El Pla director Urbanístic del Polígon Catalunya Sud contemplarà l’estació ferroviària intermodal

Escrit per el 29 de febrer de 2024

El Pla director Urbanístic del Polígon Catalunya Sud contemplarà l’estació ferroviària  intermodal connectada al Corredor del Mediterrani. Així ho ha confirmat el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, en el marc de la primera sessió del procés participatiu previ a la redacció del pla que s’ha realitzat aquest dimecres a Tortosa. El PDU ordenarà una àrea de 675 hectàrees, de les quals la meitat es destinaran a empreses i activitat econòmica, mentre que la resta seran zones verdes i equipaments. La seua redacció s’emmarca en l’estratègia de sòls d’activitat econòmica del govern, que pretén impulsar polígons industrials amb capacitat per oferir parcel·les de gran format en llocs amb bona connexió amb la xarxa d’infraestructures. En aquest sentit, el PDU delimitarà i concretarà l’ordenació de tota l’àrea d’activitat econòmica i efectuarà la reserva de sòl necessària per una terminal intermodal de mercaderies. 

Serra ha assegurat que més enllà de cobrir la necessitat de sòl industrial amb parcel.les de gran superfície, l’estratègia de l’actuació té en compte la situació d’emergència climàtica amb polítiques de descarbonització que passen per la mobilitat sostenible….

L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa ha acollit aquest dimecres una sessió informativa oberta a la ciutadania en el marc del procés  procés participatiu previ a la redacció del nou pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) per reordenar i potenciar l’àmbit industrial Catalunya Sud, una àrea de 675 hectàrees situada entre Tortosa i l’Aldea. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat que l’objectiu és recollir el màxim d’opinions possibles de la ciutadania per enriquir el projecte de cara al model de desenvolupament econòmica…

La implantació de l’empresa Kronospan al polígon Catalunya Sud i l’ampliació que té prevista de l’actual planta, actua com a indústria tractora de nova activitat. La voluntat del govern és ubicar al Catalunya Sud empreses considerades estratègiques per dinamitzar l’economia del país. Per això ell Departament de Territori treballa en la redacció d’aquest  instrument de planejament supramunicipal per reordenar i potenciar tot el polígon Catalunya Sud. L’alcalde assegura que enguany serà clau per a l’aprovació de l’ampliació del polígon fet que permetrà a la implantació de noves empreses…

All marge de la sessió d’aquest dimecres a Tortosa, dimarts se’n va fer una altra a l’Aldea i durant el mes de març es faran altres trobades presencials adreçades a un sector econòmic i social (veïnat, ramaders i agricultors) o centrada en un tema, com ara el model econòmic i d’espais oberts. A més, el procés participatiu també és telemàtic, a través del portal participa.gencat.cat, on la ciutadania interessada pot omplir un qüestionari. També s’enviarà un qüestionari específic a les dones que treballen al polígon Catalunya Sud per comptar amb la seua opinió des de la perspectiva de gènere.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Pla director Urbanístic del Polígon Catalunya Sud contemplarà l’estació ferroviària  intermodal connectada al Corredor del Mediterrani. Així ho ha confirmat el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, en el marc de la primera sessió del procés participatiu previ a la redacció del pla que s’ha realitzat aquest dimecres a Tortosa. El PDU ordenarà una àrea de 675 hectàrees, de les quals la meitat es destinaran a empreses i activitat econòmica, mentre que la resta seran zones verdes i equipaments. La seua redacció s’emmarca en l’estratègia de sòls d’activitat econòmica del govern, que pretén impulsar polígons industrials amb capacitat per oferir parcel·les de gran format en llocs amb bona connexió amb la xarxa d’infraestructures. En aquest sentit, el PDU delimitarà i concretarà l’ordenació de tota l’àrea d’activitat econòmica i efectuarà la reserva de sòl necessària per una terminal intermodal de mercaderies. 

Serra ha assegurat que més enllà de cobrir la necessitat de sòl industrial amb parcel.les de gran superfície, l’estratègia de l’actuació té en compte la situació d’emergència climàtica amb polítiques de descarbonització que passen per la mobilitat sostenible….

L’Aula Didàctica del Museu de Tortosa ha acollit aquest dimecres una sessió informativa oberta a la ciutadania en el marc del procés  procés participatiu previ a la redacció del nou pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) per reordenar i potenciar l’àmbit industrial Catalunya Sud, una àrea de 675 hectàrees situada entre Tortosa i l’Aldea. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat que l’objectiu és recollir el màxim d’opinions possibles de la ciutadania per enriquir el projecte de cara al model de desenvolupament econòmica…

La implantació de l’empresa Kronospan al polígon Catalunya Sud i l’ampliació que té prevista de l’actual planta, actua com a indústria tractora de nova activitat. La voluntat del govern és ubicar al Catalunya Sud empreses considerades estratègiques per dinamitzar l’economia del país. Per això ell Departament de Territori treballa en la redacció d’aquest  instrument de planejament supramunicipal per reordenar i potenciar tot el polígon Catalunya Sud. L’alcalde assegura que enguany serà clau per a l’aprovació de l’ampliació del polígon fet que permetrà a la implantació de noves empreses…

All marge de la sessió d’aquest dimecres a Tortosa, dimarts se’n va fer una altra a l’Aldea i durant el mes de març es faran altres trobades presencials adreçades a un sector econòmic i social (veïnat, ramaders i agricultors) o centrada en un tema, com ara el model econòmic i d’espais oberts. A més, el procés participatiu també és telemàtic, a través del portal participa.gencat.cat, on la ciutadania interessada pot omplir un qüestionari. També s’enviarà un qüestionari específic a les dones que treballen al polígon Catalunya Sud per comptar amb la seua opinió des de la perspectiva de gènere.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST