyament Victor Grau va exposar “que no disposen encara del projecte executiu de les dos llars” però va assegurar que “mantenen el cronograma previst” i que “les llars d’infants estaran operatives el proper mes de setembre”. 

Per la seva banda, el Govern de MovemPSC i ERC ha assegurat que és fals que el departament d’Educació hagi desestimat la sol.licitud de subvenció de Tortosa i que l’Ajuntament segueix amb els els tràmits necessaris per la construcció i posada en servei de dues llars d’infants públiques al municipi, una al barri de Ferreries i l’altra al Temple. El regidor d’Educació, Víctor Grau, ha explicat que Educació va fer un requeriment tècnic a l’Ajuntament que es va atendre i ara estan a l’espera de la resolució definitiva. Grau ha lamentat la demagògia que fa Junts d’esta qüestió…

Grau-subvencionsllars_respostaJunts

En aquest sentit, l’Ajuntament està ultimant la redacció del projecte de construcció dels dos edificis i està pendent de la resolució del departament d’Educació respecte l’aprovació del finançament d’infraestructures, equipament i funcionament de les noves places del primer cicle d’educació infantil.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Junts per Tortosa ha denunciat que l’Ajuntament de Tortosa tampoc ha entrat a la quarta convocatòria de subvencions per a la construcció de llars d’infants. Segons ha fet públic el primer grup a l’oposició, el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va resoldre el passat divendres 23 de febrer la quarta fase de la convocatòria de subvencions per a la creació de les llars d’infants i l’Ajuntament de Tortosa no figura a la resolució definitiva de beneficiaris. Segons la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, perilla la posta en marxa de les llars d’infants promeses pel govern municipal per al proper mes de setembre i ho atribueix a la incapacitat de gestió de l’executiu tortosí. Roigé ha lamentat de nou l’opacitat del govern de MovemPSC i ERC…

Roigé ha recordat que “des del mes de setembre els xiquets i xiquetes de Tortosa en situació de vulnerabilitat no tenen cap llar d’infants on poder anar” perquè el govern municipal va decidir prescindir de la col·laboració públicoprivada i no va fer res per evitar el tancament de la llar d’infants de la Creu Roja, al centre de Tortosa, que complia amb esta funció social.

La portaveu també ha explicat que el passat dijous, en una pregunta de Junts per Tortosa a la comissió informativa corresponent, el regidor d’Ensenyament Victor Grau va exposar “que no disposen encara del projecte executiu de les dos llars” però va assegurar que “mantenen el cronograma previst” i que “les llars d’infants estaran operatives el proper mes de setembre”. 

Per la seva banda, el Govern de MovemPSC i ERC ha assegurat que és fals que el departament d’Educació hagi desestimat la sol.licitud de subvenció de Tortosa i que l’Ajuntament segueix amb els els tràmits necessaris per la construcció i posada en servei de dues llars d’infants públiques al municipi, una al barri de Ferreries i l’altra al Temple. El regidor d’Educació, Víctor Grau, ha explicat que Educació va fer un requeriment tècnic a l’Ajuntament que es va atendre i ara estan a l’espera de la resolució definitiva. Grau ha lamentat la demagògia que fa Junts d’esta qüestió…

Grau-subvencionsllars_respostaJunts

En aquest sentit, l’Ajuntament està ultimant la redacció del projecte de construcció dels dos edificis i està pendent de la resolució del departament d’Educació respecte l’aprovació del finançament d’infraestructures, equipament i funcionament de les noves places del primer cicle d’educació infantil.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST