S’obre el procés participatiu del PDU del polígon Catalunya Sud amb dues jornades a Tortosa i a l’Aldea

Escrit per el 28 de febrer de 2024

El departament de Territori ha iniciat el procés participatiu del Pla Director Urbanístic per reordenar i ampliar el polígon Catalunya Sud amb dos jornades a l’Aldea i Tortosa. Aquest pla comptarà amb consultes als dos ajuntaments i també amb sessions informatives, tallers i participació online de la ciutadania. Des de Govern remarquen que el polígon, situat entre Tortosa i l’Aldea, esdevé un motor econòmic i generador d’oportunitats a les Terres de l’Ebre.

De fet aquest dimarts s’ha iniciat a l’Aldea el procés participatiu del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de “potenciar i ordenar” tot el sòl disponible del polígon Catalunya Sud, en total 675 hectàrees, la meitat de les quals destinades a noves activitats econòmiques. Aquest procés preveu reunions amb els ajuntaments de Tortosa i Amposta, municipis on se situa el polígon, i també sessions presencials dirigides a sectors econòmics i socials directament afectat per aquest planejament com el veïnat, ramaders i agricultors. Atres sessions se centraran en el model econòmic i d’espais oberts. El procés també serà telemàtic, mitjançant un qüestionari al portal Participa de la Generalitat. 

Amb la implantació de Kronospan a Tortosa i l’adquisició per part de l’empresa de quatre parcel·les a l’Aldea, des del Govern estableixen com a prioritat potenciar l’arribada de més empreses estratègiques per dinamitzar l’economia del país.

El director dels serveis territorials de Territori a l’Ebre, Miquel Alonso, remarca la importancia d’incloure tots els punts de vista que aporti la ciutadania…

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que es marquen uns “terminis ambiciosios” , ja que es preveu l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic abans de l’estiu i ajustar la redacció del Pla Director a 18 mesos. Tot destacant que el Catalunya Sud esdevé un dels polígons més atractius del Sud d’Europa.

La segona jornada del procés partidipatiu del Pla director urbanístic del Catalunya Sud tindrà lloc aquesta tarda a les sis a l’aula didàctica del Museu de Tortosa i comptarà amb la presència del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El departament de Territori ha iniciat el procés participatiu del Pla Director Urbanístic per reordenar i ampliar el polígon Catalunya Sud amb dos jornades a l’Aldea i Tortosa. Aquest pla comptarà amb consultes als dos ajuntaments i també amb sessions informatives, tallers i participació online de la ciutadania. Des de Govern remarquen que el polígon, situat entre Tortosa i l’Aldea, esdevé un motor econòmic i generador d’oportunitats a les Terres de l’Ebre.

De fet aquest dimarts s’ha iniciat a l’Aldea el procés participatiu del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de “potenciar i ordenar” tot el sòl disponible del polígon Catalunya Sud, en total 675 hectàrees, la meitat de les quals destinades a noves activitats econòmiques. Aquest procés preveu reunions amb els ajuntaments de Tortosa i Amposta, municipis on se situa el polígon, i també sessions presencials dirigides a sectors econòmics i socials directament afectat per aquest planejament com el veïnat, ramaders i agricultors. Atres sessions se centraran en el model econòmic i d’espais oberts. El procés també serà telemàtic, mitjançant un qüestionari al portal Participa de la Generalitat. 

Amb la implantació de Kronospan a Tortosa i l’adquisició per part de l’empresa de quatre parcel·les a l’Aldea, des del Govern estableixen com a prioritat potenciar l’arribada de més empreses estratègiques per dinamitzar l’economia del país.

El director dels serveis territorials de Territori a l’Ebre, Miquel Alonso, remarca la importancia d’incloure tots els punts de vista que aporti la ciutadania…

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha assegurat que es marquen uns “terminis ambiciosios” , ja que es preveu l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic abans de l’estiu i ajustar la redacció del Pla Director a 18 mesos. Tot destacant que el Catalunya Sud esdevé un dels polígons més atractius del Sud d’Europa.

La segona jornada del procés partidipatiu del Pla director urbanístic del Catalunya Sud tindrà lloc aquesta tarda a les sis a l’aula didàctica del Museu de Tortosa i comptarà amb la presència del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST